Zelmer 43Z010 - Инструкция по эксплуатации - Страница 58

Хлебопечки Zelmer 43Z010 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 142
Загружаем инструкцию
background image

60

date  s-au  referit  la  concentrat  praf  de  drojdie  naturală. 

Este disponibil în pacheţele de 15 g (pentru un kilogram 

de făină). Recomandăm respectarea reţetelor de mai jos 

(½,  ¾  sau  1  pachet).  Dacă  se  adaugă  o  cantitate  prea 

mică decât cea dată în reţetă, pâinea se va sfărâma uşor. 

Dacă  preparatul  praf  are  o  altă  concentraţie  (pachet  de 

100  la  1  kg  de  făină),  trebuie  să  micţoraţi  cantitatea  de 

făină în mod corespunzătoe, cu 80 g la 1 kg de făină.

Puteţi folosi de asemenea drojdie lichidă. Trebuie să res

-

 

pectaţi  cantitatea  indicată  pe  ambalaj.  Umpleţi  măsura 

cu drojdie lichidă şi umpleţi cu alte ingrediente lichide, în 

cantităţile corespunzătoare, în conformitate cu reţetele.

Drojdia  de  grâu  este  cel  mai  adesea  vândută  în  formă 

 

uscată.  Inluenţează  calitatea  aluatului,  prospeţimea  sa 

şi  gustul.  Este  de  asemenea  mai  uşoară  decât  cea  de 

secară. 

Pentru  coacerea  pâinii  cu  drojdie  naturală  pot  i  folosite 

 

programele BASIC lub WHOLEWHEAT.

Drojdia  naturală  poate  i  şnlocuită  cu  ferment  pentru 

 

copt.  Diferenţa  se  va  simţi  numai  la  gust.  Fermentul  de 

potriveşte utilizării în aparatul de copt pâinea.

La aluat se pot adăuga tărâţe de cereale, pentru ca pâi

-

 

nea să ie mai bogată în substanţe nutritive şi mai uşoa

-

ră. Pentru aceasta, trebuie să adăugaţi o lingură mare de 

tărâţe la 500 g de făină şi să măriţi cantitatea de lichid cu 

o jumătate de lingură mare.

Glutenul  de  cereale  este  un  adaos  natural  obţinut  din 

 

amidonul  conţinut    în  cereale.  Datorită  lui,  pâinea  este 

mai uşoară şi are un volum mai mare. Pâinea mai rar se 

„lasă” şi este mai uşor digerabilă. Calităţile sale sunt mai 

uşor  de  observat  atunci  când  se  coace  pâine  din  făină 

integrală sau din făină măcinată în casă. 

Malţul negru folosit în unele reţete este malţ de orz prăjit. 

 

Datorită  lui,  se  poate  obţine  o  coajă  a  pâinii  şi  un  miez 

mai  închise  la  culoare  (în  cazul  pâinii  negre).  Poate  i 

folosit şi un alt tip de malţ, de secară, dar acesta nu mai 

este atât de închis la culoare. Ambele produse sunt dis

-

ponibile în magazinele cu produse alimentare ecologice.

Lecitina  pură,  praf  este  un  emulgator  natural  care  mă

-

 

reşte  volumul  pâinii,  face  ca  miezul  să  ie  mai  alb,  mai 

delicat; contribuie la păstrarea prospeţimii pâinii cât mai 

mult timp.

2.  Folosirea unei cantităţi adecvate de lichide

Dacă  este  necesară  micşorarea  sau  mărirea  cantităţii  de 

ingrediente,  trebuie  să  vă  asiguraţi  că  proporţiile  reţetelor 

originale au fost păstrate. Pentru a obţine rezultatul dorit, vă 

recomandăm  să  folosiţi  următoarele  reguli  pentru  modiica

-

rea cantităţii de ingrediente:

Lichide/făină:

 

 aluatul trebuie să ie delicat (dar nu prea 

mult), uşor de preparat. Aluatul nu trebuie să ie greu de 

întins.  Trebuie  să  se  poată  modela  uşor.  Nu  este  posi

-

bil  acest  lucru  în  cazul  pâinii  aluatului  consistent  pentru 

pâinea  de  secară  sau  integrală. Aluatul  trebuie  veriicat 

după primele cinci minute din prima etapă de maesteca

-

re. Dacă este prea moale, trebuie să mai adăugaţi puţină 

făină, să ajungă la consitenţa adecvată. Dacă este prea 

uscat,  trebuie  să  adăugaţi  puţină  apă,  câte  o  liguriţă,  în 

timpul procesului de amestecare.

