Tefal DF 1008 - Инструкция по эксплуатации - Страница 45

Сушилки для овощей и фруктов Tefal DF 1008 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 63
Загружаем инструкцию
background image

FRUCTELE

Aproape  toate  fructele  pot  fi  deshidratate.  Spălaţi-le  şi  inspectaţi-le
pentru  a  îndepărta  părţile  strivite  sau  prea  coapte.  Curăţaţi  de  coajă,
dacă  doriţi,  îndeosebi  dacă  fructele  au  fost  tratate. Trebuie  să  ştiţi  că
anumite fructe necurăţate (de ex.: perele şi piersicile, …) dau rezultate
mai puţin satisfăcătoare dacă sunt uscate cu coajă.
Pentru  o  uscare  omogenă,  aveţi  grijă  ca  bucăţile  să  aibă  dimensiuni 
similare.
Fructele  mici,  cum  ar  fi  boabele  de  struguri  şi  cireşele,  pot  fi  uscate
întregi.
Scoateţi sâmburii dacă este cazul.
Anumite  fructe  pot  deveni  maronii  când  sunt  expuse  la  aer  (de  ex.,
merele,  caisele,  piersicile,  perele,  etc.),  de  aceea  se  recomandă  să  le
stropiţi cu zeamă de lămâie pentru a reduce oxidarea. 

IERBURILE, FLORILE ŞI PLANTELE

Clătiţi-le, apoi uscaţi-le cu grijă pe hârtie absorbantă. Îndepărtaţi părţile
uscate, pălite sau decolorate. Întindeţi-le pe sită.
După  uscare,  scoateţi-le  de  pe  sită  şi  lăsaţi-le  să  se  răcească.  Separaţi
frunzele sau mugurii de tulpină. Măcinaţi-le, dacă doriţi.
Evitaţi  să  utilizaţi  ierburi,  flori  sau  plante  care  au  fost  pulverizate  cu
insecticide sau cu alte produse chimice nocive.

84

SFATURI UTILE

• Fructele  şi  legumele  proaspete  sunt  mai  bune  pentru  deshidratare;

produsele în conservă nu se deshidratează bine.

• Toate  legumele  şi  fructele  trebuie  să  fie  curăţate,  apoi  pregătite

şi/sau preprocesate, ceea ce vă va permite să obţineţi cele mai bune
rezultate.

• Timpul exact de deshidratare poate varia considerabil, în funcţie de

tipul  de  ingrediente  utilizate,  de  mărimea  lor,  de  calitatea  lor,  de 
cantitatea  aşezată  pe  site  şi  de  preferinţele  dumneavoastră 
personale. Este util să vă păstraţi propriile notiţe (tipul de alimente,
greutatea  înainte  şi  după  uscare,  totalul  timpilor  de  uscare, 
rezultatul obţinut, etc.).

• Pentru  rezultate  mai  bune,  se  recomandă  să  schimbaţi  periodic 

ordinea  sitelor.  De  exemplu,  mutaţi  sita  din  partea  de  jos  în  partea
de  sus,  deoarece  ingredientele  de  pe  sita  inferioară  se  usucă  mai
repede decât cele de pe sita de sus.

• Utilizaţi  tava  pentru  uscare  furnizată 

(E)

sau  hârtie  sulfurizată 

pentru a usca ingredientele semilichide.

• Puteţi  utiliza  alimentele  uscate  în  salate  de  fructe,  aluaturi  de 

prăjituri, supe sau orice alt preparat lichid.

• Pentru  o  uscare  omogenă,  tăiaţi  feliile  de  aceeaşi  grosime  pentru

aceleaşi ingrediente.

• Fiţi  atenţi  să  nu  tăiaţi  în  bucăţi  prea  mici,  deoarece  deshidratarea

reduce mărimea ingredientelor.

• De reţinut că, cu cât sunt tăiate mai subţiri ingredientele, cu atât este

mai scurt timpul de deshidratare.

DEPOZITARE

AMBALARE

Ambalarea în vid este mai bună pentru a prelungi durata de 
conservare.
Totuşi, ingredientele uscate pot fi păstrate în pungi închise ermetic din
care s-a evacuat cât mai mult aer posibil.

CONDIŢII DE DEPOZITARE

Depozitaţi  ingredientele  uscate  ambalate  într-un  loc  răcoros,  uscat  şi
întunecat.  Fiindcă  lumina,  căldura  şi  umiditatea  degradează  calitatea  şi
valoarea nutritivă a alimentelor uscate.

DURATA DE PĂSTRARE

Fructele  pot  fi  depozitate  mai  mult  timp  decât  legumele,  deoarece
conţin  mult  zahăr  şi  acid.  Când  sunt  corect  ambalate  şi  depozitate 
într-un loc răcoros, uscat şi întunecat, fructele pot fi păstrate până la un
an; legumele sunt mai bune când sunt consumate în termen de şase luni.

TABEL CU TIMPII DE USCARE

Datele  prezentate  mai  jos  sunt  cu  titlu  indicativ,  prin  urmare,  se 
recomandă să vă păstraţi propriile notiţe.
Timpul  de  uscare  depinde  de  mărimea  şi  de  calitatea  ingredientelor
care trebuie uscate, dar şi de numărul de site pe care le stivuiţi (pentru
o uscare mai rapidă, utilizaţi doar 3 site sau mai puţine).

85

Depozitarea este tot
atât de importantă
ca şi pregătirea şi
deshidratarea, pentru
o conservare optimă.

Fructele şi legumele
păstrate mai mult de
atât, pot să-şi piardă
din gust, dar nu se
vor altera decât dacă
ambalajul nu mai
este intact.

Înainte de orice 
utilizare, respectaţi
ciclul de curăţare/
dezinfectare.

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Tefal DF 1008?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"