Мультиварки Redmond RMC-PM330 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.
Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.
"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.

70
7.
Zarur bo'lgan hollarda tayyorlash vaqtini o'zgartiring («ПОПКОРН» das
-
turida avtomatik ravishda beriladi).
8. Jihozdan tezpishirgich rejimida foydalanganda bosim darajasini o'zgartirish
mumkin («МОЛОЧНАЯ КАША», «РИС/КРУПЫ» va «ПЛОВ» dasturlaridan
tashqari).
9. Zarur bo'lgan hollarda dasturni ishga tushirishni kechiktirish vaqtini
o'rnating («ПОПКОРН», «ЖАРКА» va «ФРИТЮР» dasturlaridan tashqari).
10.
Dasturni ishga tushirish (taymerni ishga tushirish) uchun «Старт» tugma
-
chasini bosing. «Старт» va «Отмена/Разогрев» tugmalarining indikatorlari
yonadi. O'rnatilgan dasturning bajarilishi (ishga tushirish taymeri hisobi)
boshlanadi.
11. Zarur bo'lgan hollarda avtomatik isitish funksiyasini o'chirib qo'ying.
12. Tayyorlash dasturining yakunlanganligi to'g'risida uch marta tovushli
signal berish bilan xabar qilinadi.
Agar siz bosim ostida tayyorlagan bo’lsangiz, jihoz qopqog’ini ochishdan avval
ishchi kamerasidagi bosimni me’yoriga keltirish uchun bug’ chiqarish klapa-
nini ehtiyotlik bilan oching.
Keyin joriy sozlanmalarga bog'liq ravishda jihoz avtomatik isitish («Отмена/
Разогрев» tugmachasi indikatori yonadi) yoki kutish («Старт» tugmachasi indi
-
katori yonadi) rejimiga o'tadi.
13. Kiritilgan dasturni bekor qilish, tayyorlash dasturini yoki avtomatik isit-
ishni to'xtatib qo'yish uchun «Отмена/Разогрев» tugmachasini bosing va
ushlab turing.
«СУП» dasturi
Dastur go'sht, baliq, tovuq go'shti yoki sabzavotlardan bulonlar, ziravorli, sabza-
votli va sovuq sho'rvalar tayyorlash uchun mo'ljallangan. Standart holda tayy-
orlash vaqti –15 daqiqa. Vaqtni qo'lda o'rnatish diapazoni – 5 daqiqaga teng
o'zgartirish qadami bilan 10 daqiqadan 8 soatgacha. Standart holatda jomda
o'rtacha bosim darajasi o'rnatilgan.
«ПАР» dasturi
Dastur go'sht, baliq, tovuq go'shti va sabzavotlardan bug'da turli taomlarni
tayyorlash uchun mo'ljallangan. Standart holda tayyorlash vaqti –15 daqiqa.
Vaqtni qo'lda o'rnatish diapazoni – 5 daqiqaga teng o'zgartirish qadami bilan 5
daqiqadan 2 soatgacha. Standart holatda jomda o'rtacha bosim darajasi
o'rnatilgan.
Ushbu dasturda tayyorlash uchun maxsus konteynerdan foydalaning:
1.
Jomga 600-1000 ml suv quying. Panjara va bug'da tayyorlash uchun kon
-
teynerni jomga o'rnating.
2. Kerakli masalliqlarni tayyorlang (o'lchang), masalliqlarni jomga bir tekis
joylashtiring.
3. «Avtomatik dasturlar bilan ishlashning umumiy tartibi» bo'limining
2-13-bandlari ko'rsatmalariga amal qiling.
«МОЛОЧНАЯ КАША» dasturi
Dastur kam yog'likka ega bo'lgan tozalangan sutdan foydalangan holda bo'tqa
tayyorlash uchun mo'ljallangan.
Standart holda tayyorlash vaqti –10 daqiqa. Vaqtni qo'lda o'rnatish diapazoni
– 1 daqiqaga teng o'zgartirish qadami bilan 5 daqiqadan 4 soatgacha. Standart
holatda jomda quyi bosim darajasi o'rnatilgan. Imconiyat ўzgartirishlar satҳni
bosimini ushbuda dasturda etib bўlmaydigan.
Sutning qaynab ketishini oldini olish va kerakli natijaga erishish uchun tayyor-
lashdan avval quyidagi harakatlarni bajarish tavsiya qilinadi:
• butun donli (guruch, grechixa, oqlangan tariq va boshq.) barcha yorma-
larni jarayonda quyiladigan suv shaffof bo'lmagunicha yaxshilab yuvish;
• tayyorlashdan avval multipishirgich jomini sariyog' bilan yog'lash;
• reseptlar kitobidagi ko'rsatmalarga ko'ra masalliqlarni o'lchagan holda
nisbatlarga qat'iy amal qilish (masalliqlar miqdorini qat'iy mutanosib
tarzda kamaytirish yoki orttirish);
• qaymog'i olinmagan sutdan foydalanganda uni 1:1 nisbatda ichimlik suvi
bilan aralashtirish.
