Tefal DF 1008 - Инструкция по эксплуатации - Страница 50

Сушилки для овощей и фруктов Tefal DF 1008 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 63
Загружаем инструкцию
background image

94

95

Proizvod

Priprema

Preporučena 

temperatura

Približno 

vreme sušenja

Konačni izgled

Moguća upotreba 

POVRĆE 

Avokado

Oljuštite avokado i isecite ga na tanke kriške (oko 5 mm)

75°C

7 - 12 h

Tvrd

sušeni avokado je veoma tvrd, stoga ga treba ponovo hidrirati, npr. ako se meša
sa svežim avokadom radi pravljenja gvakamolea. 

Cvekla

Blanširajte cveklu, a zatim je pustite da se ohladi pre nego što odsečete
vrhove i korenje.
Isecite je na tanke kolutove (oko 5 mm)

75°C

7 - 14 h

Tvrda

čorbe (tople ili hladne), krem supe, krem, ukrašavanje tanjira itd.

Brokoli

Operite brokoli i stavite ga na paru 4-5 min. 
Ako su cvetovi predebeli, presecite ih na dva dela

75°C

8 - 10 h

Tvrd

čorbe i supe

Šargarepa

Operite šargarepe, odsecite krajeve, oljuštite ih i isecite na tanke kolutove
(oko 5 mm)
Stavite ih na paru 4-5 minuta pre nego što ih rasporedite na ploče. 
Šargarepe se sušenjem smanjuju, zato se preporučuje da se seku na
listiće a ne na kolutove kako ne bi ispadale kroz otvore na pločama.

75°C

4 - 8 h

Tvrda

služi se suva uz aperitiv 
može biti jedan od sastojaka za čorbu

Tikvica

Oljuštite tikvice i isecite ih na tanke kriške (otprilike 5 do 7 mm)

75°C

6 - 14 h

Meka 

u sredini, tvrda

spolja

čorbe i supe

Bundeva, tikva 

misirača... 

Oljuštite ovo povrće i isecite ga na listiće (otprilike 5 do 7 mm)

75°C

6 - 10 h

Tvrda 

čorbe, supe, krem supe, kremovi itd.
mogu biti jedan od sastojaka testa za kolače

Paradajz

Odsecite peteljke, operite paradajz i oljuštite ga. Isecite je na tanke kriške
(oko 7 mm)

75°C

8 - 15 h

Tvrd

paradajz sos (pomešajte svež paradajz sa sušenim)
mogu biti sastojci neke salate (+feta, mocarela itd.)
ukiseljeni paradajz

VOĆE

Ananas

Oljuštite bodljikavu koru i tvrdo središte. Ananas isecite na tanke kriške
(oko 5 mm)

75°C

8 - 12 h

Tvrd

mogu da budu sastojci nekog slatko-slanog jela (npr. riba u kreolskom sosu sa
ananasom)
mogu biti sastojci nekog dezerta (kolač, smuti, jogurt itd.)

Banana

Oljuštite banane, pa ih očistite na kolutove ili na listiće (oko 5 mm)
Polijte ih sokom od limuna da ne bi potamnele

75°C

9 - 15 h

Delimično meka

aperitiv
razni dezerti: suve banane u sosu od čokolade, keksići sa suvom bananom...

Pomorandža 

Oljuštite pomorandže, pa ih očistite na tanke kolutove (oko 7 mm)

75°C

7 - 12 h

Tvrda

razni dezerti
mogu se ponovo hidrirati u voćnoj salati

Kruška

Operite kruške, oljuštite ih, presecite na pola i izvadite sredinu. 
Krušku isecite na tanke komade ili kriške (5 do 7 mm)
Polijte ih sokom od limuna da ne bi potamnele

75°C

8 - 11 h

Tvrda 

razni dezerti
mogu se ponovo hidrirati u voćnoj salati

Jabuka

Operite jabuke i po želji oljuštite. 
Izvadite semenke, a zatim isecite jabuke na komadiće ili na tanke kriške.
Polijte ih sokom od limuna da ne bi potamnele

75°C

5 - 8 h

Lomljiva

razni dezerti: 
mogu se ponovo hidrirati u voćnoj salati

ZAČINSKO BILJE

Vlašac, peršun 

bosiljak…

Bilje operite, osušite i iseckajte (po želji)

60°C

2 - 6 h

Suvi i lomljivi

služiće kao aromatično bilje i začin za jela i salate
mogu se dodati soli, da bi se dobila aromatizovana so

cveće

Cveće operite, osušite i iseckajte (po želji)

60°C

2-6 h

Suvi i lomljivi

čajevi
aromatično cveće

OSTALO

Pečurke

Oljuštite gornji sloj pečuraka i očistite ih vlažnim ubrusom. 
Isecite ih na tanke kriške (oko 5 mm) ili ih ostavite cele (ili presečene na
pola) ako nisu predebele

75°C

3 - 5 h

Lomljive

mogu se ponovo hidrirati u čorbama od povrća ili supama
mogu biti jedan od sastojaka za omlet ili sos

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Tefal DF 1008?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"