Zelmer BM1000(Часть 2) - Инструкция по эксплуатации - Страница 142

Хлебопечки Zelmer BM1000(Часть 2) - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 144
Загружаем инструкцию
background image

148

You  can  add  wheat  bran  to  the  dough  if  you  want  the 

 

bread  to  be  lighter  and  richer  in  roughage.  Add  one 

tablespoon  of  bran  for  500g  of  lour  and  increase  the 

amount of liquid by ½ tablespoon.

Wheat  gluten  is  a  natural  additive  obtained  from  wheat 

 

proteins.  It  makes  the  bread  lighter,  the  bread  also  has 

more volume. The bread falls more rarely and is easier to 

digest. The effect can be easily appreciated when baking 

whole  meal  and  other  bakery  products  made  of  home-

milled lour.

Black  malt  used  is  some  recipes  is  dark-roasted  barley 

 

malt.  It  is  used  to  obtain  a  darker  bread  crust  and  soft 

part (e.g. brown bread). You can also use rye malt, but it 

is not as dark. Both products can be purchased in whole 

food shops.

Pure  lecithin  powder  is  a  natural  emulsiier  which 

 

improves  the  bread  volume,  makes  the  soft  part  softer 

and lighter. The bread retains its freshness for longer.

2.  Adjusting the amount of the ingredients

If  the  doses  need  to  be  increased  or  reduced,  make  sure 

that  the  proportions  of  the  original  recipe  are  maintained. 

To  obtain  a  perfect  result,  follow  the  rules  on  adjusting  the 

amount of the ingredients below:

Liquids  /  lour:

 

  the  dough  should  be  soft  (but  not  too 

soft)  and  easy  to  knead.  The  dough  should  not  be 

stringy.  It  should  be  possible  to  easily  make  a  ball  out 

of the dough. This is not the case with heavy dough like 

rye  whole  meal  or  cereal  bread.  Check  the  dough  ive 

minutes  after  the  irst  kneading  phase.  If  it  is  too  moist, 

add  some  lour  until  it  reaches  the  right  consistency. 

If the dough is too dry add a spoonful of water at a time 

during the kneading process.

Replacing  liquids:

 

  When  using  ingredients  containing 

liquid  (e.g.  crud  cheese,  yoghurt,  etc.)  the  amount  of 

liquid added should be reduced. When adding eggs, beat 

them  in  the  measuring  beaker  and  ill  the  beaker  with 

the  other  required  liquids  to  control  the  amount.  Dough 

prepared  in  a  place  located  at  a  high  altitude  (above 

750 meters) will rise faster. You can reduce the amount 

of  yeast  by  ¼  to  ½  teaspoon,  to  proportionally  reduce 

the rising of the dough. The same concerns places with 

particularly soft water.

3.  Adding  and  measuring  the  ingredients  and 

quantities

Always add the liquid irst. Add yeast at the end.

 

 Do 

not  allow  the  yeast  to  come  into  contact  with  liquid  to 

avoid fast rising of the yeast (especially when using the 

timing function).

Use  the  same  measuring  units  while  measuring  the 

 

ingredients

,  that  is  measure  the  ingredients  with  the 

included measuring spoon or spoons used at home, if the 

recipe requires measuring the ingredients in tablespoons 

and teaspoons.

Measure the ingredients given in grams correctly.

 

For  the  milliliter  indications  you  can  use  the  supplied 

 

measuring beaker which has a graduated scale from 30 

to 300 ml.

Adding  fruits,  nuts  or  cereals.  You  can  add  these 

 

ingredients  while  using  speciied  programs  after  you 

hear a beep. If you add these ingredients too early, they 

will be crushed during the kneading process.

4.  Recipes for the bread baking machine

The  above-mentioned  recipes  are  for  various  bread  sizes. 

The total weight should not exceed 1000 grams. If no speciic 

instructions  concerning  the  weight  are  given,  it  means  that 

both  a  small  and  a  large  amount  of  the  ingredients  may 

be  used  for  the  given  program.  In  case  of  the  super  rapid 

program  the  recommended  weight  of  the  loaf  is  about  750 

grams.

5.  Bread weight and volume

The  weight  of  the  bread  is  precisely  indicated  in  the 

 

recipes.  It  is  easy  to  see,  that  the  weight  of  the  pure 

weight  bread  is  lower  than  the  weight  of  whole  meal 

bread.  This  is  because  white  lour  rises  more  quickly, 

therefore  it  is  necessary  to  control  the  bread  during  the 

baking process.

Despite the precise weight indications there may be slight 

 

differences.  The  actual  weight  of  the  bread  depends 

to  a  large  extent  on  the  air  humidity  in  the  room  at  the 

moment of preparation.

Breads  with  a  large  wheat  content  always  have  a  large 

 

volume  and  they  exceed  the  container  edge  after  the 

last  rising  phase  even  if  the  ingredients  are  precisely 

measured. The bread does not spill over. The part of the 

bread  outside  the  tin  is  more  easily  browned  than  the 

bread inside the tin.

For  the  bread  to  be  lighter,  in  the  SUPER  program 

 

recommended  for  baking  sweet  bread,  you  can  use 

a  smaller  amount  of  ingredients  than  in  the  SWEET 

program.

6.  Baking results

The  result  of  the  baking  depends  on  the  conditions 

 

(the  hardness  of  the  water,  air  humidity,  altitude,  the 

consistency  of  the  ingredients,  etc.).  Therefore,  the 

recipe  indications  should  serve  rather  as  a  reference 

point,  which  can  be  modiied  depending  on  the 

given  conditions.  Do  not  get  discouraged  in  case  of 

unsuccessful  baking  attempts.  Try  to  ind  the  cause  of 

the failure and try once again with changed proportions.

If  the  bread  is  not  brown  enough  after  baking,  you  can 

 

leave it in the appliance and use the browning program.

It  is  recommended  to  bake  a  test  bread  before  setting 

 

the  timing  function  for  baking  overnight  to  make  the 

necessary adjustments if needed.

GW43-013_v02

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Zelmer BM1000(Часть 2)?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"