Zelmer 43Z010 - Инструкция по эксплуатации - Страница 132

Хлебопечки Zelmer 43Z010 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 142
Загружаем инструкцию
background image

134

DOUGH 

 

For the preparation of dough.

BAGEL DOUGH

 

For the preparation of bagel dough.

JAM 

 

For the preparation of marmalades and jams.

BAKE

 

To brown bread or cakes.

6

 Select the weight appropriate for the given program.

LOAF  button 

is  used  to  set  the  weight  of  the  bread  (see 

table):

LEVEL I 

= for small bread up to 500 g

LEVEL II

= for medium bread up to 700 g

LEVEL III

= for large bread up to 900 g

7

 Select the desired browning level.

The COLOR button is used to set the desired browning level. 

LIGHT, MEDIUM, DARK.

8

 Set the time when the program is to be started using 

the TIME button.
TIMER BUTTON

The  following  programs  can  be  set  with  the  timer  function: 

BASIC  (1),  FRENCH  (2),  WHOLEWHEAT  (3),  SWEET  (4), 

QUICK  (7),  BROWN  BREAD  (8),  DOUGH  (9)  and  BAGEL 

DOUGH (10).

The  programs  SUPER  RAPID  700  g  (5),  SUPER  RAPID 

900 g (6), JAM (11), and BAKE  (12) cannot be set with the 

timer function. Add the duration time of the given program to 

the  time  after  which  the  baking  process  is  to  start  plus  one 

hour after the end of the baking process.

The maximum setting time is 13 hours.

Example:

It  is  8.30  p.m.  and  the  bread  must  be  ready  for  the  next 

morning  by  7.00  a.m.,  i.e,  in  10  hours  and  30  minutes. 

Press  the  TIME  button  until  the  symbol  10.30  appears  on 

the  display,  that  is  the  time  between  now  (8.30  p.m.)  and 

when the bread must be ready. When working with the timing 

function never use perishable ingredients such as milk, eggs, 

fruits, yogurt, onions, etc.

9

 Press the START/STOP button.

The START/STOP button is also used to stop the program at 

any time. In order to do so, press and hold the START/STOP 

button for about 3 seconds until you hear a beep. The initial 

position  of  the  selected  program  will  show  on  the  display. 

If  you  want  to  use  a  different  program,  select  the  program 

using the MENU button.

10

 Mix and knead the dough.

The  bread  baking  machine  mixes  and  kneads  the  dough 

automatically until it reaches the right consistency.

NOTE:  During  the  phase  of  stirring  and  kneading 

of  dough,  the  lid  of  the  appliance  should  be  closed. 

During this phase it is possible to add small amounts 

of water, liquid or other ingredients.

11

 Leave the dough to rise.

After  the  last  kneading  cycle  the  bread  baking  machine  is 

heated to the optimal temperature for the rising of the dough.

NOTE:  During  the  dough  growing  phase  close  the  lid 

and  do  not  open  it  until  the  end  of  baking  bread.  The 

photos are only intended to present the phases of the 

dough growth.

12

 Baking.

The  bread  baking  machine  automatically  sets  the  baking 

temperature  and  time.  If  the  bread  is  too  light  at  the  end  of 

program, use the BAKE program to brown the bread. In order 

to  do  so,  press  and  hold  the  START/STOP  button  for  about 

3  seconds  (until  you  hear  a  beep).  Then  press  the  BAKE 

button. When the desired browning level is reached, stop the 

process by pressing and holding the START/STOP button for 

about 3 seconds (until you hear a beep).

NOTE: During dough baking phase lose the lid and do 

not  open  it  until  the  end  of  baking  bread.  The  photos 

are only intended to present the phase of baking.

13

 Warming.

Once  the  baking  process  is  over,  the  buzzer  goes  off  to 

signal  that  the  bread  can  be  taken  out  from  the  appliance. 

The 1 hour warming time starts immediately.

14

 End of the program phases.

After the end of operation, unplug the appliance.

15

 Take  out  the  baking  tin  using  pot  holders  and  turn 

the baking tin over.

16

 If the bread does not fall out of the baking tin, gently 

shake the baking tin until the bread falls out.

NOTE:  If  the  kneading  peg  remains  inside  the  bread, 

slightly cut the bread and remove the peg. 

Heating the appliance to make the dough rise.

The  heating  is  switched  only  if  the  room  temperature  is 

lower than 25°C. If the room temperature is above 25°C, the 

ingredients are already at the right temperature and there is 

no need for pre-heating.

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Zelmer 43Z010?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"