Tefal DF 1008 - Инструкция по эксплуатации - Страница 42

Сушилки для овощей и фруктов Tefal DF 1008 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 63
Загружаем инструкцию
background image

78

79

Živilo

Priprava

Priporočena 

temperatura

Približni čas 

sušenja

Končna

tekstura 

Možna uporaba 

ZELENJAVA 

Avokado

Olupita avokado in ga narežite na drobne kose (približno 5 mm)

75°C

7 - 12 h

Trd

suh avokado je trd, pred uporabo ga morate namočiti, lahko ga zmešate s
svežim avokadom, denimo pri pripravi guacamola

Pesa

Peso blanširajte in pustite, da se ohladi, nato pa odrežite vrh in korenine.
Narežite na manjše kose (približno 5 mm)

75°C

7 - 14 h

Trda 

juhe (tople ali hladne), omake, kreme, dekoracija krožnikov itd.

Brokoli

Brokoli operite in ga 4/5 min blanširajte na pari. 
Če so cvetovi preveliki, jih razpolovite

75°C

8 - 10 h

Trd

juhe in mineštre

Korenje

Korenje operite, odrežite zgornji in spodnji del, olupite in narežite na tanjše
kolobarje (približno 5 mm).
Blanširajte 4/5 min s paro in nato stresite na pladenj. 
Ko se korenje posuši, se precej zmanjša, zato je priporočljivo, da ga
narežemo na trakove in ne na kolobarje, saj lahko sicer pade skozi
odprtine v pladnjih.

75°C

4 - 8 h

Trdo

postrezite posušene kot predjed 
uporabite kot dodatek juham

Bučke

Bučke olupite in jih narežite na tanke kolute (približno 5 do 7 mm)

75°C

6 - 14 h

Mehka 

v sredini, trda

zunanjost 

juhe in mineštre 

Buče,  

muškatne buče…

Olupite zelenjavo in jo narežite na rezine (približno 5 do 7 mm)

75°C

6 - 10 h

Trda 

juhe, mineštre, omake, kreme itd.
dodatek terinam in kolačem

Paradižnik

Odstranite peclje, operite in olupite paradižnik. Narežite na tenke rezine
(približno 7mm)

75°C

8 - 15 h

Trd

paradižnikova omaka (zmešajte sveže in suhe paradižnike)
uporabite kot dodatek solatam (feta , mocarela itd.)
vloženi paradižniki

SADJE 

Ananas

Odstranite trdo lupino in osrednji stržen. Narežite na tanke rezine 
(približno 5 mm)

75°C

8 - 12 h

Trd

odličen dodatek sladko-slanim jedem (npr. kreolska ribja omaka z ananasom)
uporabite kot dodatek sladicam (kolači, smoothie, jogurt itd.)

Banana

Banane olupite in jih narežite na rezine (približno 5 mm)
Pokapljajte jih z limoninim sokom, da preprečite porjavitev

75°C

9 - 15 h

Poltrda

predjed
različne sladice: suhe banane s čokoladnim prelivom, piškoti s suhimi bananami
itd.

Pomaranča 

Olupite pomaranče in jih narežite na tenke rezine (približno 7 mm)

75°C

7 - 12 h

Trda

različne sladice
namočene so primerne za sadne solate

Hruška

Hruške operite, jih olupite, razpolovite in odstranite jedro. 
Narežite na koščke ali tanjše rezine (5 do 7mm)
Pokapljajte jih z limoninim sokom, da preprečite porjavitev 

75°C

8 - 11 h

Trda 

različne sladice
namočene so primerne za sadne solate

Jabolko 

Operite jabolka in jih po želji olupite. 
Odstranite peške in narežite meso na majhne koščke ali rezine.
Pokapljajte jih z limoninim sokom, da preprečite porjavitev 

75°

5 - 8 h

Krhki

različne sladice: 
namočena so primerna za sadne solate

ZELIŠČA

Drobnjak, peteršilj, 

bazilika…

Zelišča operite, posušite in narežite (po želji)

60°C

2 - 6 h

Suha in krhka 

aromatiziranje in začinjanje raznih jedi in solat
lahko jih dodate soli in tako dobite aromatizirano sol 

Rože

Rože operite, posušite in narežite (po želji)

60°C

2-6 h

Suha in krhka

zeliščni čaji
potpurij

DRUGO

Šampinjoni

Šampinjone skrtačite in jih obrišite z vlažno krpo. 
Narežite na tanke rezine (približno 5mm) ali pa pustite cele (ali 
razpolovljene) če niso preveliki

75°C

3 - 5 h

Krhki

rehidracija v zelenjavnih ali mesnih juhah
dodatek omletam ali omakam

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Tefal DF 1008?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"