Мультиварки Redmond RMC-IH300 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.
Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.
"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.

80
orlash vaqtida vaqt hisobi bo'lmaydi, displeyda dinamik indikator («iloncha»)
yonadi.
Ushbu dasturda ishga tushishni kechiktirish va avtomatik isitish funksiyalaridan
foydalanib bo'lmaydi.
«МУЛЬТИПОВАР» dasturi
Dastur foydalanuvchi tomonidan berilgan tayyorlash vaqti (2 daqiqadan 12
soatgacha, o'zgartirish qadami — 1 soatgacha bo'lgan oraliq uchun 1 daqiqa, 1
soatdan 12 soatgacha bo'lgan oraliq uchun 5 daqiqa) va harorati (35°С dan
170°С gacha, o'zgartirish qadami — 5°С) bo'yicha deyarli istalgan taomni tayy-
orlash uchun mo'ljallangan. Standart bo'yicha o'rnatilgan: tayyorlash vaqti — 30
daqiqa, harorat — 100°C.
Agar tayyorlash harorati 80°C dan past qiymatga o'rnatilgan bo'lsa, avtomatik
isitish funksiyasi o'chirilgan holda bo'ladi. Dastur ishlayotgan vaqtda «СТАРТ»
tugmachasini bosish orqali siz uni yoqishingiz mumkin.
«КРУПЫ» dasturi
Yormalarni qaynatib pishirish, sochiluvchan bo'tqalar va garnirlar tayyorlash
uchun dastur. Standart tayyorlash vaqti — 30 daqiqa. Tayyorlash vaqtini 1 daq-
iqa qadam bilan 5 daqiqadan 4 soatgacha bo'lgan diapazonda qo'lda o'rnatish
mumkin.
«ПЛОВ» dasturi
Go'sht, parranda go'shti, baliq yoki sabzavotlar bilan palov tayyorlash uchun
tavsiya qilinadi. Standart tayyorlash vaqti — 1 soat. Tayyorlash vaqtini 5 daqiqa
qadam bilan 10 daqiqadan 2 soatgacha bo'lgan diapazonda qo'lda o'rnatish
mumkin.
«МОЛОЧНАЯ КАША» dasturi
Past darajadagi yog'likka ega bo'lgan tozalangan sutdan foydalanib bo'tqalar
tayyorlash uchun tavsiya qilinadi. Standart tayyorlash vaqti — 25 daqiqa. Tayy-
orlash vaqtini 5 daqiqadan 4 soatgacha bo'lgan diapazonda 1 daqiqa qadam
bilan va 1 soatdan 4 soatgacha diapazonda 5 daqiqa qadam bilan qo'lda o'rnatish
mumkin.
Multipishirgichda sutli bo'tqalar tayyorlash bo'yicha tavsiyalar
Sutning qaynab ketishini oldini olish va kerakli natijaga erishish uchun tayyor-
lashdan avval quyidagi harakatlarni bajarish tavsiya qilinadi:
• butun donli (guruch, grechixa, oqlangan tariq va boshq.) barcha yorma-
larni suv toza bo'lmagunicha yaxshilab yuvish;
• tayyorlashdan avval multipishirgich jomini sariyog' bilan yog'lash;
• reseptlar kitobidagi ko'rsatmalarga ko'ra masalliqlarni o'lchagan holda
nisbatlarga qat'iy amal qilish (masalliqlar miqdorini qat'iy mutanosib
tarzda kamaytirish yoki orttirish);
• qaymog'i olinmagan sutdan foydalanganda uni 1:1 nisbatda ichimlik suvi
bilan aralashtirish.
Sut va yormalarning xususiyatlari kelib chiqishi va ishlab chiqaruvchiga bog'liq
ravishda farq qilishi mumkin, bu esa ayrim hollarda tayyorlash natijalariga
ta'sir ko'rsatadi.
Agar «МОЛОЧНАЯ КАША» dasturida kutilgan natijaga erishilmagan bo'lsa,
«МУЛЬТИПОВАР» universal dasturidan foydalaning. Sutli bo'tqa tayyorlash
uchun optimal harorat 95ºС ni tashkil qiladi. Masalliqlar miqdori va tayyorlash
vaqtini reseptga ko'ra o'rnating.
