VITEK VT-4209 BW - Инструкция по эксплуатации - Страница 7

Мультиварки VITEK VT-4209 BW - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 72
Загружаем инструкцию
background image

7

ENGLISH          

 

Put  filter  paper  or  a  thin  cotton  cloth  into  a  metal  sieve  or  a  strainer  and  filter 
the oil.

–  Do not mix up different types of oil.
–  At long intervals between cooking of product portions, switch the deep fryer off.
–  It is better to fry products with high content of water (for instance, potatoes) in 

small  intervals;  take  the  basket  out  and  shake  the  content  of  the  basket  peri-
odically.

–  After frying of a food portion, remove the remaining products from the oil imme-

diately, this way you can prolong the oil life.

–  Regularly change oil (approximately after 8-12 uses).
–  Oil should be changed if it starts bubbling while heating, if it has unpleasant taste 

or odor, as well as if it darkened or became dense.

–  If you use the «Deep fryer» program seldom, store oil or fat in closed plastic or 

glass containers in a cool place (preferably in a fridge). 

–  Do not store the oil in the bowl (20).
Cooking recommendations
–  When frying several types of products, put products requiring lower processing 

temperature first.

–  As a rule, heat treated products require higher frying temperature and less cook-

ing time than raw products.

«MULTICOOK» mode
The  «MULTICOOK»  mode  supports  45  programs  with  user  settings.  Due  to  this 
mode  you  can  set  the  cooking  temperature  and  duration  and  heating  type:  lower 
heating element or «convection» (simultaneous operation of lower and side heating 
elements).
User  program  is  divided  into  4  steps,  each  of  them  may  take  up  to  4  hours  (240 
minutes).  Set  the  heating  temperature  for  every  cooking  step.  Lower  heating 
element temperature (marked with the symbol «d») is set within the range from 40° 
to 180°С, for convection mode (symbol «c») select the temperature within the range 
from 70° to 160°С. 

1.  Open the lid (9) by pressing the button (8) and place the bowl (20) into the pro-

cess chamber.

2.  Put the food into the bowl (20) following the recommendations given in the recipe 

(see the recipe book). 

Note

:

 

Make sure that the products and liquids level does not exceed the level 

of  maximal  mark  «10»  and  is  not  lower  than  the  level  of  minimal  mark  «2».

 

Maximal level mark for porridges (except rice) is «8»

3.  Place  the  bowl  (20)  in  the  process  chamber.  Make  sure  that  the  outer  surface 

of the bowl is clean and dry, and the bowl itself is placed evenly and is in secure 
contact with heating element (14) surface.

4.  If you steam products, pour water into the bowl (20) so that boiling water doesn’t 

reach the bottom of the basket (28). Put the food into the basket (28) and place 
it on the bowl (20).

5.  Close the lid (9).
6.  Insert the power cord jack into the connector (16) and the power cord plug into 

the  socket.  There  will  be  a  sound  signal,  the  display  (6)  will  show  the  symbols 
«00:00».

User program settings
1.  Press the button (30) «MULTICOOK», the symbol 

 and the first user program 

indication «P01» will appear on the display and then the user program settings data 
will be shown: 4 cooking steps will be shown on the display (6) - d1d2d3d4 
and c1c2c3c4 («d» is the lower heating element, «c» is the convection), 100° 
is the temperature on the corresponding cooking step, 0:00 is the step duration.

2.  Consequently  pressing  the  button  (36)  «MENU»  select  the  number  of  the  user 

program («P01», «P02» ... «P45») which you want to set.

3.  To  set  the  user  program  press  and  hold  during  3  seconds  the  button  (30) 

«MULTICOOK». The first cooking step symbol «d1» will appear on the display (6).

4.  You  can  select  the  heating  type  («d»  -  lower  heating  element  or  «c»  -  «convec-

tion»). 

5.  To switch to «convection» mode settings press the button (34) «BREAD MAKER», 

the symbol «c» will appear on the display (6). 

6.  To  switch  to  lower  heating  element  settings  press  the  button  (31) 

«MULTICOOKER», the symbol «d» will be shown on the display (6).

7.  Press  the  button  (36)  «MENU»  the  symbol 

and  the  set  temperature  for  this 

cooking step will be shown on the display (6).

