Zelmer BM1000(Часть 2) - Инструкция по эксплуатации - Страница 134

Хлебопечки Zelmer BM1000(Часть 2) - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 144
Загружаем инструкцию
background image

140

3

 Put the ingredients.

The  ingredients  must  be  put  into  the  baking  tin  the  order 

speciied in the relevant recipe. Examples of recipes can be 

found in this instruction manual.

4

 Fill in the bulk additive dispenser (optional).

In order to complement the dispenser, lift the lid of dispenser 

and pour the optimum amount of additives (fruit, nuts, raisins, 

beans).  The  quantity  of  additives  depends  on  individual 

preferences. Then close the lid until you hear a click.

5

 Plug in the appliance.

6

 Select the desired program using the MENU button.

The MENU button is used to select the programs described 

below.

 

For white, wheat and rye bread. This is the most commonly 

used program.

  

For the preparation of a particularly light white bread.

 

For whole meal bread.

 

For preparing e.g. sweet leavened dough.

 

  

For making gluten free bread.

 

For making dough.

 

 

 

To brown bread or cakes.

7

 Select the weight appropriate for the given program.

LOAF button 

is used to set the weight of the bread (see table):

500 g

= for small bread up to 500 g

750 g

= for medium bread up to 750 g

1000 g

= for large bread up to 1000 g

8

 Select the desired browning level.

The COLOR button is used to set the desired browning level. 

LIGHT, MEDIUM, DARK, RAPID.

9

 Set  the  program  start  time  by  means  of  TIMER 

program selector buttons.
Example:

It is 8.30 p.m. and the bread must be ready for the next morning 

by 7.00 a.m., i.e, in 10 hours and 30 minutes. Press the TIME 

button  until  the  symbol  10.30  appears  on  Press  the  program 

selector buttons, until you see 10:30 on the LCD  - it is the time 

from  now  (20:30)  to  the  moment,  when  the  bread  is  ready. 

When  working  with  the  timing  function  never  use  perishable 

ingredients such as milk, eggs, fruits, yogurt, onions, etc.

10

 Press the START/STOP button.

CAUTION! After pressing the START/STOP button you 

can  turn  off  the  sound.  In  order  to  do  this  press  and 

hold both of the TIMER buttons for approx. 2 seconds. 

If  you  press  and  hold  both  of  the  TIMER  buttons  for 

a second time, you will hear a sound signal informing 

that sound is on again.

The START/STOP button is also used to stop the program at 

any time. In order to do so, press and hold the START/STOP 

button for about 3 seconds until you hear a beep. The initial 

position  of  the  selected  program  will  show  on  the  display. 

If  you  want  to  use  a  different  program,  select  the  program 

using the MENU button.

11

 Mix and knead the dough.

The  bread  baking  machine  mixes  and  kneads  the  dough 

automatically until it reaches the right consistency.

NOTE:  During  the  phase  of  stirring  and  kneading 

of  dough,  the  lid  of  the  appliance  should  be  closed. 

During this phase it is possible to add small amounts 

of water, liquid or other ingredients.

12

 Leave the dough to rise.

After  the  last  kneading  cycle  the  bread  baking  machine  is 

heated to the optimal temperature for the rising of the dough.

NOTE:  During  the  dough  growing  phase  close  the  lid 

and  do  not  open  it  until  the  end  of  baking  bread.  The 

photos are only intended to present the phases of the 

dough growth.

13

 Baking.

The  bread  baking  machine  automatically  sets  the  baking 

temperature  and  time.  If  the  bread  is  too  light  at  the  end  of 

program, use the BAKE program to brown the bread. In order 

to do so, press and hold the START/STOP button for about 

3  seconds  (until  you  hear  a  beep).  Then  press  the  BAKE 

button. When the desired browning level is reached, stop the 

process by pressing and holding the START/STOP button for 

about 3 seconds (until you hear a beep).

NOTE: During dough baking phase lose the lid and do 

not  open  it  until  the  end  of  baking  bread.  The  photos 

are only intended to present the phase of baking.

14

 Warming.

Once  the  baking  process  is  over,  the  buzzer  goes  off  to 

signal  that  the  bread  can  be  taken  out  from  the  appliance. 

The 1 hour warming time starts immediately.

GW43-013_v02

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Zelmer BM1000(Часть 2)?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"