юфтета от говеждо месо; Съставки; Пудинг от картофи на фурна; Огретен с ябълки и бадеми; ml - Moulinex ME 61013E - Инструкция по эксплуатации - Страница 68

Мясорубки Moulinex ME 61013E - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 102
Загружаем инструкцию
background image

7. Изпържете ролцата в силно загрято олио. След като ги изпържите, ги поставете за малко върху

 попивателна хартия. Поръсете ги със захар и канела. Поднесете ги горещи.

Вариант:

Поставете решетката 4,7 

mm 

върху мелещата глава. Нарежете лука на 8 парчета. Смелете малко от месото,

след това смелете лука.
Смелете още малко от месото, после зелените подправки и накрая останалата част от месото. Разбийте
яйцата и ги прибавете към плънката с малко сол и черен пипер, половин кафена лъжичка червен пипер,
щипка джинджифил и лъжичка канела. Разбъркайте сместа. Следвайте указанията в етапи 5 до 7. 

PIROJKI
(малки рибени к

юфтета)

4 пор

ции – Приготвяне: 25 минути Печене: 10 - 15 минути

Съставки:

250 

многолистно тесто – 300 

пържена риба или пушена сьомга – 2 твърдо сварени яйца – 

1 китка копър – 2 глави лук – 100 

солено масло на кубчета – олио

1. Установит решетку с отверстиями 4,7 мм в мясорубку. Разрежьте лук на 8 частей и пропустите через

 мясорубку. Припустите на слабом огне в сотейнике в небольшом количестве растительного масла. Оставьте
в сторону. 

2. Нарежьте немного рыбы, добавьте затем приготовленный лук, сливочное масло, душистый укроп и

 оставшуюся рыбу.  

3. Раскатайте тонким слоем слоёное тесто, вырежьте круги стаканом или бокалом (более или менее большим).
4. Предварительно разогрейте духовку до 210 °

C (

п.6

).

5. 

На каждый кружок положите немного фарша, сложите тесто и заклейте края.  

6. Готовьте в духовке 10 -15 минут.

К

юфтета от говеждо месо  

4 пор

ции – Приготвяне 20 минути Печене: 10 - 15 минути

Съставки

kg 

говеждо месо – 1 глава лук – 1 скилидка чесън – 2 филии черен хляб, накиснат в мляко – 

2 яйца – 1 картоф – брашно – сол, черен пипер
1. За тази рецепта изберете парчета говеждо месо с малко мазнина. Смелете месото и филиите хляб.
2. Нарежете лука с помощта на барабана за рязане (

K3b

) и настържете чесъна и картофа с помощта на

 барабана едро ренде (

K3a

). 

3. Смесете смляното месо с хляба, нарязания лук, чесъна и картофа.
4. Към каймата добавете яйцата, смления черен пипер и солта и оформете кюфтетата.
5. Оваляйте кюфтетата в брашно и ги изпържете в олиото. 

Пудинг от картофи на фурна  

4 пор

ции – Приготвяне 30 минути Печене: 45 минути

Съставки:

1400 

смляно месо – 1 

kg 

картофи – 2 яйца – 2 чаши мляко  – 1 скилидка чесън – 1,5 супена лъжица

масло – 2 супени лъжици олио – сол, черен пипер
1. Почистете, измийте и подсушете картофите. Нарежете ги с помощта на барабана за рязане (

K3b

).

2. Смелете говеждото месо и запържете каймата в тиган с олиото за 5 минути.
3. Натъркайте вътрешността на тава с чесъна и я намажете с част от маслото. 
4. Наредете на няколко пласта 2/3 от картофите и каймата, посолете, добавете черен пипер и сложете

 останалите картофи.

5. Разбийте яйцата с топлото мляко и изсипете сместа върху картофите. Добавете останалото масло. Опечете

във фурната за 45 минути на средна температура.

Огретен с ябълки и бадеми

4 пор

ции – Приготвяне 40 минути Печене: 30 минути

Съставки:

6 ябълки – 60 

рафинирана захар – 50 

масло – 50 

цели бадеми – 200 

ml 

готварска сметана – 

1 кафена лъжичка канела
Обелете, почистете от семките и нарежете на четвъртини ябълките. Нарежете ги на ленти с барабана за
 рязане (

K3b

) и ги запържете в 30 

масло. Намажете с масло тавичка и поставете карамелизираните ябълки на

дъното. Смелете бадемите на прах с помощта на барабана фино ренде (

K3c

). В купа смесете смлените

 бадеми, сметаната и канелата. Изсипете получената смес върху ябълките и поръсете със захар. Опечете във
фурната на 160°

C.

66

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Moulinex ME 61013E?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"