«ЙОГУРТ» dasturi
Yogurtning turli turlarini tayyorlash va xamir ko'pchitish uchun tavsiya qilinadi.
Standart tayyorlash vaqti — 8 soat. Tayyorlash vaqtini 5 daqiqa qadam bilan 10
daqiqadan 12 soatgacha bo'lgan diapazonda qo'lda o'rnatish mumkin.
«ЙОГУРТ» dasturida avtomatik isitish funksiyasidan foydalanib bo'lmaydi.
Yogurt tayyorlash uchun siz REDMOND RAM-G1 maxsus bankalar to'plamidan
foydalanishingiz mumkin (alohida xarid qilinadi).
«ВЫПЕЧКА» dasturi
Pishiriqlarni (kekslar, biskvitlar, piroglar) tayyorlash uchun tavsiya qilinadi.
Standart tayyorlash vaqti — 1 soat. Tayyorlash vaqtini 5 daqiqa qadam bilan 10
daqiqadan 8 soatgacha bo'lgan diapazonda qo'lda o'rnatish mumkin.
Dimlash dasturlari («ТУШЕНИЕ»)
Go'sht, baliq va sabzavotlarini dimlash hamda xolodeslar va uzoq vaqt issiqlik
bilan ishlov berishni talab qiluvchi boshqa mahsulotlarni tayyorlash uchun
tavsiya qilinadi Standart tayyorlash vaqti tanlangan qism-dasturga bog'liq
bo'ladi («ВЫБОР ПРОДУКТА» tugmachasini bosish bilan o'rnatiladi): «Мясо»
— 1 daqiqa, «Рыба» — 30 daqiqa, «Овощи» — 40 daqiqa. Tayyorlash vaqtini 5
daqiqa qadam bilan 10 daqiqadan 12 soatgacha bo'lgan diapazonda qo'lda
o'rnatish mumkin.
Qovurish dasturlari («ЖАРКА»)
Go'sht, baliq va sabzavotlarni qovurish uchun tavsiya qilinadi. Standart tayyor-
lash vaqti tanlangan qism-dasturga bog'liq bo'ladi («ВЫБОР ПРОДУКТА» tug-
machasini bosish bilan o'rnatiladi): «Мясо» — 18 daqiqa, «Рыба» — 15 daqiqa,
«Овощи» — 16 daqiqa. Tayyorlash vaqtini 1 daqiqa qadam bilan 5 daqiqadan
2 soatgacha bo'lgan diapazonda qo'lda o'rnatish mumkin.
Ushbu dasturida ishga tushishni kechiktirish funksiyasidan foydalanib bo'lmaydi.
Dimlab pishirish dasturlari («ТОМЛЕНИЕ»)
Go'sht va baliqqa uzoq vaqtda issiqlikda ishlov berish (dimlab pishirish) hamda
an'anaviy rus oshxonasining turli taomlarini tayyorlash uchun tavsiya qilinadi
3D-qizdirish va o'ziga xos harorat rejimining birlashishi multipishirgich ichida
rus pechi effektini yaratishga imkon beradi. Standart tayyorlash vaqti tanlangan
qism-dasturga bog'liq bo'ladi («ВЫБОР ПРОДУКТА» tugmachasini bosish bilan
o'rnatiladi): «Мясо» — 3 daqiqa, «Рыба» — 2 daqiqa. Tayyorlash vaqtini 10
daqiqa qadam bilan 10 daqiqadan 22 soatgacha bo'lgan diapazonda qo'lda
o'rnatish mumkin.
Sho'rvalar qaynatish dasturlari («СУП»)
Go'shtli, baliqli va sabzavotli bulonlar va ular asosida sho'rvalar qaynatish uchun
tavsiya qilinadi. Standart tayyorlash vaqti tanlangan qism-dasturga bog'liq
bo'ladi («ВЫБОР ПРОДУКТА» tugmachasini bosish bilan o'rnatiladi): «Мясо»
— 1 soat, «Рыба» — 40 daqiqa, «Овощи» — 35 daqiqa. Tayyorlash vaqtini 5
daqiqa qadam bilan 10 daqiqadan 8 soatgacha bo'lgan diapazonda qo'lda
o'rnatish mumkin.
