Gorenje BM910WII - Инструкция по эксплуатации - Страница 50

Хлебопечки Gorenje BM910WII - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 178
Загружаем инструкцию
background image

 

50 

- квасецот бил уништен 
штом дошол во контакт 
со 

солта 

или 

со 

додадената  прежешка 
состојка  
-  течноста  доаѓа  во 
контакт  со  квасецот 
пред гнетење  

траење  
-  секогаш  додавајте  ги  сите 
состојки  по  редоследот  како 
што  пишува  во  рецептот  и 
течност во почетокот, а квассец 
на крајот  
-  употребувајте  само  млачни 
состојки  

Полнозрнестиот 
леб е понизок. 

за 

леб 

од 

полнозрнесто  брашно 
тоа е нормално и таков 
леб  има  и  погуста 
структура  

за 

полесна 

структура 

употребите 

50% 

од 

полнозрнест рецепт 

Полнозрнестиот 
леб 

понекогаш 

има  брчкав  или 
распукан врв.  

-  тоа  е  типично  за 
полнозрнест  леб  во 
вашиот 

апарат 

за 

печење  леб,  влијание 
на  глутенот  во  проце-
сот  на  гнетење,  нара-
снување и печење.    

-  употребувајте  програма  за 
Брзо  печен  полнозрнест  леб, 
кој  има  пократко  време  на 
нараснување 
-  едноставна  надворешност  не 
влијае  на  вкусот  и  квалитетот 
на лебот    

Векната 

има 

голема  воздушна 
дупка 

во 

средината или па 
е 

кората 

расцепена.  

-  течноста  доаѓа  во 
контакт  со  квасецот 
пред месење  

- секогаш додавајте состојки во 
правилен  редослед  како  што 
пише  во  рецептот  и  квасец  на 
крајот  
-  кога  употребувате  опција 
Задоцнет  почеток,  уверите  се 
дали  е  квасецот  во  средината 
на садот  

Голем,  грутчест 
леб.  

- премногу течност 
- премалку квасец 
- премногу брашно 
-  стари  состојки  или 
погрешен тип брашно  

-  смалите  ја  течноста наеднаш 
за  1-2  лажици,  употребувајте 
точни мерки  

зголемите 

го 

квасецот 

наеднаш за ¼ лажиче 
-  смалите  го  количеството  на 
брашно 
- употребите свежи состојки 

Влажен, 
премногу дупчест 
леб.  

- премногу течност 
-  премалку  додадена 
сол. 

- употребите точни мерки 
-  при  висока  влага  употребите 
помалку вода  
-  различни  серии  на  брашно 
можат  да  барат  помалку 
течност  

Воздушно меурче 
под кората. 

-  тестото  било  слабо 
смешано  

- на жалост тоа се случува при 
единствени прилики; ако тоа се 
повторува,  додадете  додатно 
лажица течност.  

По притиснување 
на 

копчето 

"

start/stop

на 

покажувачот  ќе 
се 

покаже 

"H:HH". 

-  температурата  во 
вашиот 

апарат 

е 

превисока  за  печење 
леб  

притисните 

го 

копчето 

"

start/stop

"  и  исклучите  го 

вашиот  апарат  од  струјата; 
потоа  садот  за  печење  леб 
извадите  го  од  апаратот  и 
оставите  го  капакот  отворен 
додека не се олади апаратот  

 
 
 

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

  1. Ирина

    Здравствуйте, спустя год эксплуатации начала греметь чаша при перемешивании теста, хотя вставлена верно в замок. Как исправить?

    Ответить
Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Gorenje BM910WII?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"