Микроволновые печи Zanussi ZBM 17542 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.
Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.
"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.

99
RADY T
Ý
KAJÚCE SA PRÍPRAVY JEDÁL V MIKROVLNNEJ RÚRE A
OBSLUHA MIKROVLNNEJ RÚRY
OBSLUHA MIKROVLNNEJ RÚRY
RIAD VHODN
Ý
DO MIKROVLNNEJ RÚRY
PRÍPRAVA JEDÁL V MIKROVLNNEJ RÚRE
MANUÁLNE ROZMRAZOVANIE
Na manuálne rozmrazenie (bez pou
ž
itia funkcie Automatické rozmrazovanie) zvo
ľ
te v
ý
kon 240 W. Na displeji sa objaví symbol
rozmrazovania v
ž
dy po zvolení tejto úrovne v
ý
konu.
Riad
Bezpe
č
nos
ť
mikrovlnnej rúry
Poznámky
Alobal/nádoby s alobalom
✔
/
✘
Aby sa jedlo neprehrialo, mô
ž
ete ho prikry
ť
kúskami alobalu. Fóliu udr
ž
iavajte aspo
ň
2 cm od stien
rúry, preto
ž
e mô
ž
e dôjs
ť
k iskreniu. Nádoby z fólie sa neodporú
č
ajú, ak ich v
ý
slovne neodporú
č
a
v
ý
robca. Dôkladne dodr
ž
ujte pokyny v
ý
robcov.
Zapekacie taniere
✔
V
ž
dy dodr
ž
ujte pokyny v
ý
robcov. Neprekra
č
ujte uveden
ý
č
as zahriatia. Bu
ď
te ve
ľ
mi opatrní,
preto
ž
e tieto taniere sú po zahriatí ve
ľ
mi horúce.
Porcelán a keramika
✔
/
✘
Porcelán, keramika, glazúrované nádoby a kostn
ý
porcelán sú v zásade vhodné, okrem prípadov,
ak obsahujú kovovú dekoráciu.
Sklen
ý
riad, napr. Pyrex®
✔
Pri pou
ž
ívaní jemného skla je potrebné postupova
ť
opatrne, preto
ž
e sa pri náhlom zahriatí mô
ž
e
rozbi
ť
alebo prasknú
ť
.
Kov
✘
Neodporú
č
a sa pou
ž
íva
ť
kovov
ý
riad v mikrovlnnej rúre, preto
ž
e bude iskri
ť
,
č
o mô
ž
e ma
ť
za
následok po
ž
iar.
Umelá hmota/polystyrén, napr.
nádoby z prevádzok r
ý
chleho
ob
č
erstvenia
✔
Je potrebné postupova
ť
opatrne, preto
ž
e niektoré nádoby sa pri vysok
ý
ch teplotách topia alebo
strácajú farbu.
Plastová fólia
✔
Nemala by sa dot
ý
ka
ť
jedla a musí by
ť
prepichnutá, aby mohla unika
ť
para.
Vrecká do mrazni
č
ky, vrecká na
pe
č
enie
✔
Musia by
ť
prepichnuté, aby mohla unika
ť
para. Dbajte na to, aby vrecká boli vhodné na pou
ž
ívanie
v mikrovlnnej rúre. Nepou
ž
ívajte plastové ani kovové svorky, preto
ž
e sa mô
ž
u roztopi
ť
alebo
vznieti
ť
pri iskrení.
Papierové taniere, poháre a
kuchynsk
ý
papier
✔
Pou
ž
ívajte len na zohrievanie alebo na absorbovanie vlhkosti. Je potrebné postupova
ť
opatrne,
preto
ž
e prehriatie mô
ž
e spôsobi
ť
po
ž
iar.
Nádoby zo slamy a drevené
nádoby
✔
Pri pou
ž
ívaní t
ý
chto materiálov nenechávajte mikrovlnnú rúru bez dozoru, lebo prehriatie mô
ž
e
zaprí
č
ini
ť
po
ž
iar.
Recyklovan
ý
papier
a novinov
ý
papier
✘
Mô
ž
e obsahova
ť
č
iasto
č
ky kovu,
č
o mô
ž
e spôsobi
ť
iskrenie a vies
ť
ku vzniku po
ž
iaru.
Rúru je mo
ž
né naprogramova
ť
a
ž
na 90 minút. Jednotka prírastku
č
asu prípravy je od 15 sekúnd a
ž
po 5 minút. Závisí to od celkovej
d
ĺž
ky prípravy pod
ľ
a zobrazenia v tabu
ľ
ke.