Bug'da pishirish dasturlari («НА ПАРУ»)
Go'sht, baliq va sabzavotlarni bug'da tayyorlash hamda parhezbop taomlar,
bolalar taomlarini tayyorlash uchun tavsiya qilinadi. Standart tayyorlash
vaqti tanlangan qism-dasturga bog'liq bo'ladi («ВЫБОР ПРОДУКТА» tugma-
chasini bosish bilan o'rnatiladi): «Мясо» — 40 daqiqa, «Рыба» — 25 daqiqa,
«Овощи» — 35 daqiqa. Tayyorlash vaqtini 5 daqiqa qadam bilan 5 daqiqadan
2 soatgacha bo'lgan diapazonda qo'lda o'rnatish mumkin.
Ushbu dasturda tayyorlash uchun maxsus konteynerdan foydalaning (majmua-
lar to'plamiga kiradi):
1. Jomga 600–1000 ml suv quying. ug'da tayyorlash uchun konteynerni
jomga o'rnating.
2. Mahsulotlarni reseptga ko'rsa o'lchang va tayyorlang, ularni konteynerga
bir tekis yoying va jomni jihoz korpusiga qo' ying. Uning tekis
o'rnatilganligiga ishonch hosil qiling.
3. «Avtomatik dasturlardan foydalangandagi harakatlarning umumiy tartibi»
2-11-bandlariga amal qiling.
Qaynatib pishirish dasturlari («ВАРКА»)
Go'sht, baliq va sabzavotlarni qaynatib pishirish uchun tavsiya qilinadi. Standart
tayyorlash vaqti tanlangan qism-dasturga bog'liq bo'ladi («ВЫБОР ПРОДУКТА»
tugmachasini bosish bilan o'rnatiladi): «Мясо» — 1 soat, «Рыба» — 30 daqiqa,
«Овощи» — 40 daqiqa. Tayyorlash vaqtini 5 daqiqa qadam bilan 10 daqiqadan
8 soatgacha bo'lgan diapazonda qo'lda o'rnatish mumkin.
I I I. M U LT I P I S H I RG I C H U S T I DA N QA ROV
Umumiy qoidalar va tavsiyalar
• Jihozni tozalashdan avval uning elektr tarmog'idan uzilganligi va to'liq
sovuganligiga ishonch hosil qiling. Jihozdan dastlabki foydalanishdan
avval hamda tayyorlashdan keyin taom hidlarni ketkazish uchun yarimta
limonni «НА ПАРУ – Рыба» dasturida 15 daqiqa davomida qaynatishni
tavsiya qilamiz
• Tozalash uchun yumshoq latta va abraziv bo'lmagan idish yuvish vosital-
aridan foydalaning.
Jihozni tozalashda dag'al salfetkalar yoki gubkalar (agar ushbu qo'llanmada
maxsus aytib o'tilmagan bo'lsa), abraziv pastalardan foydalanish TA'QIQLANADI.
Yana kimyoviy jihatdan faol bo'lgan yoki taomga tegib turuvchi buyumlar
bilan qo'llash uchun tavsiya qilinmaydigan istalgan moddalardan foydalan-
ishga ham yo'l qo'yilmaydi.
Jihoz korpusini suvga botirish yoki uni suv oqimi ostiga joylashtirish
TA'QIQLANADI!
Jihoz korpusini tozalash zarurat bo'lishi bilan amalga oshiriladi. Jomni har bir
foydalanishdan keyin tozalash tavsiya qilinadi, uni idish yuvish mashinasida
yuvish mumkin. Tozalash yakunlangandan keyin jom tashqi yuzasini quruq qilib
arting.
Jihozdan har safar foydalangandan keyin ichki alyumin qopqoq va bug' klapa-
nini tozalashni bajarish hamda kondensatlarni yo'qotish tavsiya qilinadi.
