Микроволновые печи Zanussi ZBM 17542 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.
Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.
"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.

DÔLE
Ž
ITÉ BEZPE
Č
NOSTNÉ POKYNY
92
Opatrenia na predchádzanie po
ž
iaru
Mikrovlnná rúra by po
č
as pou
ž
ívania nemala zosta
ť
bez dozoru.
Príli
š
vysoké úrovne v
ý
konu alebo príli
š
dlhé
č
asy prípravy mô
ž
u
prehria
ť
potraviny,
č
o mô
ž
e ma
ť
za následok po
ž
iar.
Elektrická zásuvka musí by
ť
ľ
ahko dostupná, aby sa zariadenie dalo v
núdzovej situácii jednoducho odpoji
ť
.
Striedav
ý
napájací zdroj musí ma
ť
nasledujúce parametre: 230 V,
50 Hz s 10 A poistkou distribu
č
ného vedenia alebo 10 A isti
č
om
distribu
č
ného obvodu.
Odporú
č
a sa pou
ž
íva
ť
osobitn
ý
elektrick
ý
obvod ur
č
en
ý
iba pre toto
zariadenie.
Rúru neskladujte ani nepou
ž
ívajte vo vonkaj
š
om prostredí.
Ak zohrievané jedlo za
č
ne dymi
ť
,
NEOTVÁRAJTE DVIERKA. Vypnite a
odpojte rúru a po
č
kajte, k
ý
m jedlo
prestane dymi
ť
. Otvorením dvierok,
ke
ď
jedlo dymí, sa mô
ž
e spôsobi
ť
po
ž
iar.
Pou
ž
ívajte len nádoby a riady vhodné
pre mikrovlnné rúry. Nenechávajte rúru
bez dozoru, ke
ď
pou
ž
ívate jednorazové
nádoby na jedlo z plastu, papiera alebo
iného
hor
ľ
avého
materiálu.
Po pou
ž
ití o
č
istite kryt vlnovodu,
vnútorn
ý
priestor rúry, oto
č
n
ý
tanier a
dr
ž
iak oto
č
ného taniera. Musia by
ť
suché a bez mastnoty. Nahromadené
tuky sa mô
ž
u prehria
ť
a za
č
a
ť
dymi
ť
alebo sa vznieti
ť
.
Do blízkosti rúry ani vetracích otvorov nekla
ď
te
ž
iadne hor
ľ
avé
materiály. Neblokujte ventila
č
né otvory.
Z jedla a obalov odstrá
ň
te v
š
etky kovové uzávery, drôtené spinky a
pod. Iskrenie na kovov
ý
ch povrchoch mô
ž
e spôsobi
ť
po
ž
iar.
Nepou
ž
ívajte mikrovlnnú rúru na zohrievanie oleja na fritovanie.
Teplota sa nedá ovláda
ť
a olej sa mô
ž
e vznieti
ť
.
Na prípravu popkornu pou
ž
ívajte len
š
peciálne nádoby a polotovary
ur
č
ené pre mikrovlnné rúry.
V rúre neskladujte
ž
iadne potraviny ani iné predmety.
Po spustení rúry skontrolujte nastavenia a uistite sa,
ž
e rúra funguje
tak, ako má.
Pozrite si príslu
š
né rady v tomto návode na obsluhu.
Opatrenia na predchádzanie zraneniu
V
ý
straha: Nepou
ž
ívajte rúru, ak je
po
š
kodená alebo nefunguje. Pred
pou
ž
ívaním skontrolujte nasledujúce
sú
č
asti:
a) Dvierka; skontrolujte,
č
i sa dvierka
správne zatvárajú, priliehajú alebo
nie sú zdeformované.
b)Závesy a bezpe
č
nostné západky
dvierok; skontrolujte,
č
i nie sú
zlomené alebo uvo
ľ
nené.
c) Tesnenie dvierok a tesniace plochy;
skontrolujte,
č
i nie sú po
š
kodené.
d)Vnútorn
ý
priestor rúry; skontrolujte,
č
i sa v
ň
om nenachádzajú
ž
iadne
prelia
č
iny.
e) Napájací kábel a zástr
č
ka;
skontrolujte,
č
i nie sú po
š
kodené.