Č
as prípravy
Jednotka prírastku
0 – 5 minút
15 sekúnd
5 – 10 minút
30 sekúnd
10 – 30 minút
1 minúta
30 – 90 minút
5 minút
Содержание
- 5 ИНСТРУКЦИИ ПО БЕЗОПАСНОСТИ; Предостережение о пожаре
- 6 Предостережение о возможном поражении
- 7 Предупреждение ожогов
- 8 Другие предупреждения
- 9 СХЕМА УСТРОЙСТВА; СВЧ-ПЕЧЬ И АКСЕСС УАРЫ
- 10 СХЕМА УСТРОЙСТВА И ПЕРЕД ПЕРВЫМ ИСПОЛЬЗОВАНИЕМ; ПАНЕЛЬ УПРАВЛЕНИЯ; НАСТРОЙКА ЧАСОВ
- 11 ПЕРЕД ПЕРВЫМ ИСПОЛЬЗОВАНИЕМ; КОРРЕКТИРОВКА ВРЕМЕНИ ПРИ ВЫСТАВЛЕНИИ ЧАСОВ; БЛОКИРОВКА ДЛЯ ЗАЩИТЫ ОТ ДЕТЕЙ; STOP
- 12 СОВЕТЫ ПО ПРИГОТОВЛЕНИЮ ПИЩИ В СВЧ-ПЕЧИ; ПРИГОТОВЛЕНИЕ ПИЩИ В МИКРОВОЛНОВОЙ ПЕЧИ; ХАРАКТЕРИСТИКИ ПИЩИ
- 13 ИСПОЛЬЗОВАНИЕ СВЧ-ПЕЧИ; ПОС УДА ДЛЯ СВЧ-ПЕЧЕЙ
- 14 УРОВНИ МОЩНОСТИ СВЧ-ИЗЛУЧЕНИЯ
- 15 КУХОННЫЙ ТАЙМЕР
- 16 ПРИГОТОВЛЕНИЕ ПИЩИ ЗА НЕСКОЛЬКО СТАДИЙ
- 18 ТАБЛИЦЫ ПРОГРАММ; ТАБЛИЦЫ АВТОМАТИЧЕСКОГО ПРИГОТОВЛЕНИЯ И АВТОМАТИЧЕСКОЙ
- 20 РЕЦЕПТЫ ДЛЯ АВТОМАТИЧЕСКОГО ПРИГОТОВЛЕНИЯ; Рыбное филе с пикантным соусом; Рыбное филе с соусом карри; АВТОМАТИЧЕСКОЕ ПРИГОТОВЛЕНИЕ; ПОНИЖЕННЫЙ УРОВЕНЬ МОЩНОСТИ
- 21 Разогревание пищи и напитков; КУЛИНАРНЫЕ ТАБЛИЦЫ; Используемые сокращения
- 22 ТАБЛИЦЫ ПРОГРАММ И РЕЦЕПТЫ; Приготовление мяса и рыбы; АДАПТАЦИЯ РЕЦЕПТОВ ДЛЯ МИКРОВОЛНОВОЙ ПЕЧИ; Грибной суп; РЕЦЕПТЫ
- 23 Филе из камбалы; Рататуй
- 24 Фаршированная ветчина; Тушеная телятина по-цюрихски
- 25 Фруктовое желе с ванильным соусом
- 26 УХОД И ОЧИСТКА
- 27 ТЕХНИЧЕСКИЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ
- 28 УСТАНОВКА; МИКРОВОЛНОВУЮ ПЕЧЬ МОЖНО УСТАНОВИТЬ В ПОЛОЖЕНИЕ A, Б, В ИЛИ Г:; ПОЛОЖЕНИЕ РАЗМЕР НИШИ; УСТАНОВКА ОБОРУДОВАНИЯ
- 29 БЕЗОПАСНАЯ ЭКСПЛУАТАЦИЯ УСТРОЙСТВА
- 30 ЭКОЛОГИЧЕСКАЯ ИНФОРМАЦИЯ; техники; Упаковочные материалы; Утилизация старой техники
- 31 ГАРАНТИЯ/СЕРВИСНАЯ СЛУЖБА; ГАРАНТИЯ/СЕРВИСНАЯ СЛУЖБАОЙСТВА
Характеристики
Остались вопросы?Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)