Asosiy qopqoqning quyi tomonidagi ikkita plastmassa iksatorni o'zingizga va
yuqoriga tortgan holda ichki qopqoqni ajratib oling. Har ikkala qopqoq yuzala-
rini tozalang va ularni quruq qilib arting. Keyin ichki qopqoqni asosiy yor-
iqlarga kiriting va iksatorni tiqillagan tovush chiqqunicha ozgina kuch bilan
bosgan holda uni qotiring.
Uni qopqoqchasidan yengil kuch bilan yuqoriga va o'zingizga tortgan holda
bug' klapanini ehtiyotlik bilan oling. Oq plastik lo'kidonni bosgan holda klapan-
ning quyi qismini ajratib oling. Detallarni yuving, quriting, birgalikda yig'ing va
bug' klapanini chiqarib olish bo'rtig'ini orqaga qilgan holda juhoz qopqog'iga
o'rnating.
Taom tayyorlash jarayonida hosil bo'luvchi va jihoz korpusida jom atroidagi
maxsus bo'shliqda to'planuvchi kondensatni salfetka yordamida osongina ket-
kazish mumkin.
Ishchi kameraning yon devorlari, tubi va markaziy termodatchik (tub qismining
o'rtasida joylashgan) kojuxini nam (xo'l emas!) gubka yoki salfetka bilan tozalash
mumkin. Agar siz yuvish vositasidan foydalanayotgan bo'lsangiz, keyingi taom
tayyorlash vaqtida noxush hid paydo bo'lmasligi uchun uning qoldiqlarini
yaxshilab ketkazish lozim.
Markaziy termodatchik atroidagi chuqurchaga begona jismlar tushib qolgan
hollarda ularni pinsep yordamida datchik kojuxiga bosmagan holda olib tashlang.
I V. X I Z M AT KO'R S AT I S H M A R K A Z I G A
M U RO J A AT Q I L I S H D A N AV VA L
Displeydagi
xatolik
to'g'risidagi xabar
Mumkin bo'lgan nosozliklar
Xatoliklarni bartaraf qilish
Е1 — Е5
Tizim xatoliklari (harorat dat-
chiklari ishdan chiqqan bo'lishi
mumkin).
Jihozni jom bo'sh bo'lgan holda yoq-
mang!
Jihozni elektr tarmog'idan uzing, uni
10-15 daqiqa sovuting, zarur bo'lgan
hollarda jomga suyuqlik quying va
tayyorlashni davom ettiring.
Agar muammoni bar taraf qilib
bo'lmasa, vakolatli xizmat ko'rsatish
markaziga murojaat qiling.
Содержание
- 4 С ОД Е Р Ж А Н И Е
- 6 Технические характеристики; Автоматические программы; Комплектация
- 7 Мультиварка RMC-IH300; Устройство мультиварки
- 8 Панель управления; Кнопка «Отложенный старт» — установка времени отложенного старта.; МЕНЮ; СТАРТ
- 9 Устройство дисплея; Индикаторы программ приготовления.; Подогрев
- 10 М Е Р Ы Б Е З О П АС Н О С Т И; требований техники безопасности и правил эксплуатации изделия.
- 11 соприкасался с острыми предметами, углами и кромками мебели.
- 12 поломке прибора, травмам и повреждению имущества.; I. П Е Р Е Д П Е Р В Ы М В К Л Ю Ч Е Н И Е М
- 13 I I. Э К С П Л УАТА Ц И Я М УЛ ЬТ И В А Р К И; Перед началом эксплуатации; лишь затем установить ee в корпус мультиварки.; Режим ожидания; «Старт»
- 14 Установка времени приготовления; Таймер; Запоминание последних установок времени и температуры; Отсрочка
- 15 «Отложенный старт»; Поддержание температуры готовых блюд (автоподогрев); Предварительное отключение автоподогрева
- 16 Функция разогрева блюд; Нажмите кнопку; Энергонезависимая память
- 17 Программа «ЭКСПРЕСС»
- 18 Программа «МУЛЬТИПОВАР»
- 19 Программа «КРУПЫ»
- 20 Программа «ПЛОВ»
- 21 Программа «МОЛОЧНАЯ КАША»
- 22 Рекомендации по приготовлению молочных каш в мультиварке; ливайте согласно рецепту.
