Tefal DF 1008 - Инструкция по эксплуатации - Страница 44

Сушилки для овощей и фруктов Tefal DF 1008 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 63
Загружаем инструкцию
background image

CICLUL DE CURĂŢARE

Dacă  utilizaţi  aparatul  de  mai  multe  ori  fără  întrerupere,  este  suficient
să-l  curăţaţi  o  singură  dată.  Mai  jos,  aveţi  recomandările  privind
curăţarea:

• După fiecare utilizare, deconectaţi aparatul din priză.
• Lăsaţi să se răcească complet, înainte de curăţare.
• Spălaţi toate piesele detaşabile cu apă caldă cu săpun. 
• Clătiţi cu apă curată şi uscaţi.
• Puteţi  spăla  toate  elementele  în  maşina  de  spălat  vase,  cu  excepţia

bazei motor.

• Pentru a curăţa baza motor, ştergeţi-o cu o cârpă curată şi umedă.
• Nu  folosiţi  bureţi  abrazivi,  acetonă,  alcool,  etc.  pentru  a  curăţa 

aparatul.

• Înainte  de  orice  utilizare,  verificaţi  dacă  toate  piesele  sunt  uscate

bine.

*  hipoclorit  de  sodiu  menajer  diluat  (1  căpăcel  pentru  5l  de  apă)  sau
şerveţele îmbibate cu hipoclorit de sodiu

CE PUTEŢI FACE DACĂ 

APARATUL NU FUNCŢIONEAZĂ?

• Verificaţi mai întâi dacă priza şi cablul de alimentare sunt corect conectate şi în bună stare. 
• Verificaţi dacă butonul de pornire/oprire este corect poziţionat pe

„I”.

Aparatul dumneavoastră tot nu funcţionează?

• Contactaţi  un  centru  de  service  post-vânzare  autorizat  (veţi  găsi  lista  centrelor  de  service 

post-vânzare autorizate în carnetul de garanţie furnizat împreună cu aparatul).

82

INTRODUCERE

Deshidratarea  este  una  din  cele  mai  vechi  metode  de  conservare.  Fructele  şi  legumele  uscate  sunt
folosite  în  mod  obişnuit  în  compoziţia  gustărilor  sau  deserturilor.  Deshidratarea  este  o  tehnică
sănătoasă  de  conservare  a  alimentelor,  deoarece  bacteriile  nu  se  pot  dezvolta  într-un  mediu  prea
uscat. 
Acest  aparat  poate  fi  utilizat  şi  pentru  uscarea  florilor  (ceaiuri,  potpuriuri,  etc.)  sau  ierburilor 
(condimente).

SELECTAREA INGREDIENTELOR

Pentru deshidratare, este important să alegeţi ingrediente care nu sunt
stricate. Fructele trebuie să fie coapte (nu în exces), deoarece, în aceste
condiţii dau cele mai bune rezultate. Legumele trebuie să fie proaspete.
Tăiaţi părţile alterate înainte de deshidratare. 

Trebuie  să  ştiţi  că  pregătirea,  timpul  de  deshidratare  şi  metoda  de 
depozitare vor avea influenţă asupra calităţii şi gustului.

PREGĂTIREA ŞI PROCESAREA

INGREDIENTELOR

LEGUMELE

Legumele  sunt  puţin  acide  şi  conţin  mai  puţin  zahăr  decât  fructele;  ele
necesită, deci, puţin mai multă pregătire. 
După  ce  aţi  selectat  legume  de  bună  calitate,  spălaţi-le  cu  atenţie 
pentru  a  îndepărta  murdăria  şi  bacteriile  care  ar  putea  altera  gustul  şi
calitatea.  Trebuie  să  ştiţi  că  în  mare  majoritate  legumele  trebuie
curăţate, tăiate sau rase înainte de uscare.

1) Prepararea la aburi

Puneţi un strat de legume în partea superioară a unui aparat de gătit cu
aburi sau a unei oale sub presiune şi lăsaţi aburii să acţioneze până când
legumele sunt fierbinţi dar nu gătite (2-3 min). Amestecaţi-le pentru a fi
siguri  că  toate  legumele  sunt  preparate  uniform.  Transferaţi  rapid 
legumele astfel preparate pe sitele pentru uscare.

2) Prepararea la microunde

Cuptoarele  cu  microunde  pot  fi  utilizate  în  mod  normal  pentru 
prepararea legumelor proaspete.
Pregătiţi legumele în acelaşi mod ca pentru prepararea la aburi. Turnaţi
o  cantitate  mică  de  apă  într-un  vas  acoperit  şi  adăugaţi  legumele.
Preparaţi-le  1/4  până  la  1/3  din  timpul  recomandat  în  tabelul  de  gătire
al  cuptorului  cu  microunde;  amestecaţi  o  dată,  după  ce  s-a  scurs
jumătate din timp. Legumele preparate la microunde vor fi mai colorate
decât  cele  preparate  la  aburi.  Transferaţi  rapid  legumele  preparate
direct pe sitele pentru uscare.

3) Fierberea în apă

Opăriţi legumele câteva minute (2-3 min) în apă clocotită.

83

Înainte de prima 
utilizare şi când 
aparatul 
dumneavoastră nu
este folosit timp de
mai multe
săptămâni, curăţaţi
cu înălbitor*, apoi
clătiţi bine sitele,
capacul şi tava 
pentru uscare, 
pentru mai multă
securitate 
alimentară.

Se recomandă să 
preparaţi legumele
înainte de a le usca.
Prepararea la aburi
este mai bună decât 
fierberea în apă, 
deoarece se
păstrează mai mult
gustul şi 
vitaminele. Legumele
pot fi preparate şi la
microunde.

Nu încercaţi să 
deshidrataţi alimente
care par improprii 
pentru consum. 

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Tefal DF 1008?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"