Zelmer SC1002 - Инструкция по эксплуатации - Страница 35

Пароварки Zelmer SC1002 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 46
Загружаем инструкцию
background image

37

SC1002-002_v01

Зеленчуци

Зелените, листообразни зеленчуци да се готвят най- кратко, понеже бързо си загубват цвета.

 

Замразените зеленчуци не размразявай преди готвене.

 

Зеленчук

Вид

Тегло/брой

Препоръчвани 

подправки

Време за готвене 

[мин.]

Препоръки

Ангинар

Пресни

3 средни

Чесън, Естрагон, 

Копър

45-50

Аспержи

Пресни/замразени 

(зелени)

400 гр

Маточина, Дафинов 

лист, Мащерка

13-15/16-18

Нарежи стеблата 

за да се улесни 

проникването на пара

Брокули

Пресни/замразени

400 гр

Чесън, Черен 

пипер, Естрагон

16-18/15-18

Моркови на

кръгчета

Пресни

400 гр

Анасон, Мента, 

Копът

20-22

По средата на 

готвенето разбъркай

Карфиол

Пресен/замразен

400 гр

Розмарин, Босилек, 

Естрагон

16-18/18-20

По средата на 

готвенето разбъркай

Спанак

Пресен/замразен

250 гр

Трибула, Мащерка, 

Чесън

8-10/18-20

По средата на 

готвенето разбъркай

Фасул

Пресен

400 гр

Кимион, Семена 

копър, Чубрица

18-20

По средата на 

готвенето разбъркай

Зелен грах

Пресен/замразен

(на зърна)

400 гр

Мащерка, 

Майорана, Мента

10-12/15-18

По средата на 

готвенето разбъркай

Картофи

(половинки)

Пресни

400гр

Трибула, Зелен лук

Копър

20-22

Месо и пилета

Готвенето на пара има това преимущество, че цялата мазнина изтича. Температурата повреме на готвенето не 

 

е много висо ка, затова избирай меко, крехко месо и отстранявай мазнината му.

Повреме на готвенето прибави пресни билки, за да придобие ястието по силен аромат.

 

Продукт

Вид

Тегло/брой

Препоръчвани 

подправки

Време за готвене

[мин.]

Препоръки

Пиле

Филе без кост,

месо за печене

250 гр (4 бр.)

450 гр

Къри, Розмарин, 

Мащерка

12-15

30-35

Старателно 

отстрани мазнината

Свинско месо

Рибица, филе, стек 

или пържоли

400 гр

(4 бр.)

Къри, Маточина, 

Мащерка

5-10

Старателно 

отстрани мазнината

Телешко месо

Рамстек, стек от 

рибица или бифтек

250 гр

Къри, Червен 

пипер, Мащерка

8-10

Старателно 

отстрани мазнината

Риби и морски дарове

Замразена риба може да се готви без размразяване, ако преди готвенето се раздели и времето за готвене да се 

 

удължи.

Повреме на готвенето прибави парчета лимон и билки, за да се усили аромата на ястието.

 

Продукт

Вид

Тегло/брой

Препоръчвани 

подправки

Време за готвене 

[мин.]

Ракообразни

Пресни

400 гр

Майорана, Маточина

8-10

Скариди

Пресни

400 гр

Маточина, Чесън

6

Миди

Пресни

400 гр

Маточина, Хрян

8-10

Омар (опашка)

Замразен

2 бр. по 400 гр

Хрян, Чесън

20-22

Риба филе

Пресна/замразена

250 гр

Горчица, Бахар, 

Майорана

6-8/10-12

Ориз 

Използвай съд за ориз 

(2). 

Едновременно с ориза налей необходимото количество вода.

Продукт

Вид

Колич./Колич. вода

Време за готвене [мин.]

Препоръки

Ориз

Бял

200 гр/300 мл

35-40

Две порции

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Zelmer SC1002?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"