- 23 Программа «ЙОГУРТ»; «Меню»; End; Разогрев»
- 24 Программа «ВЫПЕЧКА»
- 25 Программа «ТУШЕНИЕ МЯСА»
- 26 Программа «ТУШЕНИЕ РЫБЫ»
- 27 Программа «ТУШЕНИЕ ОВОЩЕЙ»
- 28 Программа «ЖАРКА МЯСА»
- 29 Программа «ЖАРКА РЫБЫ»
- 30 Программа «ЖАРКА ОВОЩЕЙ»
- 31 Программа «ТОМЛЕНИЕ МЯСА»
- 32 Программа «ТОМЛЕНИЕ РЫБЫ»
- 33 Программа «МЯСНОЙ СУП»
- 34 Программа «РЫБНЫЙ СУП»
- 35 Программа «ОВОЩНОЙ СУП»
- 36 Программа «МЯСО НА ПАРУ»
- 37 Программа «РЫБА НА ПАРУ»
- 38 Программа «ОВОЩИ НА ПАРУ»
- 39 Программа «ВАРКА МЯСА»
- 40 Программа «ВАРКА РЫБЫ»
- 41 Программа «ВАРКА ОВОЩЕЙ»
- 42 I I I. Д О П О Л Н И Т Е Л Ь Н Ы Е В О З М О Ж Н О С Т И; Приготовление фондю; ские блюда; Приготовление во фритюре; Французское слово; Использование корзины для жарки во фритюре; в чашу с разогретым маслом. Будьте осторожны: масло очень горячее!
- 43 приготовления продуктов во фритюре.; Приготовление творога, сыра; Творог; на результатах приготовления.
- 44 I V. В П О М О Щ Ь М А М Е; Приготовление детского питания; Прикорм; Возраст ребенка; • Однокомпонентные соки.; Овощные и фруктовые пюре
- 45 Пастеризация; Время пастеризации, мин
- 46 Стерилизация
- 47 Подогрев детского питания
- 48 V. У Х ОД З А М УЛ ЬТ И В А Р К О Й; Общие правила и рекомендации; крышка и паровой клапан должны быть чистыми и сухими.; Очистка корпуса
- 49 Очистка чаши; закрыть крышку и включить разогрев на 30–40 минут (; Очистка внутренней алюминиевой крышки; Откройте крышку мультиварки.; Очистка съемного парового клапана; кухонной салфетки, предварительно дав прибору остыть.
- 50 Очистка рабочей камеры; очистку поверхностей рабочей камеры.
- 51 V I. С О В Е Т Ы П О П Р И Г ОТО В Л Е Н И Ю; Ошибки при приготовлении и способы их устранения; причины и пути решения.; Блюдо не приготовилось до конца; Возможные причины
- 53 ПРОДУКТ ПОТЕРЯЛ ФОРМУ НАРЕЗКИ
- 54 ВЫПЕЧКА НЕ ПОДНЯЛАСЬ; Рекомендуемое время приготовления различных продуктов на пару; Продукт
- 55 Рабочая температура
- 56 Сводная таблица программ приготовления (заводские установки); Программа
- 57 При необходимости ее можно включить вручную.
- 58 V I I. Д О П О Л Н И Т Е Л Ь Н Ы Е А К С Е С С УА Р Ы; multivarka.pro либо в магазинах официальных дилеров.; RB-А401I — чаша с антипригарным покрытием.; в духовом шкафу. Можно мыть в посудомоечной машине. Емкость — 4 литра.
- 59 V I I I. П Е Р Е Д О Б РА Щ Е Н И Е М В С Е Р В И С-Ц Е Н Т Р
- 60 I X. ГА РА Н Т И Й Н Ы Е О Б Я З АТ Е Л Ь С Т В А