Rúru nikdy sami nenastavujte,
neopravujte ani neupravujte. Je
nebezpe
č
né, aby servisné alebo
údr
ž
bové
č
innosti vy
ž
adujúce
demontá
ž
krytu, ktor
ý
chráni pred
DÔLE
Ž
ITÉ BEZPE
Č
NOSTNÉ POKYNY: DÔKLADNE SI PRE
Č
ÍTAJTE A
UCHOVAJTE PRE BUDÚCU POTREBU
Содержание
- 5 ИНСТРУКЦИИ ПО БЕЗОПАСНОСТИ; Предостережение о пожаре
- 6 Предостережение о возможном поражении
- 7 Предупреждение ожогов
- 8 Другие предупреждения
- 9 СХЕМА УСТРОЙСТВА; СВЧ-ПЕЧЬ И АКСЕСС УАРЫ
- 10 СХЕМА УСТРОЙСТВА И ПЕРЕД ПЕРВЫМ ИСПОЛЬЗОВАНИЕМ; ПАНЕЛЬ УПРАВЛЕНИЯ; НАСТРОЙКА ЧАСОВ
- 11 ПЕРЕД ПЕРВЫМ ИСПОЛЬЗОВАНИЕМ; КОРРЕКТИРОВКА ВРЕМЕНИ ПРИ ВЫСТАВЛЕНИИ ЧАСОВ; БЛОКИРОВКА ДЛЯ ЗАЩИТЫ ОТ ДЕТЕЙ; STOP
- 12 СОВЕТЫ ПО ПРИГОТОВЛЕНИЮ ПИЩИ В СВЧ-ПЕЧИ; ПРИГОТОВЛЕНИЕ ПИЩИ В МИКРОВОЛНОВОЙ ПЕЧИ; ХАРАКТЕРИСТИКИ ПИЩИ
- 13 ИСПОЛЬЗОВАНИЕ СВЧ-ПЕЧИ; ПОС УДА ДЛЯ СВЧ-ПЕЧЕЙ
- 14 УРОВНИ МОЩНОСТИ СВЧ-ИЗЛУЧЕНИЯ
- 15 КУХОННЫЙ ТАЙМЕР
- 16 ПРИГОТОВЛЕНИЕ ПИЩИ ЗА НЕСКОЛЬКО СТАДИЙ
- 18 ТАБЛИЦЫ ПРОГРАММ; ТАБЛИЦЫ АВТОМАТИЧЕСКОГО ПРИГОТОВЛЕНИЯ И АВТОМАТИЧЕСКОЙ
- 20 РЕЦЕПТЫ ДЛЯ АВТОМАТИЧЕСКОГО ПРИГОТОВЛЕНИЯ; Рыбное филе с пикантным соусом; Рыбное филе с соусом карри; АВТОМАТИЧЕСКОЕ ПРИГОТОВЛЕНИЕ; ПОНИЖЕННЫЙ УРОВЕНЬ МОЩНОСТИ
- 21 Разогревание пищи и напитков; КУЛИНАРНЫЕ ТАБЛИЦЫ; Используемые сокращения
- 22 ТАБЛИЦЫ ПРОГРАММ И РЕЦЕПТЫ; Приготовление мяса и рыбы; АДАПТАЦИЯ РЕЦЕПТОВ ДЛЯ МИКРОВОЛНОВОЙ ПЕЧИ; Грибной суп; РЕЦЕПТЫ
- 23 Филе из камбалы; Рататуй
- 24 Фаршированная ветчина; Тушеная телятина по-цюрихски
- 25 Фруктовое желе с ванильным соусом
- 26 УХОД И ОЧИСТКА
- 27 ТЕХНИЧЕСКИЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ
- 28 УСТАНОВКА; МИКРОВОЛНОВУЮ ПЕЧЬ МОЖНО УСТАНОВИТЬ В ПОЛОЖЕНИЕ A, Б, В ИЛИ Г:; ПОЛОЖЕНИЕ РАЗМЕР НИШИ; УСТАНОВКА ОБОРУДОВАНИЯ
- 29 БЕЗОПАСНАЯ ЭКСПЛУАТАЦИЯ УСТРОЙСТВА
- 30 ЭКОЛОГИЧЕСКАЯ ИНФОРМАЦИЯ; техники; Упаковочные материалы; Утилизация старой техники
- 31 ГАРАНТИЯ/СЕРВИСНАЯ СЛУЖБА; ГАРАНТИЯ/СЕРВИСНАЯ СЛУЖБАОЙСТВА
Характеристики
Остались вопросы?Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)