Tefal DF 1008 - Инструкция по эксплуатации - Страница 54

Сушилки для овощей и фруктов Tefal DF 1008 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 63
Загружаем инструкцию
background image

102

103

Proizvod

Priprema

Preporučena 

temperatura

Približno 

vrijeme 

sušenja

Konačni izgled

Moguća upotreba

POVRĆE 

Avokado

Ogulite avokado i tanko ga narežite (otprilike 5 mm)

75°C

7 - 12 h

Tvrd

sušeni avokado je veoma tvrd, stoga ga treba ponovo hidrirati, npr. ako se
miješa sa svježim avokadom radi pravljenja gvakamolea. 

Cikla

Blanširajte ciklu i ostavite je da se ohladi prije nego što odrežete gornji dio
i korijen.
Tanko je narežite (otprilike 5 mm)

75°C

7 - 14 h

Tvrda

juhe (tople ili hladne), krem juhe, umaci, ukrašavanje tanjura itd.

Brokula

Operite brokulu i stavite ih 4/5 min na paru. 
Ako su cvjetići predebeli, prerežite ih na dva dijela

75°C

8 - 10 h

Tvrd

juhe i variva

Mrkva

Operite mrkve, odrežite vrhove, ogulite i narežite na tanke listiće (otprilike
5 mm)
Stavite ih na paru 4/5 min prije nego što ih složite na ploče. 
Tijekom sušenja mrkve postaju vrlo male te se stoga preporučuje rezati ih
na listiće, a ne na kolutiće kako ne bi ispadale kroz otvore na pločama.

75°C

4 - 8 h

Tvrda

služi se suh uz aperitiv 
može biti jedan od sastojaka za juhu ili varivo

Tikvica

Ogulite tikvice i narežite na tanke kriške (otprilike 5 do 7 mm)

75°C

6 - 14 h

Meka 

u sredini, tvrda

spolja

juhe i variva

Bundeva, tikva, 

buča…

Ogulite ovo povrće i izrežite ga na listiće (otprilike 5 do 7 mm)

75°C

6 - 10 h

Tvrda

variva, juhe, kre, juhe, umaciitd.
mogu biti jedan od sastojaka tijesta za kolače

Rajčica

Odrežite peteljke, operite paradajz i oljuštite ga. Izrežite je na tanke kriške
(oko 7 mm)

75°C

8 - 15 h

Tvrd

umak od rajčice (pomiješajte svježu rajčicu sa sušenom)
mogu biti sastojci neke salate (+feta, mozzarela itd.)
ukiseljena rajčica

VOĆE

Ananas

Odstranite bodljikavu koru i tvrdo središte. Ananas izrežite na tanke kriške
(oko 5 mm)

75°C

8 - 12 h

Tvrd

mogu biti sastojci nekog slatko-slanog jela (npr. riba u kreolskom sosu sa anana-
som)
mogu biti sastojci nekog deserta (kolač, smoothie, jogurt itd.)

Banana

Ogulite banane, pa ih izrežite na kolutove ili na listiće (oko 5 mm)
Polijte ih sokom od limuna kako ne bi potamnele

75°C

9 - 15 h

Djelomično meka

aperitiv
razni deserti: suhe banane u umaku od čokolade, keksići sa suhom bananom...

Naranča

Ogulite naranče, pa ih izrežite na tanke kolutove (oko 7 mm)

75°C

7 - 12 h

Tvrda

razni deserti:
mogu se ponovo hidrirati u voćnoj salati

Kruška

Operite kruške, ogulite ih, prerežite na pola i izvadite sredinu. 
Krušku izrežite na tanke komade ili kriške (5 do 7 mm)
Polijte ih sokom od limuna kako ne bi potamnele

75°C

8 - 11 h

Tvrda

razni deserti:
mogu se ponovo hidrirati u voćnoj salati

Jabuka

Operite jabuke i po želji ogulite. 
Izvadite sjemenke, a zatim izrežite jabuke na komadiće ili na tanke kriške.
Polijte ih sokom od limuna kako ne bi potamnile.

75°C

5 - 8 h

Lomljiva

razni deserti: 
mogu se ponovo hidrirati u voćnoj salati

ZAČINSKO BILJE

Vlasac, peršin, 

bosiljak…

Trave operite, osušite i isjeckajte (po želji)

60°C

2 - 6 h

Suhi i lomljivi

služit će kao aromatično bilje i začin za jela i salate
mogu se dodati soli, kako bi se dobila aromatizirana sol

Cvijeće

Cvijeće operite, osušite i isjeckajte (po želji)

60°C

2-6 h

Suhi i lomljivi

čajevi
aromatično cvijeće

OSTALO

Šampinjoni

Ogulite gornji sloj gljiva i očistite ih vlažnim ubrusom. 
Izrežite ih na tanke kriške (oko 5 mm) ili ih ostavite cijele (ili prerezane na
pola) ako nisu predebele

75°C

3 - 5 h

Lomljive

mogu se ponovo hidrirati u varivima ili juhama
mogu biti jedan od sastojaka za omlet ili umak

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Tefal DF 1008?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"