Sut va yormalarning xususiyatlari kelib chiqishi va ishlab chiqaruvchiga bog'liq
ravishda farq qilishi mumkin, bu esa ayrim hollarda tayyorlash natijalariga
ta'sir ko'rsatadi.
«ТУШЕНИЕ» dasturi
Dastur go'sht, baliq, tovuq go'shti va sabzavotlardan turli taomlarni dimlab
tayyorlash uchun mo'ljallangan. Standart holda tayyorlash vaqti –20 daqiqa.
Vaqtni qo'lda o'rnatish diapazoni – 5 daqiqaga teng o'zgartirish qadami bilan
10 daqiqadan 12 soatgacha. Standart holatda jomda o'rtacha bosim darajasi
o'rnatilgan.
«ПЛОВ» dasturi
Dastur palovning turli turlarini tayyorlash uchun mo'ljallangan. Standart holda
tayyorlash vaqti –15 daqiqa. Vaqtni qo'lda o'rnatish diapazoni – 5 daqiqaga teng
o'zgartirish qadami bilan 10 daqiqadan 2 soatgacha. Standart holatda jomda
o'rtacha bosim darajasi o'rnatilgan. Ushbu dasturda bosim darajasini o'zgartirish
imkoniyatidan foydalanib bo'lmaydi.
«РИС/КРУПЫ» dasturi
Guruchni qaynatib pishirish, turli yormalar tayyorlash uchun mo'ljallangan.
Standart tayyorlash vaqti – 10 daqiqa. Tayyorlash vaqtini 1 daqiqa qadam bilan
5 daqiqadan 4 soatgacha bo'lgan diapazonda o'zgartirish mumkin. Standart
holatda jomda o'rtacha bosim darajasi o'rnatilgan. Ushbu dasturda bosim dara-
jasini o'zgartirish imkoniyatidan foydalanib bo'lmaydi.
«ВАРКА» dasturi
Dastur go'sht, baliq, tovush go'shti va sabzavotlarni qaynatib pishirish uchun
mo'ljallangan. Standart tayyorlash vaqti – 20 daqiqa. Tayyorlash vaqtini 5 daq-
iqa qadam bilan 5 daqiqadan 2 soatgacha bo'lgan diapazonda o'zgartirish
mumkin. Standart holatda jomda o'rtacha bosim darajasi o'rnatilgan.
«ТОМЛЕНИЕ» dasturi
Dastur qaynatilgan sut, konservalashtirib dimlangan go'sht, rulka, xolodes, za-
livnoy tayyorlash uchun mo'ljallangan. Standart tayyorlash vaqti – 2 soat. Tayy-
orlash vaqtini 5 daqiqa qadam bilan 10 daqiqadan 12 soatgacha bo'lgan dia-
pazonda o'zgartirish mumkin. Standart holatda jomda o'rtacha bosim darajasi
o'rnatilgan.
«ДЕСЕРТЫ» dasturi
Dastur yangi mevalar va rezavor mevalardan turli desertlar tayyorlash uchun
mo’ljallangan. Standart tayyorlash vaqti – 30 daqiqa. Tayyorlash vaqtini 5 daq-
iqa qadam bilan 5 daqiqadan 2 soatgacha bo’lgan diapazonda o’zgartirish
mumkin.
«ВЫПЕЧКА» dasturi
Dastur achitqili xamirdan biskvitlar, pishiriqlar, piroglar pishirish uchun
mo'ljallangan. Standart holda tayyorlash vaqti –1 soat. Vaqtni qo'lda o'rnatish
diapazoni – 5 daqiqaga teng o'zgartirish qadami bilan 10 daqiqadan 4 soatga-
cha. Tayyorlash haroratini o'rnatish diapazoni – 5°C ga teng o'zgartirish qadami
nilan 100°C dan 150°C gacha.
Bu dasturda avtomatik isitish funksiyasining maksimal ishlash vaqti 4 soat
bilan cheklangan.
Tayyorlash harorati 130°C dan balandga o'rnatilganda maksimal tayyorlash
vaqti 2 soat bilan cheklanadi.
Biskvitning tayyorligini unga yog'och tayoqchani (tish kovlagichni) suqib ko'rish
orqali tekshirish mumkin. Agar uni chiqarib olinganda unda yopishib qolgan
xamir bo'laklari qolmasa, demak biskvit tayyor.
