VITEK VT-4209 BW - Инструкция по эксплуатации - Страница 10

Мультиварки VITEK VT-4209 BW - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 72
Загружаем инструкцию
background image

10

 ENGLISH

–  Do not compact dry ingredients when putting them into the measuring cup (22). 
–  It is important to screen the flour before measuring in order to saturate it with 

air,  this  provides  the  best  baking  quality.  The  heap  should  be  removed  with  a 
knife.

INGREDIENTS LOADING
–  The following order of ingredients loading is recommended (unless otherwise is 

specified in the recipe): liquids (water, milk, oil, whipped eggs, etc.). are poured 
on the bottom of the baking form (2), dry ingredients are fed afterwards, yeast 
powder is added last.  

–  See that flour does not become completely wet, put yeast in dry flour only. Yeast 

should  not  come  in  contact  with  salt  before  kneading  as  salt  reduces  yeast 
capacity.

–  When using the delay function do not put perishable foods – for example, eggs, 

fruit, milk – into the form (2).

Attention! 
All recipes are non-regulatory as the required amount and proportions of the 
ingredients may vary depending on local peculiarities of the food and altitude 
above sea level.

PROBLEMS DURING BREAD BAKING

The dough rises too quickly

Excessive quantity of yeast, flour or insufficient quantity of salt

The bread won’t rise

Not enough yeast

Old or inactive yeast

Yeast came in contact with liquid ingredients or salt before kneading

Wrong selection of flour sort, or flour is of poor quality

Not enough sugar

Soft water leads to more active yeast growth

Intensive dough rising, dough gets out of the baking form

Excessive quantity of yeast or flour

Excessive quantity of dough

Bread dropped in the middle

Yeast growth is poor because of high temperature the liquid or its excessive quantity

Excessive quantity of flour or lack of liquid

Dense crumb, clumps

Not enough yeast and sugar

Excessive quantity of fruit, whole grains, etc.

Flour of poor quality 

Excessive liquid temperature leads to quick yeast growth and early dough dropping

No salt or not enough sugar

Lack of flour

Bread is slack-baked in the middle

Using much liquid and liquid ingredients (for example, yoghurt)

Excessive quantity of liquid ingredients

Coarse crumb

No salt

Water is too hot

Excessive quantity of dough

Bread surface is slack-baked

Excessive quantity of flour (especially when you are making wheat bread)

Excessive quantity of yeast or lack of salt

Excessive quantity of sugar

Other sweet ingredients besides sugar are used

Crumb of cut bread pieces is  grainy and non-uniform

You have not cooled the bread down before cutting (excessive moisture did not have time to evaporate)

ADDITIONAL FUNCTIONS
Memory
–  In  case  of  emergency  power  cutoff  during  the  operation  process  the  memory 

function with the duration of up to 7 minutes is activated. 

–  If the power supply is restored within 7 minutes unit will continue to perform the 

pre-set program from the moment it has been stopped at. 

–  If there is no power for more than 7 minutes it is necessary to load the ingredients 

again and program the unit. 

CLEANING AND CARE
–  At the end of operation, switch the unit off, unplug the power cord from the mains 

socket and disconnect the power cord from the connector (16), located on the 
multi-cooker body (5).

–  Wait till the unit cools down.
–  Clean the unit body (5) and lid (9) with a slightly damp cloth, and then wipe dry. 
–  Wash all removable parts with warm water and a neutral detergent.

Note

:  -  If  the  paddle  (4)  can  not  be  removed  from  the  axle,  fill  the  form  (2)  with 

warm water and wait for about 30 minutes.

–  Dry  removable  parts  thoroughly,  after  that  you  can  install  them  in  the  process 

chamber.

–  Do  not  immerse  the  unit  body,  power  cord  and  cord  plug  into  water  and  other 

liquids.

STORAGE
–  Before storage clean the bread maker and wait till it is completely dry.
–  Keep the unit in a dry cool place out of reach of children and disabled persons.

TROUBLESHOOTING

PROBLEM

CAUSE

SOLUTION

Symbols «E01» appeared on the display, 
accompanied by repeated sound signals

The unit has not cooled down after the previous 
baking cycle

Unplug the unit, take the form out, let the unit cool down at 
room temperature

Symbols «Еrr» on the display, accompanied by 
repeated sound signals

Improper placement of the baking form (2)

Switch the unit off, open the lid, place the baking form and 
turn it clockwise until it is fixed.

VT-4209_A4_NEV.indd   10

18.11.2013   9:42:54

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к VITEK VT-4209 BW?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"