Zelmer 586_686 - Инструкция по эксплуатации - Страница 48

Мясорубки Zelmer 586_686 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 58
Загружаем инструкцию
background image

52

Rad s mesarskim lijevkom  

(Sl. E)

U komoru za mljevenje staviti po redu kako slijedi:

puž sa spojnicom okrenutom prema unutra,

 

na rukavac puža umetak za odstojanje,

 

mesarski lijevak (stožac).

 

pritegnuti sve elemente maticom – do otpora.

 

Prije  postavljanja  kobasičarskog  crijeva  treba  ga  namočiti 

u toploj vodi na oko 10 min.

Na mesarski lijevak navući mokro crijevo. Obratiti pažnju 

 

da ne budu zatvoreni otvori za ventilaciju.

Mesna masa ne smije biti suviše rijetka. Veća količina teku-

ćine može uzrokovati istjecanje u unutrašnjost stroja.

Rezalica 

(Sl. F) 

1

 Renda za sitne rezance

2

 Renda za krupne rezance

3

 Renda za koluyiće

4

 Renda za pasiranje

5

 Kopča

6

 Komora

7

 Miska

8

 Potiskivač

Rezalica  ima  dvije  rende  (strugalice)  za  sitno  rendanje  na 

rezance (tvrdi sir, mrkva, celer kuhana cukla itd) Treća služi 

za  rezanje  povrća  na  lastere  (krumpir,  krastavac,  luk  itd). 

Četvrta renda služi za pasiranje krumpira, cikle, voća i sl.

Rad sa rezalicom 

(Sl. G)

1

 Razvući kopču i umetnuti jednu rendu spojnicom prema 

unutrašnjosti komore. 

2

 Zakopčati kopču.

3

 Priključiti  komoru  rezalice  isto  kao  komoru  za  mljevenje 

mesa.

Krupnije komade  treba najprije izrezati na maje, tako da 

 

se mogu bez poteškoća staviti u komoru.

Niije  dozvoljeno  stavljati  mekano  voće  sa  tvrdim  košpi-

 

cama.

Poslije završetka rada treba isključiti stroj na prekidaču, 

 

a zatim izvući kabal iz utičnice.

Drvenom  žlicom  treba  odstraniti  ostatke  iz  unutrašnjosti 

 

rende i komore.

Oštrice rendi ne zahtijevaju oštrenje ni regeneracije!

Poslije završetka rada 

(Sl. H)

Isključiti stroj na prekidaču i izvući kabal iz gnijezda utič-

 

nice.

1

 Izvaditi potiskač i skinuti posudu sa komore za mljevenje 

ili komore rezalice.

2

 Pritisnuti  na  gumb  za  blokadu,  sklopa  za  mljevenje  ili 

komore rezalice, okrenuti desno i skinuti  je.

3

 Rastaviti  na  elemente  sklop  za  mljevenje  komoru  sa 

mesarskim dodatkom ili rezalicom.

Čišćenje i održavanje

Pogon prebrisati krpom navlaženom srestvom za pranje 

 

posuđa.

Plastične dijelove oprati toplom vodom sa dodatkom sre-

 

stva za pranje posuđa. 

Metalne dijelove oprati toplom vodom sa dodatko srestva 

 

za pranje posuđa.

Podrobno osušiti oprane dijelove.

 

Sita  i  noževe  podmazati  jestivim  uljem  u  cilju  zaštite  od 

 

korozije.

Osušene  dijelove  komore  za  mljevenje  ili  komore  reza-

 

lice sastaviti u cjelinu.

Jela od mesa, povrća i voća

U cilju zadržavanja što boljih hranjivi vrijednosti jela od voća 

i  povrća,  treba  se  upoznati  s  načinom  pripremanja  takvih 

jela. Povrće i voće nemojte držati u vodi i treba ih usitnjavati 

neposredno  prije korištenja za jelo.

Mljeveni svinjski kotlet

50  dkg  svinjetine,  6  dkg  suvog  peciva,  5  dkg  luka,  2  dkg 

masnoće,  1  jaje,  4  dkg  mrvica,  masnoća  za  prženje,  sol  i 

papar.

Pecivo namočiti u vodi i ocijediti.

Luk izrezati na prstenove i upržiti, dok ne dobije svijetlo žutu 

boju. Meso oprati i isjeći na komade.

Pecivo, luk, i meso samljeti 2 puta  sa sitom promjera rupica 

4mm.Dodati  jaje,  sol,  papar  i  dobro  izmješati.  Formirati

 

8  ovalna  kotleta  debljine  oko  1,5  cm  i  panirati  u  mrvicama. 

Pržiti na razgrijanoj masnoći.

Pašteta od miješanog mesa

50  dkg  svinjetine,  50  dkg  teletine,  40  dkg  slanine,  50  dkg 

svinjske  jetre  30  dkg  luka  20  dkg  pšeničnog  peciva,  4  jaja, 

sol i papar, muškat oraščić.

Meso dinstati sa slaninom i lukom.

Jetru  oprati  očistiti  opnu  izrezati  na  kocke.  Kad  meso  bude 

mekano, dodati jetru i pecivo te kratko dinstati zajedno, ohla-

diti i samljeti dva puta koristeći sito 4mm. 

U  pripremljenu  masu  dodati  jaja,  sol,  papar,  muškatni  ora-

ščić i dobro izmiješati. Kalup za pečenje namazati svinjskom 

mašću napuniti paštetnom masom i peći 40 minuta.

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Zelmer 586_686?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"