Микроволновые печи Zanussi ZBM 17542 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.
Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.
"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
98
RADY T
Ý
KAJÚCE SA PRÍPRAVY JEDÁL V MIKROVLNNEJ RÚRE
PRÍPRAVA JEDÁL V MIKROVLNNEJ RÚRE
VLASTNOSTI POTRAVÍN
TECHNIKY PRÍPRAVY JEDÁL
Ak chcete pripravi
ť
/rozmrazi
ť
jedlo v mikrovlnnej rúre, mikrovlnná
energia musí prechádza
ť
cez nádobu a prenika
ť
jedlom. Preto je
dôle
ž
ité pou
ž
íva
ť
vhodné riady.
Okrúhle/oválne riady sú vhodnej
š
ie ako
š
tvorcové/obd
ĺž
nikové,
preto
ž
e jedlo na okrajoch má sklony k prevareniu.
Je dôle
ž
ité jedlo premie
š
a
ť
, aby sa jedlo rovnomerne zohrialo.
Po zohriatí je dôle
ž
ité necha
ť
jedlo postá
ť
, aby sa teplo v jedle
rovnomerne rozpt
ý
lilo.
Zlo
ž
enie
Potraviny bohaté na tuk a cukor (napr. puding alebo kolá
č
) vy
ž
adujú krat
š
í
č
as ohrevu. Je potrebné postupova
ť
opatrne, preto
ž
e
prehriatie mô
ž
e spôsobi
ť
po
ž
iar.
Konzistencia
Konzistencia jedla má vplyv na
č
as potrebn
ý
na prípravu.
Ľ
ahké pórovité jedlá, ako napr. kolá
č
e alebo chlieb, sa pripravia r
ý
chlej
š
ie
ne
ž
ť
a
ž
ké, husté jedlá, ako sú napr. pe
č
ené alebo dusené mäso.
Mno
ž
stvo
Č
ím vä
čš
ie mno
ž
stvo jedla v rúre, t
ý
m dlh
š
í
č
as prípravy.
Napríklad uvarenie
š
tyroch zemiakov trvá dlh
š
ie ako uvarenie dvoch.
Ve
ľ
kos
ť
Malé jedlá a malé kúsky sa pripravia r
ý
chlej
š
ie ako ve
ľ
ké, preto
ž
e mikrovlny mô
ž
u do stredu prenika
ť
zo v
š
etk
ý
ch strán.
Rovnomernej
š
iu prípravu dosiahnete tak,
ž
e v
š
etky kúsky budú ma
ť
rovnakú ve
ľ
kos
ť
.
Tvar
Jedlá nepravidelného tvaru, napríklad kuracie prsia alebo stehná, sa pripravujú dlh
š
ie v hrub
š
ích
č
astiach. Jedlo okrúhleho tvaru sa v
mikrovlnnej rúre pripraví rovnomernej
š
ie ako jedlo hranatého tvaru.
Teplota jedla
Po
č
iato
č
ná teplota jedla má vplyv na
č
as potrebn
ý
na prípravu. Príprava jedla z chladni
č
ky trvá dlh
š
ie ako v prípade jedla s izbovou
teplotou. Urobte zárez do jedál z plnkami, ako sú napr.
š
i
š
ky s d
ž
emom, aby sa uvo
ľ
nilo teplo alebo para.
Usporiadanie
Umiestnite najhrub
š
ie
č
asti jedla smerom k okraju taniera. Napr. kuracie stehná.
Prikrytie
Pou
ž
ite perforovanú plastovú fóliu alebo vhodné veko.
Prepichnutie
Jedlá so
š
krupinou,
š
upou alebo blanou sa pred varením alebo zohrievaním musia na nieko
ľ
k
ý
ch miestach prepichnú
ť
, preto
ž
e
tvoriaca sa para by mohla spôsobi
ť
explóziu jedla. Príklad: zemiaky, ryby, kur
č
atá, párky.
Dôle
ž
ité:
Vajcia by sa v mikrovlnnej rúre nemali pripravova
ť
, preto
ž
e by mohli explodova
ť
aj po skon
č
ení prípravy. Príklad: vajcia
natvrdo, stratené vajcia.
Premie
š
ajte,
oto
č
te a
narovnajte
Na dosiahnutie rovnomernej prípravy je dôle
ž
ité jedlo po
č
as prípravy ob
č
as premie
š
a
ť
a obráti
ť
. V
ž
dy mie
š
ajte smerom od okraja k
stredu.
