Zelmer BM1000(Часть 2) - Инструкция по эксплуатации - Страница 50

Хлебопечки Zelmer BM1000(Часть 2) - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 144
Загружаем инструкцию
background image

56

Funcţionarea şi utilizarea aparatului  (Desen B)

1

 Introduceţi vasul pentru coacere.

Vasul  pentru  coacere  este  acoperit  cu  un  strat  care  împie

-

dică  lipirea  produsului. Aşezaţi  în  mod  corespunzător  vasul 

în  milocul  suportului,  în  interiorul  aparatului.  Întoarceţi  cu 

atenţie recipientul în direcţia acelor de ceasornic, până când 

acesta se blochează.

ATENŢIE  După  încheierea  procesului  de  coacere, 

mânerul este ierbinte. 

2

 Introduceţi lopăţica pentru amestecare.

Aşezaţi  lopăţica  pentru  amestecare  ixând  oriiciul  din  lopă

-

ţică în proilul din vasul pentru coacere.

3

 Adăugaţi ingredientele.

Aşezaţi  ingredientele  în  vas  în  ordinea  indicată  în  reţeta 

respectivă.  Exemple  de  reţete  sunt  oferite  în  continuare,  în 

instrucţiuni.

4

 Umpleţi dozatorul de ingrediente vrac (opţional).

Pentru  a  umple  dozatorul  trebuie  să  ridicaţi  capacul  doza

-

torului  şi  să  vărsaţi  înăuntru  o  cantitate  optimă  de  ingredi

-

ente  (fructe,  nuci,  staide,  seminţe).  Cantitatea  de  produse 

depinde de preferinţele individuale. Apoi trebuie să închideţi 

capacul până ce auziţi sunetul “clic”.

5

 Introduceţi  ştecărul  cablului  de  alimentare  în  priza 

reţelei electrice.

6

 Alegeţi  programul  adecvat  cu  ajutorul  butonului 

MENU.

Butonul MENU serveşte la alegerea programelor descrise în 

amănunt mai jos:

  (De BAZĂ)

Pentru coacerea pâinii albe, din grâu şi secară. Este progra

-

mul cel mai des utilizat.

  (ALUAT FRANŢUZESC)

În special pentru coacerea pâinii albe uşoare.

  (PAINE INTEGRALĂ)

Pentru oacerea pâinii integrale.

  (DULCIURI)

Pentru coacerea aluatului dulce pe bază de cocă. 

 

  (FĂRĂ GLUTEN)

Pentru coacerea de pâine fără gluten.

 (ALUAT)

Pentru pregătirea aluatului.

  (ALUAT PASTE)

  (GEM)

 

 (RUMENIRE)

Pentru rumenirea pâinii şi a prăjiturilor.

 (BAGHETE)

7

 Alegeţi  greutatea  corespunzătoare  programului 

respectiv.

Buton LOAF

500 g

= pâine mică cu greutate de până la 500 g

750 g

= pâine medie cu greutate de până la 750 g

1000 g

= pâine mare cu greutate de până la 1000 g

8

 Pe urmă, alegeţi nivelul dorit de rumenire.

Butonul COLOR serveşte la setarea nivelului dorit de rume

-

nire:  LIGHT  (uşor),  MEDIUM  (mediu),  DARK  (brun),  RAPID 

(rapid).

9

 Setaţi  ora  la  care  doriţi  să  înceapă  programul  cu 

butoanele de programare a timpului TIMER.
Exemplu:

Este  ora  20:30,  iar  pâinea  trebuie  să  ie  gata  la  ora  7:00 

dimineaţa,  a  doua  zi,  adică  peste  10  ore  şi  30  de  minute. 

Apăsaţi butonul de programarea timpului până când pe dis

-

play  va  apărea  simbolul  10:30,  aceasta  reprezintă  durata 

de  timp  calculată  de  acum  (20:30)  până  la  momentul  când 

pâinea  trebuie  să  ie  coaptă.  Când  se  foloseşte  funcţia  de 

programarea  a  timpului,  nu  este  permisă  utilizarea  unor 

ingrediente  uşor  alterabile,  precum  laptele,  iaurtul,  fructele, 

ceapa, ouăle etc.

10

 Apăsaţi butonul START/STOP.

ATENŢIE:  După  ce  apăsaţi  butonul  START/STOP  aveţi 

posibilitatea  de  a  opri  sonorul.  Pentru  a  face  acest 

lucru  ţineţi  apăsate  simultan  cele  două  butoane  ale 

programatorului TIMER timp de aproximativ 2 secunde. 

Dacă  apăsaţi  din  nou  cele  două  butoane  TIMER,  veţi 

auzi  un  semnal  sonor,  ceea  ce  înseamnă  ca  sonorul 

a fost activat.

Butonul START/STOP serveşte de asemenea la oprirea pro

-

gramului  în  orice  moment.  Pentru  aceasta,  apăsaţi  şi  men

-

ţineţi  apăsat  butonul  START/STOP  circa  3  secunde,  până 

în  momentul  în  care  se  aude  un  semnal  sonor.  Pe  display 

apare  aişată  poziţia  de  început  a  programului  ales.  Dacă 

doriţi  să  folosiţi  un  alt  program,  alegeţi-l  cu  ajutorul  progra

-

mului MENU.

11

 Amestecarea şi frământarea aluatului.

Aparatul de copt pâinea amestecă şi frământă în mod auto

-

mat aluatul, până în momentul în care acesta atinge consis

-

tenţa dorită.

ATENŢIE:  În  timpul  fazei  de  amestecare  şi  de  frămân

-

tare a aluatului, capacul aparatului trebuie să ie închis. 

În această fază mai puteţi încă adăuga o cantitate mică 

de apă, lichid sau ingrediente.

GW43-013_v02

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Zelmer BM1000(Часть 2)?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"