8.  Use the buttons (32) «+» and (33) «-» to set the required heating temperature.
9.  Press the button (36) «MENU», the symbol 

 and the preset cooking duration 

will be shown on the display.

10. Set the cooking step duration with the buttons (32) «+» and (33) «-».
11.  Press the button (36) «MENU», the next cooking step symbol will appear on the 

display.

12. Repeat the user program setting steps for other operation steps.
13. To save the settings press and hold during 3 seconds the button (37) «OK».

Note:  If  you  don’t  want  to  save  the  program  settings,  press  the  (37)  «OK» 
without holding it.

14. To start cooking press the button (35) «START/STOP», the cooking time will be 

shown on the display (6) and the dots will blink.

15. After the first cooking step is finished, you will hear sound signals and the next 

cooking step will switch on automatically.

16. When the user program is finished, the multicooker will be switched off, you will 

hear  sound  signals  and  the  symbol  «

»  will  appear  on  the  display;  switch  the 

multicooker off, unplug it and disconnect the power cord from the connector (16) 
on the multicooker body (5).

17. Open the lid (9) and let the unit cool down. 
18. Remove the bowl (20) using the tongs (19) and clean the unit.

Note: 

–   If you selected the user program which was not preliminary set, the symbol «

» will appear on the display, and you will hear repeating sound signals. Press and 
hold the button (35) «START/STOP» for 3 seconds and then set the selected pro-
gram (see chapter «User program settings»).

–  To pause the user program press the button (35) START/STOP, the symbol «

» 

will appear on the display and the time indications will be flashing.

–  To resume the user program press the button (35) START/STOP again, the sym-

bol «

» on the display (6) will go out and the dots will blink. 

–  To  switch  the  user  program  off  press  and  hold  the  button  (35)  «START/STOP» 

for 3 seconds.

“BREAR-MAKER” mode
Programs 
1.  Bread (basic mode)
It includes all the three stages of bread making: dough kneading, dough rising and 
baking. 
2.  Rye
Bake healthful bread of rye flour.
3.  Baguette (French bread)
Bread making takes more time, the bread has large porous crumb and crispy crust.
4.  Pie
This  program  allows  using  the  unit  as  an  ordinary  electric  oven.  Use  it  for  baking 
from ready-made dough or for baked bread additional browning. 
5.  Dough 1 (dough kneading)
Use this program to knead dough for home-baked pastry (pies, pizza, etc.).
6.  Gluten free 
Gluten or fibrin is the albumen found in the seeds of Gramineae plants (wheat, rye 
and oats are especially rich in it) and determining such characteristics of dough as 
elasticity and springiness. With the help of digestive enzyme most people including 
children successfully break up gluten that serves as a good source of albumen. But 
there is a group of people with genetic predisposition for gluten provoking coeliacia, 
quite  a  rare  disease.    When  suffering  from  this  disease  it  is  necessary  to  eliminate 
gluten-containing foods from the diet. You can bake gluten-free dietarybread in our 
bread maker (usually of rice, corn, buckwheat flour or special baking mixes). 
7.  Wholegrain
Bake healthful bread of fine or crude flour. It is not recommended to use the delay 
function when making this bread as that may cause undesirable effects.
8.  Jam
Use this program for homemade jam. Chop the fruit for jam beforehand.
9.  Yogurt
Make  the  tastiest  natural  yogurt  of  milk  and  leaven.  Use  yogurt  or  prebiotics  as  a 
leaven. See the details in the “Recipe book”.
10. Dough 2 (dough for paste)
Make dough for homemade pasta; add tomato paste or herbs in order to give dough 
additional color and aroma.

BAKING PROGRAMS DURATION

Mode

Crust color

Weight, 
g

Cooking time, h

Ingredients adding 
time, h

Keep warm mode, h

Delayed start mode, h

Bread

Light

500

3:05

2:09

1:00

15:00

750

3:10

2:14

1:00

15:00

1000

3:15

2:19

1:00

15:00

Medium

500

3:10

2:14

1:00

15:00

750

3:15

2:19

1:00

15:00

1000

3:20

2:24

1:00

15:00

Dark

500

3:20

2:24

1:00

15:00

750

3:25

2:29

1:00

15:00

1000

3:30

2:34

1:00

15:00

VT-4209_A4_NEV.indd   7

18.11.2013   9:42:53

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к VITEK VT-4209 BW?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"