Electrolux EMS 26204 OK - Инструкция по эксплуатации - Страница 112

Микроволновые печи Electrolux EMS 26204 OK - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 180
Загружаем инструкцию
background image

www.electrolux.com

112

OBSLUHA MIKROVLNNEJ RÚRY

RADY TÝKAJÚCE SA PRÍPRAVY JEDÁL V MIKROVLNNEJ RÚRE

Ak chcete pripravi/rozmrazi jedlo v mikrovlnnej
rúre, mikrovlnná energia musí prechádza cez
nádobu a prenika jedlom. Preto je dôleité
pouíva vhodné riady.
Okrúhle/oválne riady sú vhodnej

ie ako

tvorcové/obd



nikové, preto

e jedlo na okrajoch

má sklony k prevareniu.

Je dôle

ité jedlo premie

a

, aby sa jedlo

rovnomerne zohrialo.
Po zohriatí je dôle

ité necha

 jedlo postá

, aby sa

teplo v jedle rovnomerne rozpt

lilo.

Vlastnosti potravín

Zlo

enie

Potraviny bohaté na tuk a cukor (napr. puding alebo kolá

) vy

adujú krat

í 

as ohrevu.

Je potrebné postupova

 opatrne, preto

e prehriatie mô

e spôsobi

 po

iar.

Konzistencia

Konzistencia jedla má vplyv na 

as potrebn

 na prípravu. 

Ľ

ahké pórovité jedlá, ako napr.

kolá

e alebo chlieb, sa pripravia r

chlej

ie ne

 

a

ké, husté jedlá, ako sú napr. pe

ené

alebo dusené mäso.

Mno

stvo

Č

ím vä



ie mno

stvo jedla v rúre, t

m dlh

í 

as prípravy.

Napríklad uvarenie 

tyroch zemiakov trvá dlh

ie ako uvarenie dvoch.

Ve

kos

Malé jedlá a malé kúsky sa pripravia r

chlej

ie ako ve

ké, preto

e mikrovlny mô

u do

stredu prenika

 zo v

etk

ch strán. Rovnomernej

iu prípravu dosiahnete tak, 

e v

etky

kúsky budú ma

 rovnakú ve

kos

.

Tvar

Jedlá nepravidelného tvaru, napríklad kuracie prsia alebo stehná, sa pripravujú dlh

ie v

hrub

ích 

astiach. Jedlo okrúhleho tvaru sa v mikrovlnnej rúre pripraví rovnomernej

ie

ako jedlo hranatého tvaru.

Teplota jedla

Po

iato

ná teplota jedla má vplyv na 

as potrebn

 na prípravu. Príprava jedla z

chladni

ky trvá dlh

ie ako v prípade jedla s izbovou teplotou. Urobte zárez do jedál z

plnkami, ako sú napr. 

i

ky s d

emom, aby sa uvo

nilo teplo alebo para.

Techniky prípravy jedál

Usporiadanie

Umiestnite najhrub

ie 

asti jedla smerom k okraju taniera. Napr. kuracie stehná.

Prikrytie

Pou

ite perforovanú plastovú fóliu alebo vhodné veko.

Prepichnutie

Jedlá so 

krupinou, 

upou alebo blanou sa pred varením alebo zohrievaním musia na

nieko

k

ch miestach prepichnú

, preto

e tvoriaca sa para by mohla spôsobi

 explóziu

jedla. Príklad: zemiaky, ryby, kur

atá, párky.  

Dôležité

!

Vajcia by sa v mikrovlnnej rúre nemali pripravova

, preto

e by mohli

explodova

 aj po skon

ení prípravy. Príklad: vajcia natvrdo, stratené vajcia.

Premie

ajte,

oto

te a

narovnajte

Na dosiahnutie rovnomernej prípravy je dôle

ité jedlo po

as prípravy ob

as premie

a

 a

obráti

. V

dy mie

ajte smerom od okraja k stredu.

Odstátie

Po zohriatí je dôle

ité necha

 jedlo postá

, aby sa teplo v jedle rovnomerne rozpt

lilo.

Zakrytie

Niektoré oblasti rozmrazovaného jedla sa mô

u zohria

. Teplé oblasti je mo

né zakry

mal

mi kúskami fólie, ktorá odrá

a mikrovlny (alobal). Príklad: kuracie nohy a krídla.

Содержание

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Electrolux EMS 26204 OK?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"