Înlocuirea  lichidelor:

 

  În  cazul  folosirii  unor  ingredien

-

te  care  conţin  lichide  (brănză  de  vaci,  iaurt  etc.),  se  va 

micşora  cantitatea  de  lichis  adăugată.  În  cazul  în  care 

se  adaugă  ouă,  ele  trebuie  bine  bătute  în  măsură  şi  la 

ele trebuie să se adauge celelalte lichide, pentru a putea 

controla cantitatea de ingrediente.

Aluatul preparat la mare înălţime (mai mult de 750 de metri), 

va creşte mai repede. Puteţi atunci micţora cantitatea de droj

-

die cu o pătrime, cu jumătate de linguriţă, pentru a scădea în 

mod  proporţional  creşterea  aluatului.  La  fel  se  procedează 

atunci când se foloseşte o apă cu o duritate extrem de mică.

3.  Adăugarea  şi  măsurarea  cantităţii  de  ingredi

-

ente

Trebuie  întotdeauna  să  turnaţi  mai  întâi  lichidul  şi 

 

abia după aceea, la sfârşit, să puneţi drojdia.

 Pentru 

a evita creşterea prea rapidă a drojdiei (mai ales atunci 

când  se foloseşte  funcţia  de programare  a timpului),  nu 

nu lăsaţi ca drojdia să intre în contact cu lichidele.

Atunci  când  măsuraţi  ingredientele,  trebuie  să  folo

-

 

siţi  întotdeauna  aceleaşi  unităţi  de  măsură

,  adică  să 

măsuraţi  ingredientele  cu  lingura  din  dotarea  aparatului 

sau cu cele folosite în casă, dacă reţetele indică măsurile 

în linguri mari sau linguriţe.

Trebuie să măsuraţi adecvat ingredientele date în grame.

 

Când doriţi să măsuraţi ingredientele în mililitri, puteţi fo

-

 

losi  măsura  din  dotarea  aparatului,  care  are  o  scală  de 

la 30 la 300 ml.

Adăugarea  fructelor,  a  nucilor  sau  a  cerealelor.  Ingre

-

 

dientele  pot  i  adăugate  în  cazul  anumitor  programe  în 

momentul  în  care  se  aude  semnalul  sonor.  Dacă  ingre

-

dientele sunt adăugate prea devreme, vor i mărunţite în 

timpul amestecării aluatului.

4.  Reţete de folosit în aparatul de copt pâine

Următoarele  reţete  sunt  pentru  pâini  de  diferite  dimensiuni. 

Greutatea  totală  nu  trebuie  să  depăşească  un  kilogram. 

Dacă  nu  sunt  date  recomandări  concrete  privind  greutatea, 

aceasta  înseamnă  că,  pentru  programul  respectiv  se  poate 

utiliza o cantitate mică de ingrediente, dar şi una mare. În ca

-

zul  utilizării  programului  ultrarapid,  greutatea  recomandată 

a pâinii este de cca. 750 de grame.

5.  Greutatea şi densitatea pâinii

În reţete, gretatea pâinii a fost precizată exact. Este uşor 

 

de  observat  că  greutatea  pâinii  simple,  albe  este  mai 

mică decât cea a pâinii integrale. Acest lucru este legat 

de faptul că făina lbă creşte mai bine şi, de aceea, trebu

-

ie să controlaţi pâinea în timpul coacerii sale. 

În  ciuda  faptului  că  greutatea  este  precizată  exact,  se 

 

pot  înregistra  mici  abateri  de  la  valorile  date.  Greutatea 

exactă  a  pâinii  depinde  în  bună  măsură  de  umiditatea 

aerului din încăpere în momentul pregătirii sale.

Pâinea cu un conţinut mare de grâu întotdeauna are un 

 

volum mai mare şi trece peste marginile vasului în ultima 

fază de creştere, chiar şi în cazul măsurării foarte exac

-

te  a  ingredientelor.  Pâinea  nu  va  da  totusi  pe  dinafară. 

Se rumeneşte mai uşor pâinea care se ală în afara va

-

sului decât partea alată în interior. 

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Zelmer 43Z010?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"