Tefal DF 1008 - Инструкция по эксплуатации - Страница 62

Сушилки для овощей и фруктов Tefal DF 1008 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 63
Загружаем инструкцию
background image

118

119

Proizvod

Priprema

Preporučena 

temperatura

Približna 

vremena 

sušenja

Završna 

tekstura

Mogući načini upotrebe

POVRĆE 

Avokado

Oljuštite avokado i izrežite ga na tanke kriške (oko 5 mm)

75°C

7 - 12 h

Tvrdo

osušeni avokado je vrlo suh te ga treba rehidratiratizirati svježim avokadom, te
pripremiti, na primjer guacamole

Cvekla

Blanširajte cveklu, a zatim je pustite da se ohladi prije nego što odrežete
vrhove i korijenje.
Izrežite je na tanke kolutove (oko 5 mm)

75°C

7 - 14 h

Tvrdo

juhe (tople i hladne), krem juhe, variva, za dekoriranje jela, itd.

Brokoli

Operite brokoli i stavite ga na paru 4-5 min. 
Ako su cvjetovi predebeli, prerežite ih na dva dijela

75°C

8 - 10 h

Tvrdo

juhe i variva

Mrkva

Operite mrkve, odrežite krajeve, oljuštite ih i izrežite na tanke kolutove
(oko 5 mm)
Stavite ih na paru 4-5 minuta prije nego što ih rasporedite na ploče. 
Mrkve se sušenjem smanjuju, zato se preporučuje da se režu na listiće a
ne na kolutove kako ne bi ispadale kroz otvore na pločama.

75°C

4 - 8 h

Tvrdo

posluženi suhi uz aperitiv 
mogu se uklopiti u sastav juhe

Tikvica

Oljuštite tikvice i izrežite ih na tanke kriške (otprilike 5 do 7 mm)

75°C

6 - 14 h

Mekano 

u sredini, tvrdo na

rubu

juhe i variva

Bundeva, tikva 

misirača... 

Oljuštite ovo povrće i izrežite ga na listiće (otprilike 5 do 7 mm)

75°C

6 - 10 h

Tvrdo 

juhe, variva, krem juhe, itd...
mogu se uklopiti u sastav kolača

Paradajz

Odrežite peteljke, operite paradajz i oljuštite ga. Izrežite ga na tanke kriške
(oko 7 mm)

75°C

8 - 15 h

Tvrdo

umak od paradajza (pomiješajte svježi i suhi paradajz)
mogu se uklopiti u sastav salate (s feta sirom, mozzarelom, itd...)
pečeni paradajz

VOĆE

Ananas

Ogulite bodljikavu koru i izvadite središnji tvrdi dio. Meso narežite na tanke
kriške (otprilike 5 mm)

75°C

8 - 12 h

Tvrdo

može se uklopiti u sastav kompletnog slatkog-slanog obroka (npr. riba s 
kreolskim umakom od ananasa)
mogu se uklopiti u sastav deserta (kolač, smoothie napitak, jogurt, itd.)

Banana

Ogulite banane i narežite ih na kolutiće ili listiće (otprilike 5 mm)
Poprskajte ih limunovim sokom kako bi se izbjeglo tamnjenje

75°C

9 - 15 h

Umjereno mekano

uz aperitiv
različiti deserti: suhe banane s kremom od čokolade, keksi s komadićima suhe
banane…

Narandža

Ogulite narandže i narežite ih na tanke kolutiće (otprilike 7 mm)

75°C

7 - 12 h

Tvrdo

različiti deserti
mogu se rehidratizirati u voćnoj salati

Kruška

Operite kruške, ogulite ih, prerežite na pola i izvadite jezgru. 
Meso tanko narežite na komadiće ili na kriške (5 do 7 mm)
Poprskajte ih limunovim sokom kako bi se izbjeglo tamnjenje

75°C

8 - 11 h

Tvrdo

različiti deserti
mogu se rehidratizirati u voćnoj salati

Jabuka

Operite jabuke i ogulite ih ako to želite. 
Izvadite sjemenke te meso tanko narežite na komadiće ili kriške.
Poprskajte ih limunovim sokom kako bi se izbjeglo tamnjenje

75°C

5 - 8 h

Lomljivo

različiti deserti: 
mogu se rehidratizirati u voćnoj salati

TRAVE

Vlasac, peršun 

bosiljak…

Začinsko bilje operite, osušite i usitnite (po želji)

60°C

2 - 6 h

Suho i lomljivo

poslužit će za aromatiziranje i kao začin za razna jela i salate
mogu se dodati soli kako bi se dobila aromatizirana sol

cvijeće

Cvijeće operite, osušite i usitnite (po želji)

60°C

2-6 h

Suho i lomljivo

biljni čajevi
aromatično cvijeće

OSTALO

Gljive

Četkom očistite gljive i očistite ih vlažnom krpom. 
Narežite ih na tanke kriške (otprilike 5 mm) ili, ako nisu preveliki, ostaviti ih
cijele (ili prerezane na pola)

75°C

3 - 5 h

Lomljivo

može se rehidratizirati u juhama ili temeljcima
omleti, mogu se uklopiti u sastav omleta ili umaka 

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Tefal DF 1008?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"