AEG MC2664E - Инструкция по эксплуатации - Страница 52

Микроволновые печи AEG MC2664E - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 128
Загружаем инструкцию
background image

www.aeg.com

52

Lasagne

1. pokrój pomidory, wymieszaj z szynką i cebulą,

czosnkiem, mieloną wołowiną i puree z
pomidorów. Dopraw, przykryj i gotuj.
5-8 min    900 W

2. Wymieszaj chłodną śmietanę z mlekiem,

parmezanem, ziołami, olejem i przyprawami.

3. Nasmaruj naczynie i pokryj dno około

1

/

3

makaronu. Ułóż połowę mieszanki mielonego
mięsa na makaronie i polej sosem. powtórz
czynność i zakończ pozostałym makaronem.
polej makaron sosem 
i posyp parmezanem. Gotuj pod przykryciem.
13–17 min    630 W
po ugotowaniu pozostaw na około 5–10
minuty. 

Naczynia: 

Miska z pokrywką (pojemność 2 l) 

płytkie kwadratowe naczynie do

zapiekania z pokrywką (około 20 x 20 x

6 cm)

300 g

pomidory z puszki

50 g

szynka, pokrojona

50 g

cebula, drobno posiekana

1

ząbek czosnku, rozgnieciony

250 g

mielona wołowina

2 łyżka stołowa puree z pomidorów

sól i pieprz

150 ml

chłodna śmietana

100 ml

mleko

50 g

parmezan, starty

1 łyżeczka

mieszanka posiekanych ziół

1 łyżeczka

oliwa z oliwek

1 łyżeczka

olej roślinny do nasmarowania

naczynia

125 g

makaron lasagne

1 łyżka stołowa parmezan, starty

szynka nadziewana

1. Wymieszaj szpinak z świeżym serem fromage,

dopraw do smaku.

2. Dodaj łyżkę stołową nadzienia na górze

każdego plastra gotowanej szynki i zawiń je.
przebij szynkę drewnianym patyczkiem, aby
zapobiec rozwinięciu.

3. przygotuj sos beszamelowy: w tym celu wlej

wodę i śmietanę do miski, a następnie
podgrzej. 
2–4 min    900 W
Wymieszaj mąkę i masło, aby uzyskać
zasmażkę, dodaj do płynu i ubijaj, aż do
rozrobienia. przykryj i gotuj, aż zgęstnieje. 
1-2 min    900 W
Wymieszaj i spróbuj.

4. Wlej sos do nasmarowanego naczynia, włóż

zwinięte ruloniki szynki do sosu i gotuj pod
przykrywką.
12-14 min    630 W
po ugotowaniu pozostaw na około 5 minuty.

Naczynia:  Miska z pokrywką (pojemność 2 l) 

owalne naczynie do zapiekania z
pokrywką (długość około 26 cm)

150g

liście szpinaku, posiekane

150 g

świeży ser fromage, 20% tłuszczu

50 g

ser Emmental, starty
papryka cała i mielona

8

plastrów

gotowana szynka (400 g)

125 ml

woda

125 ml

śmietana

20 g

mąka

20 g

masło lub margaryna

10 g

masła lub margaryna do

nasmarowania naczynia

Содержание

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к AEG MC2664E?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"