Gorenje BM910WII - Инструкция по эксплуатации - Страница 38

Хлебопечки Gorenje BM910WII - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 178
Загружаем инструкцию
background image

 

38 

ispucao vrh. 

glutena 

procesu 

mešenja  nadolaženja  i 
pečenja. 

utiče na ukus i kvalitet hleba 

Vekna  ima  veliku 
vazdušastu rupu u 
sredini  ili  je  korica 
pukla. 

- tečnost dolazi u kontakt 
sa kvascem pre mešenja 

-  uvek  dodajte  sastojke  po 
pravilnom redosledu kao što piše 
u receptu i kvasac na kraju 
-  kad  koristite  opciju  Početak  sa 
kašnjenjem,  uverite  se  da  je 
kvasac u centru posude 

Obilan,  grudvasti 
hleb. 

- previše tečnosti 
- premalo kvasca 
- previše brašna 

stari 

sastojci 

ili 

pogrešan tip brašna 

-  smanjite  tečnost  odjednom  za 
1-2  kašičice,  koristite  tačne 
merice 
-  povećajte  kvasac  odjednom  za 
¼ kafene kašičice 
- smanjite količinu brašna 
- koristite sveže sastojke 

Vlažan, 

previše 

buškast hleb. 

- previše tečnosti 
- premalo dodate soli. 

- koristite tačne merice 
- kod velike vlage koristite manje 
vode 
-  različite  serije  brašna  mogu  da 
traže manje tečnosti 

Vazdušni  mehurić 
ispod korice. 

- testo je loše umešeno 

-  na  žalost,  to  se  događa 
ponekad;  ukoliko  se  to  ponavlja, 
dodajte 

dodatnu 

kašičicu 

tečnosti. 

Posle  pritiska  na 
dugme 
"

start/stop

na 

ekranu 

se 

prikazuje "H:HH". 

-  temperatura  u  vašem 
uređaju  je  previsoka  za 
pečenje hleba 

-  pritisnite  dugme  "

start/stop

"  i 

isključite  vaš  uređaj  iz  struje; 
zatim  posudu  za  pečenje  hleba 
izvucite  iz  uređaja  i  ostavite 
otvoren  poklopac,  dok  se  uređaj 
ne ohladi 

 
 

POSEBNI SAVETI 

1. Za brzo napravljene hlepčiće  

Brze hlepčiće umesimo s praškom za pecivo ili sodom bikarbonom, koje će aktivirati vlaga i vrućina. Za 
pripremu  najboljih  brzih  hlepčića  savetujemo,  da  svu  tečnost  sipate  na  dno  posude  za  hleb  i  na  vrh 
naspete  sve  suve  sastojke  (brašno,  šećer,  so).  Tokom  početnog  mešanja  sastojaka  za  brze  hlepčiće 
možda će se uz ivice posude nakupiti grudice brašna. Ukoliko želite ovo izbeći, pomozite napravi  da te 
grudice dobro promeša.  
 

Čišćenje i odlaganje: 

Aparat za pečenje hleba morate pre čišćenja obavezno iskopčati iz električne instalacije i ostaviti ga 
da se ohladi. 
1. 

Posuda za pečenje hleba: unutrašnji i spoljni deo posude očistite vlažnom krpom. Nemojte 
koristiti gruba ili agresivna sredstva za čišćenje. 

2. 

Nastavak za mešenje: ako se nastavak za mešenje teže vadi sa osovine, posudu za pečenje 
hleba prethodno napunite vodom. 

3. 

Poklopac i prozorčić: vlažnom krpom očistite unutrašnji i spoljašnji deo aparata za pečenje hleba 
i poklopac. 

 

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

  1. Ирина

    Здравствуйте, спустя год эксплуатации начала греметь чаша при перемешивании теста, хотя вставлена верно в замок. Как исправить?

    Ответить
Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Gorenje BM910WII?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"