VITEK VT-4209 BW - Инструкция по эксплуатации - Страница 6

Мультиварки VITEK VT-4209 BW - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 72
Загружаем инструкцию
background image

6

 ENGLISH

Cottage cheese

4:00 – 6:00

4:00

24:00

Not available

Boiling 

Vegetables 

Fish 

Meat

Chicken 

0:05 – 2:00

0:20

24:00

Not available

0:05 – 2:00

0:25

0:05 – 2:00

0:30

0:05 – 2:00

0:25

Roasting 

Vegetables 

Fish 

Meat 

Chicken 

0:05 – 1:00

0:20

Not available

Not available

0:25

0:30

0:25

Stew 

Vegetables 

Fish 

Meat 

Chicken 

0:10 – 4:00

0:20

24:00

24:00

0:30

0:40

0:30

Deep fryer 

Vegetables 

Fish 

Meat 

Chicken 

0:05 – 1:00

0:20

Not available

Not available

0:15

0:20

0:25

Note:

–  Watch  the  cooking  process  and  switch  the  multicooker  off  when  the  food  is 

ready. Do not leave the unit unattended.

–  For steam cooking use the «Boiling» program.
–  In the «Roasting» program the unit operates similarly to a kitchen stove, watch 

the cooking process.

–  Close the lid while the multicooker is operation in «Pizza» program.

–  See recipes of dishes in the recipe book (supplied with the unit). All reci-

pes  are  non-regulatory  as  the  required  amount  and  proportions  of  the 
ingredients may vary depending on local peculiarities of the food and alti-
tude above sea level.

«COT TAGE CHEESE» cooking programs
Cookware
All  the  cookware  used  for  cottage  cheese  making  should  be  sterile.  Scald  all  the 
cookware which comes in contact with food.

Wipe the outer surface and the bottom of the bowl (20) dry before use.

Cooking duration
Average cottage cheese preparation time is from 4 to 6 hours. 
Extremely low temperature in the room or low temperature of the kefir used for mak-
ing cottage cheese can increase the preparation time.
Storage life 
Storage life of ready fermented milk products depends on the raw products quality, 
fermentation conditions (quality of milk, cleanness of the cookware used etc.) and 
storage conditions.
Average storage life of the prepared cottage cheese is no longer than 7 days.
Place the bowl (20) in the multicooker process chamber.
1.  Open the multicooker lid (9) by pressing the button (8). Place the bowl (20) in the 

multicooker process chamber.

2.  Pour the required amount of kefir (or natural yogurt free of additives) in the bowl (20).
3.  Close  the  lid  (9)  and  set  the  cooking  time  for  «COTTAGE  CHEESE»  program 

6 hours (see «Multicooker» mode). 

4.  Do not move the unit and do not stir the food during cooking.
5.  After the cooking ends unplug the unit and disconnect the power cord from the 

connector (16) on the multicooker body (5).

6.  Open  the  lid  (9),  remove  the  bowl  (20)  from  the  process  chamber  using  the 

tongs (19). 

7.  Pour the content of the bowl (20) into the mesh for cottage cheese (29) and hang 

it above the kitchen sink or the container for quark whey.

8.  When  the  quark  whey  drains  away  (approximately  after  3-4  hours),  remove  the 

prepared cottage cheese from the mesh (29).

«Deep fryer» cooking program
1.  Open the lid (9) by pressing the button (8) and place the bowl (20) into the pro-

cess chamber.

2.  Pour vegetable oil into the bowl (20). Oil level must not be below the mark «1L» 

and above the mark «2L».

3.  Close the lid (9).
4.  Select «DEEP FRYER» program and select the type of product you will cook (see  

“Multicooker mode”).

5.  After finishing the program setting, press the button (37) «OK» and then the but-

ton  (35)  «START/STOP».  The  unit  will  be  switched  to  the  oil  heating  mode,  the 
flashing symbol   will appear on the display.

6.  Once the oil reaches the required temperature, there will be 5 sound signals and 

the symbol 

will go out. The unit is ready for use.

7.  Grip the handle of basket (1) and install it into the holders on the basket (1).
8.  Put the necessary quantity of products into the basket (1) not exceeding 400 g, 

the  products  should  be  dry,  if  the  products  are  frozen,  then  try  to  shake  off  as 
much ice from them as possible.

9.  Carefully open the lid (9). 
10. To avoid getting of burns by splattering hot oil, put on potholders, take the bas-

ket (1) by the handle and carefully immerse the basket (1) into the bowl (20).

11.  Grip the handle of the basket (1) and disconnect it from the basket. 
12. Close the lid (9) tightly.
13. Press the «START/STOP» button (35), you’ll hear a sound signal and the unit will 

continue operation.

14. When the products are ready, open the lid (9). 
15. Put on the potholders, grip the handle of the basket (1) and install it into the hold-

ers on the basket (1).

16. Hold the basket (1) by the handle, drain the oil and put the ready products into 

the corresponding cookware.

17. Before  cooking  the  next  portion  of  products,  let  the  unit  heat  up  (the  indicator 

 is off).

18. After finishing cooking products, unplug the unit and disconnect the power cord 

from the connector (16) on the multicooker body (5).

19. Open the lid (9) and let the unit cool down. 
20. Remove  the  bowl  (20)  with  the  tongs  (19),  pour  out  the  oil  from  the  bowl  and 

clean the bowl.

Note

:

–  Watch  the  food  during  cooking  through  the  viewing  window  (10)  or  slightly 

opened lid (9). Be careful not to get burned by hot steam or splashing oil.

–  To avoid getting of burns by hot steam do not bend over the unit and don’t place 

your  hands  above  the  bowl  (20)  or  steam  release  openings  (12)  in  the  steam 
valve (11).

TIPS
Oil
Use high quality refined vegetable oil (for instance, sunflower seed or corn oil).
–  Pour oil into the bowl (20) before switching the unit on. 
–  Filter oil after each usage.

Perform filtration of oil in the following way:

 

After cooking products unplug the unit and let the oil cool down completely.

VT-4209_A4_NEV.indd   6

18.11.2013   9:42:53

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к VITEK VT-4209 BW?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"