Odstátie
Po zohriatí je dôle
ž
ité necha
ť
jedlo postá
ť
, aby sa teplo v jedle rovnomerne rozpt
ý
lilo.
Zakrytie
Niektoré oblasti rozmrazovaného jedla sa mô
ž
u zohria
ť
. Teplé oblasti je mo
ž
né zakry
ť
mal
ý
mi kúskami fólie, ktorá odrá
ž
a mikrovlny
(alobal). Príklad: kuracie nohy a krídla.
Содержание
- 5 ИНСТРУКЦИИ ПО БЕЗОПАСНОСТИ; Предостережение о пожаре
- 6 Предостережение о возможном поражении
- 7 Предупреждение ожогов
- 8 Другие предупреждения
- 9 СХЕМА УСТРОЙСТВА; СВЧ-ПЕЧЬ И АКСЕСС УАРЫ
- 10 СХЕМА УСТРОЙСТВА И ПЕРЕД ПЕРВЫМ ИСПОЛЬЗОВАНИЕМ; ПАНЕЛЬ УПРАВЛЕНИЯ; НАСТРОЙКА ЧАСОВ
- 11 ПЕРЕД ПЕРВЫМ ИСПОЛЬЗОВАНИЕМ; КОРРЕКТИРОВКА ВРЕМЕНИ ПРИ ВЫСТАВЛЕНИИ ЧАСОВ; БЛОКИРОВКА ДЛЯ ЗАЩИТЫ ОТ ДЕТЕЙ; STOP
- 12 СОВЕТЫ ПО ПРИГОТОВЛЕНИЮ ПИЩИ В СВЧ-ПЕЧИ; ПРИГОТОВЛЕНИЕ ПИЩИ В МИКРОВОЛНОВОЙ ПЕЧИ; ХАРАКТЕРИСТИКИ ПИЩИ
- 13 ИСПОЛЬЗОВАНИЕ СВЧ-ПЕЧИ; ПОС УДА ДЛЯ СВЧ-ПЕЧЕЙ
- 14 УРОВНИ МОЩНОСТИ СВЧ-ИЗЛУЧЕНИЯ
- 15 КУХОННЫЙ ТАЙМЕР
- 16 ПРИГОТОВЛЕНИЕ ПИЩИ ЗА НЕСКОЛЬКО СТАДИЙ
- 18 ТАБЛИЦЫ ПРОГРАММ; ТАБЛИЦЫ АВТОМАТИЧЕСКОГО ПРИГОТОВЛЕНИЯ И АВТОМАТИЧЕСКОЙ
- 20 РЕЦЕПТЫ ДЛЯ АВТОМАТИЧЕСКОГО ПРИГОТОВЛЕНИЯ; Рыбное филе с пикантным соусом; Рыбное филе с соусом карри; АВТОМАТИЧЕСКОЕ ПРИГОТОВЛЕНИЕ; ПОНИЖЕННЫЙ УРОВЕНЬ МОЩНОСТИ
- 21 Разогревание пищи и напитков; КУЛИНАРНЫЕ ТАБЛИЦЫ; Используемые сокращения
- 22 ТАБЛИЦЫ ПРОГРАММ И РЕЦЕПТЫ; Приготовление мяса и рыбы; АДАПТАЦИЯ РЕЦЕПТОВ ДЛЯ МИКРОВОЛНОВОЙ ПЕЧИ; Грибной суп; РЕЦЕПТЫ
- 23 Филе из камбалы; Рататуй
- 24 Фаршированная ветчина; Тушеная телятина по-цюрихски
- 25 Фруктовое желе с ванильным соусом
- 26 УХОД И ОЧИСТКА
- 27 ТЕХНИЧЕСКИЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ
- 28 УСТАНОВКА; МИКРОВОЛНОВУЮ ПЕЧЬ МОЖНО УСТАНОВИТЬ В ПОЛОЖЕНИЕ A, Б, В ИЛИ Г:; ПОЛОЖЕНИЕ РАЗМЕР НИШИ; УСТАНОВКА ОБОРУДОВАНИЯ
- 29 БЕЗОПАСНАЯ ЭКСПЛУАТАЦИЯ УСТРОЙСТВА
- 30 ЭКОЛОГИЧЕСКАЯ ИНФОРМАЦИЯ; техники; Упаковочные материалы; Утилизация старой техники
- 31 ГАРАНТИЯ/СЕРВИСНАЯ СЛУЖБА; ГАРАНТИЯ/СЕРВИСНАЯ СЛУЖБАОЙСТВА
Характеристики
Остались вопросы?Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)