Zelmer 586_686 - Инструкция по эксплуатации - Страница 56

Мясорубки Zelmer 586_686 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 58
Загружаем инструкцию
background image

60

Operating the sausage stufer  

(Fig. E)

Put the following elements into the mincing chamber:

feed screw with the coupling towards the middle,

 

separator on the feed screw end,

 

the sausage stuffer,

 

tighten all the elements of the mincing set – until home.

 

Before  placing  the  sausage  intestine  (intestine  wrapper) 

soak it in warm water for about 10 minutes.

Put  the  wet  sausage  intestine  onto  the  sausage  stuffer, 

 

paying attention not to cover the venting holes within the 

sausage stuffer.

The meat mass illing the intestine cannot be “too rare”. Large 

amount of luids can cause their leakage and permeating to 

the interior of the mincing machine.

Shredder 

(Fig. F) 

1

 Fine grating disc

2

 Coarse grating disc

3

 Slicing disc

4

 Pureeing disc

5

 Locking tab

6

 Body

7

 Tray

8

 Pusher

The shredder is equipped with two drums to grate into small 

and  bigger  chips  (cheese,  carrot,  celery,  baked  beetroots, 

etc.).  The  third  grating  drum  (slicing  drum)  is  used  to  grate 

vegetables  (potatoes,  onion,  cucumbers,  etc.).  The  fourth 

grating  drum  (pulping  drum)  is  used  to  mash  vegetables 

(potatoes, beetroots, etc) and fruit.

Operating the shredder 

(Fig. G)

1

 Recline  the  catch  and  put  one  of  the  drums  with  the 

clutch facing the middle of the chamber.

2

 Snap the catch.

3

 Assemble  the  chamber  of  the  shredder  just  as  like 

mincing chamber.

Cut large products into smaller elements, which you can 

 

easily put into the mincing chamber.

Do not mash soft fruits containing stones.

 

When  the  work  is  inished  pull  the  power  cord  out  from 

 

the network supply socket.

Remove the food remaining in the shredder chamber or 

 

on the grater with a wooden spoon.

Blades of the drums do not require any regeneration.

After the work has been inished 

(Fig. H)

Turn  the  meat  mincer  off  and  pull  the  power  cord  out 

 

from the network supply socket,

1

 Remove  the  pusher  and  remove  the  food  tray  off  the 

mincing chamber or the shredder chamber.

2

 Press  the  safety  lock  and  turn  the  mincing  set  or  the 

grating chamber into right and take it off.

3

 Take  apart  all  the  elements  of  the  mincing  set,  the 

chamber with the sausage stuffer or the shredder.

Cleaning and maintenance

Clean  the  drive  with  a  wet  cloth,  with  an  addition  of 

 

dishwashing liquid.

Wash the plastic parts in warm water, with addition of the 

 

dishwashing liquid.

Wash  the  metal  parts  in  hot  water,  with  addition  of  the 

 

dishwashing liquid.

Carefully dry the washed elements.

 

Grease the screens and the cutter knife with edible oil in 

 

order to secure them against rusting.

Assemble  the  dry  parts  of  the  mincing  chamber  or  the 

 

shredder.

Meat, vegetable and fruit dishes

In  order  to  maintain  the  most  of  the  nutrition  value  of  the 

vegetable  and  fruit  dishes,  familiarise  yourself  with  the 

methods of preparing them. Do not hold vegetables or fruits 

in water and mash them just before serving and eating.

Minced pork chops

50  dag  of  pork  meat,  6  dag  of  stale  bread,  5  dag  of  onion, 

2  dag  of  fat,  1  egg,  4  dag  of  crumbs,  oil  for  frying,  salt  and 

pepper.

Soak the bread in water and drain.

Cut  the  onion  in  slices,  fry  until  it  reaches  a  golden  colour. 

Rinse the meat with water, cut into pieces.

Mince bread, onion and meat twice in the meat mincer, using 

the  screen  with  4  mm  holes. Add  the  egg,  salt,  pepper  and 

carefully  mix  into  uniied  mass.  Form  8  oval  pork  chops, 

1,5 cm thick, which then cover with crumbs. Fry on hot oil.

Pâté made of mixed meat

50  dag  of  pork  meat,  50  dag  of  veal,  40  dag  of  pork  fat, 

50 dag of liver, 30 dag of onion, 20 dag of wheat bun, 4 eggs, 

salt and pepper, nutmeg.

Braise the meat with pork fat and onion. Clean the liver, peel 

the membranes off, dice. When the meat is soft, add the liver, 

bun and braise together for a short time. Let the ingredients 

cool  down  and  mince  them  twice  in  the  meat  mincer,  using 

the  strainer  with  4  mm  holes.  To  the  prepared  mass  add 

eggs, salt, peppr, nutmeg and carefully mix.

Grease  the  form  with  lard,  put  the  pâté  into  the  form  and 

bake for abour 40 minutes.

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Zelmer 586_686?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"