Zelmer 586_686 - Инструкция по эксплуатации - Страница 52

Мясорубки Zelmer 586_686 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 58
Загружаем инструкцию
background image

56

Rad sa natikačom za kobasice   

(Crtež. E)

U sud za mlevenje stavi redom:

puž spojnicom prema sredini,

 

na vreteno puža stavi  ulozak za razmak,

 

natikač za kobasice.

 

dovrti sve elemente navrtkom – jako do otpora.

 

Pre stavljenja creva, pokvasi nju oko 10 min. u toploj vodi.

Na natikač stavi mokro crevo. Pazi da ne zapušiš otvore 

 

za odvođenje vazduha u natikaču.

Mesna  masa  koje  popunjava  crevo  ne  može  biti  „preterano 

retka”.  Velika  količina  tekućne  može  prouzrokovati  curenje 

unutra u mašinu.

Ribež 

(Crtež. F) 

1

 Trenica za opilice

2

 Trenica za deble opilice

3

 Trenica za lastre

4

 Trenica za pasiranje

5

 Dugme

6

 Komora

7

 Posuda za sastojke

8

 Urđaj za guranje

Ribež  ima  dve  trenice  za  usitnjavanje  na  veće  i  manje 

komadiće  (žutog  sira,  šargarepe,  celera,  kuvanih  rotkvica 

itd.) Treća trenica služi za sečenje povrća na kruške (krom-

pir,  krastavce,  luk  itd.)  Četvrta  služi  za  pasiranje  krompira, 

crvene rotkvice, voća itd.

Rad sa ribežom 

(Crtež. G)

1

 Odmakni kopče i stavi jednu od trenica spojnicom prema 

sredini.

2

 Zatvori kopče.

3

 Spoji sud ribeža isto tako kao i sud za mlevenje.

Veće  namirnice  ranije  izseckaj  na  manje  komadi,  koje 

 

ćeš lako staviti u sud. 

Ne usitnjavaj mekog voća sa tvrdom košticom. 

 

Po  završetku  posla  isključi  mašinu  i  izvadi  napojni  kabl 

 

sa gnezda.

Drvenom  kašikom  odstrani  ostatke  namirnica,  koje  su 

 

ostale unutra trenice ili u sudu.

Sečivo trenice ne mora biti regenerisano.

Posle završetka rada 

(Crtež. H)

Isključi mašinu i izvado napojni kabl iz gnezda.

 

1

 Izvadi deo za gurannje i skini sud sa suda za mlevenje ili 

za rendanje.

2

 Pretisni dugmiće  blokade,  sastav  za  mlevenje  ili  sud  za 

rendanje okreni u desno i skini.

3

 Razmesti elementi sastava za mlevenje, sudove sa nati-

kačem za kobasice ili ribež.

Čišćenje i konservacija

Pogon obriši vražnom krpicom uvlaženom u deterdžentu 

 

za pranje sudova. 

Delove  od  plastike  operi  u  toploj  vodi  sa  deterdžentom 

 

za pranje sudova. 

Metalne  delove  operi  u  vrućoj  vodi  sa  deterdžentom  za 

 

pranje sudova.

Tačno osuši oprane delove. 

 

Sita i nožić lako namaži uljem da ne bi rđale.

 

Suve delove suda i ribeža sklopi u celinu.

 

Jela od mesa, povrća i voća

Da bi sačuvao što može više hranlivij vrednosti jela od povrća 

i voća, upoznaj se  načinom njihove pripreme. Povrće i voće 

ne drži u vodi i seci direktno pre konsumiranja.

Faširana svinska šnicla

50  dag  svinskog  mesa,  6  dag  suvog  belog  hleba,  5  dag 

crnog luka, 2 dag masnoće, 1 jaje, 4 dag pezle, masnoća za 

prženje, so i biber.

Beli hleb staviti u vodu a posle odcediti. 

Crni  luk  seći  na  kruške,  ispržiti  ja  svetlo  žutu  boju.  Meso 

oprati i izseckati na komadiće.

Hleb, crni luk i meso samleti dva puta u mašini sa sitom sa 

prečnikom  oka  4  mm.  Dadati  jaje,  so,  biber  i  pažlivo  izme-

šati na jednovrstnu masu.  Formirati 8 ovalnih šnicli debline 

1,5  cm,  koje  posle  uvaljajte  u  prezlu.    Pržite  na  ugrejanoj 

masnoći.

Pašteta od svinskog  mesa

50  dag  svinskog  mesa,  50  dag  teletine,  40  dag  slanine,  50 

dag  svinske  džigerice,  30  dag  crnog  luka,  20  dag  pšenične 

kajzerice, 4 jaja, so i biber, orašac.

Meso dinstati sa sloninom i lukom. 

Džigericu oprati, očistiti od membrana, seći na kocke. Kad je 

meso  meko  dodati  džigericu,  kajzericu  i  kratko  sve  zajedno 

dinstati, ohladiti i samleti dva puta u mašini sa sitom sa preč-

nikom oka 4 mm.

U  pripremljenu  masu  dodati  jaja,  so,  biber,  orašac  i  dobro  

izmešati. 

Foremu amazati svinskom masnoćom, staviti paštetnu masu 

i peći oko  40 minuta.

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Zelmer 586_686?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"