Pishiriq tayyorlash vaqtida taomlarni avtomatik isitish funksiyasini o'chirib
qo'yish tavsiya qilinadi. Tayyor mahsulotni u nam bo'lmasligi uchun tayyor
bo'lishi bilanoq multipishirgich-tezpishirgichdan oling. Agar buning iloji
bo'lmasa, mahsulotni avtomatik isitish funksiyasi yoqilgan holda qisqa mud-
datga multipishirgich-tezpishirgich jomida qoldirishga yo'l qo'yiladi.
«ХЛЕБ» dasturi
Bug'doy unidan va javdar uni qo'shgan holda nonning turli turlarini pishirish
uchun tavsiya qilinadi. Dastur xamir tindirishdan boshlab pishirishgacha bo'lgan
tayyorlashning to'liq siklini ko'zda tutadi. Standart holatda ushbu dasturdagi
tayyorlash vaqti 3 soat tashkil qiladi. Tayyorlash vaqtini 5 daqiqali o'zgartirish
qadami bilan 10 daqiqadan 6 soatgacha bo'lgan diapazonda qo'lda o'rnatish
mumkin.
Ushbu dasturda avtomatik isitish funksiyasi 3 soat bilan cheklanadi.
Barcha masalliqlarning jom foydali hajmining yarmidan ortiq qismini egal-
lamasligini kuzatib boring.
«Ishga tushirishni kechiktirish» funksiyasidan foydalanish tavsiya qilinmady,
chunki bu pishiriq sifatiga ta'sir ko'rsatishi mumkin. Dastur ishining dastlabki
soati davomida xamirni tindirish, keyin esa — bevosita pishirish jarayonining
borishini hisobga olish lozim. Vaqtni qisqartirish va tayyorlashni soddalashti-
rish uchun non tayyorlash uchun tayyor aralashmalardan foydalanishni
tavsiya qilamiz.
Undan foydalanishdan avval kislorod bilan to'yintirish va turli aralashma-
larni yo'qotish uchun uni elakdan o'tkazish tavsiya qilinadi.
Dastur ishi to'liq yakunlanmaginicha, ayniqsa xamir tindirish bosqichida
multipishirgich-tezpishirgich qopqog'ini ochmang! Tayyorlanayotgan mahsu-
lotning sifati shunga bog'liq bo'ladi.
DIQQAT! Tayyor nonni jihozdan olish vaqtida oshxona qo'lqoplaridan foydalan-
ing.
«ЙОГУРТ» dasturi
Dastur uy yogurti, ryajenka tayyorlash hamda xamir tindirish uchun mo'ljallangan.
Standart holatda ushbu dasturdagi tayyorlash vaqti 8 soatni tashkil qiladi.
Vaqtni qo'lda o'rnatish diapazoni — 5 daqiqaga teng o'zgartirish qadami bilan
10 daqiqadan 12 soatgacha.
«YOGURT» dasturida avtomatik isitish funksiyasidan foydalanib bo'lmaydi.
Barcha masalliqlarning jom foydali hajmining yarmidan ortiq qismini egal-
lamasligini kuzatib boring.
Yogurt tayyorlash uchun siz REDMOND RAM-G1 maxsus bankalar to'plamidan
foydalanishingiz mumkin (alohida xarid qilinadi).
«ЖАРКА» dasturi
Dastur go'sht, tovuq go'shti, baliq va sabzavotlarni qovurish uchun mo'ljallangan.
Standart holatda tayyorlash vaqti 18 daqiqani tashkil etadi. Vaqtni qo'lda o'rnatish
diapazoni — 1 daqiqaga teng o'zgartirish qadami bilan 5 daqiqadan 2 soatgacha.
Haroratni qo'lda o'rnatish diapazoni — 5°С ga teng o'zgartirish qadami bilan
100°С dan 180°С gacha.
Ushbu dasturida ishga tushishni kechiktirish funksiyasidan foydalanib bo'lmaydi.
Masalliqlarning kuyib ketishini oldini olish uchun reseptlar kitobidagi
ko'rsatmalarga amal qilish va jomdagi masalliqlarni vaqti-vaqti bilan aral-
ashtirib turishni tavsiya qilamiz. «ЖАРКА» dasturidan takror foydalanishdan
avval jihozni to'liq sovutib oling. Mahsulotlarni jihoz qopqog'ini ochib qo'ygan
holda qovurish tavsiya qilinadi — bu yaxshi qarsildoq qoplamni olishga imkon
beradi.
