Zelmer SC1002 - Инструкция по эксплуатации - Страница 45

Пароварки Zelmer SC1002 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 46
Загружаем инструкцию
background image

47

SC1002-002_v01

 

  Do not put your hands into the cooker during the 

cooking process. To check the progress or stir the 

products use a kitchen utensil with a long handle.

After inishing work unplug the power cord into the socket.

 

12

 By using the handles remove the lid, and then remove all 

the bowls from the water container.

 

  When  removing  the  steam  bowls,  always  use 

oven gloves.

 

  After  inishing  work  do  not  lean  over  the 

cooker, when the lid is off, or burns may result.

 

  While  removing  the  dripping  tray  (8)  remain 

extra careful, as the water in the water container 

(13), and the liquid gathered in the dripping tray 

may  be  still  hot  in  spite  of  other  parts  of  the 

cooker being already cool.

Adding water during cooking

While preparing food that needs longer time to cook:

Check water level.

 

If the water falls below the Min level, add water by means 

 

of the water inlet.

Useful advice

Food prepared in the top steam bowl 

 

(3)

 may need more 

time to be cooked due to a lower temperature of steam in 

comparison to the top bowl.

We recommend you to have your products of similar size. 

 

If the portions of food are different in size, it is necessary 

to place them in layers with smaller pieces on top.

The  products  placed  in  steam  bowls 

 

(3)

(5)

(7)

  should 

not  be  squeezed.  Keep  space  between  the  products  to 

maximize steam low.

When  cooking  large  quantities  of  products  half  way 

 

through the process take the lid 

(1)

 off, and stir the food 

or  turn  it  over  with  a  kitchen  utensil  with  a  long  handle, 

protecting  your  hands  against  steam  by  means  of  oven 

gloves.

Salt and spices should be added to the dish only after the 

 

cooking  process  is over, after taking  the food out of the 

cooker. This will protect the immersion heater situated in 

the water container 

(13)

 from damaging.

The liquid gathered in the dripping tray 

 

(8)

 can be saved 

and used to make soups or sauces.

Do  not  prepare  frozen  meat,  poultry,  and  seafood  in  the 

 

steam cooker. You should thoroughly defreeze them irst.

The  bowl  for  preparing  soups,  boiling  rice,  and  grates 

 

(2)

  is  also  an  excellent  container  for  fruits,  vegetables, 

desserts, snacks, etc.

The  steam  bowls 

 

(3)

  and 

(5)

  are  equipped  with 

detachable  bottoms,  letting  you  put  larger  portions  of 

food, which would not it into a single bowl.

Cooking time table

  

  The  cooking  times  indicated  in  the  tables  and 

recipes are approximate. The cooking time may 

vary  depending  on  the  size  of  the  portion,  its 

arrangement  in  the  steaming  bowl,  the  food’s 

freshness  and  individual  preferences. You  can 

change  the  cooking  times  after  familiarizing 

yourself with the appliance.

Vegetables

Cook green leaf vegetables for as short as possible, as they quickly lose color.

 

Do not defrost frozen vegetables before cooking.

 

Vegetable

Type

Weight/number 

 

of pieces

Suggested spices Cooking time [min.]

Tips

Artichokes

Fresh

3 medium

Garlic, Tarragon, Dill

45-50

Asparagus 

Fresh/Frozen (green)

400 g

Lemon balm, Bay 

leaves, Thyme

13-15/16-18

Crisscross the stalks 

to make it easier for 

the steam to iniltrate.

Broccoli

Fresh/Frozen

400 g

Garlic, Crushed 

pepper, Tarragon

16-18/15-18

Sliced carrots

Fresh

400 g

Anise, Mint, Dill

20-22

Stir in the middle of 

the cooking time.

Caulilower

Fresh/Frozen

400 g

Rosemary, Basil,

Tarragon

16-18/18-20

Stir in the middle of 

the cooking time.

Spinach

Fresh/Frozen

250 g

Chervil, Thyme, 

Garlic

8-10/18-20

Stir in the middle of 

the cooking time.

Beans

Fresh

400 g

Caraway, Dill seeds,

Savory

18-20

Stir in the middle of 

the cooking time.

Peas

Fresh/Frozen 

(shelled)

400 g

Basil, Marjoram, Mint

10-12/15-18

Stir in the middle of 

the cooking time.

Potatoes (halves)

Fresh

400 g

Chervil, Chives, Dill

20-22

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Zelmer SC1002?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"