«ФРИТЮР» dasturi
REDMOND RMC-РМ330 multipishirgichi-tezpishirgichida siz majmua to'plamiga
kiruvchi maxsus savatchadan foydalangan holda friyurda tayyorlashingiz mum-
kin.
Standart holatda tayyorlash vaqti 18 daqiqani tashkil etadi. Vaqtni qo'lda o'rnatish
diapazoni — 1 daqiqaga teng o'zgartirish qadami bilan 5 daqiqadan 40 daqiqa-
gacha. Haroratni qo'lda o'rnatish diapazoni — 5°С ga teng o'zgartirish qadami
bilan 140°С dan 180°С gacha.
Ushbu dasturida avtomatik isitish va ishga tushishni kechiktirish funksiyalaridan
foydalanib bo'lmaydi.
Содержание
- 6 У В А Ж А Е М Ы Й П О К У П АТ Е Л Ь!; Хотите узнать больше? Посетите наш сайт
- 7 RUS; значительно продлит срок его службы.; Меры безопасности
- 8 не наклоняйтесь над устройством при открывании крышки.; в горячей воде или выделять пену, — не более чем на 3/5 от объема чаши.
- 9 и не держите руки над отверстиями клапана при его открытии.
- 10 С ОД Е Р Ж А Н И Е; Программа «ТУШЕНИЕ»
- 11 Приготовление детского питания
- 13 Технические характеристики; В режиме мультиварки:; Функции
- 14 «Настройка»; Устройство дисплея
- 15 I. П Е Р Е Д Н АЧ А Л О М И С П О Л Ь З О В А Н И Я; часов перед включением.
- 16 I I. Э К С П Л УАТА Ц И Я М УЛ ЬТ И В А Р К И-С К О Р О В А Р К И; Индикация режимов работы прибора
- 17 Изменение уровня давления; «Давление»; Изменение температуры приготовления
- 18 Отсрочка старта программы; Отсрочка; Если установить значение времени отсрочки старта; Поддержание температуры готовых блюд (автоподогрев); «Старт»
- 19 Предварительное отключение автоподогрева; Разогрев блюд
- 20 Закрыто
- 21 Программа «ПАР»
- 22 Программа «МОЛОЧНАЯ КАША»
- 24 Программа «ПЛОВ»
- 25 Программа «РИС/КРУПЫ»; «Закрыть»; «Меню»
- 26 Программа «ВАРКА»
- 27 Программа «ТОМЛЕНИЕ»; Прозвучит короткий сигнал, индикатор
- 28 Открыто
- 29 Программа «ВЫПЕЧКА»
- 30 Программа «ХЛЕБ»
- 31 Программа «ЙОГУРТ»
- 32 Программа «ЖАРКА»
- 33 Программа «ФРИТЮР»; ного приготовления продуктов во фритюре.
- 34 Программа «ПОПКОРН»; От
- 35 I I I. Д О П О Л Н И Т Е Л Ь Н Ы Е В О З М О Ж Н О С Т И; Расстойка теста; закладки не должен превышать половины полезного объема чаши.; Приготовление фондю; fondre; Приготовление творога, сыра
- 36 I V. В П О М О Щ Ь М А М Е; Возраст ребенка; Однокомпонентные соки
- 37 Стерилизация посуды; За
- 38 Подогрев детского питания
- 39 V. У Х ОД З А П Р И Б О Р О М; Общие правила и рекомендации; разогрева; Очистка корпуса
- 40 по себе это не является признаком дефекта чаши.; Очистка внутренней алюминиевой крышки; Совместите внутреннюю крышку с основной и слегка нажмите на нее.; Очистка съемного парового клапана и запорного клапана; потянув на себя. Тщательно промойте и просушите решетку.; Удаление конденсата
- 41 Очистка рабочей камеры
- 42 V I. С О В Е Т Ы П О П Р И Г ОТО В Л Е Н И Ю; Ошибки при приготовлении и способы их устранения; причины и пути решения.; БЛЮДО НЕ ПРИГОТОВИЛОСЬ ДО КОНЦА
- 43 ПРОДУКТ ПЕРЕВАРИЛСЯ
- 45 Рекомендуемое время приготовления различных продуктов на пару
- 46 Сводная таблица программ приготовления (заводские установки)
- 48 V I I. Д О П О Л Н И Т Е Л Ь Н Ы Е А К С Е С С УА Р Ы; либо в магазинах официальных дилеров.
- 49 I. В О З М О Ж Н Ы Е Н Е И С П РА В Н О С Т И И С П О С О Б Ы И Х У С Т РА Н Е Н И Я
- 50 I X. ГА РА Н Т И Й Н Ы Е О Б Я З АТ Е Л Ь С Т В А