Zelmer SC1002 - Инструкция по эксплуатации - Страница 44

Пароварки Zelmer SC1002 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 46
Загружаем инструкцию
background image

46

SC1002-002_v01

Description of the Device 

(Fig. A)

1

 Lid

2

 Bowl for preparing soups, boiling rice, and groats

3

 Top  steam  bowl  (marked  by  the  number  “3”  on  the 

carrying handles)

4

 Detachable bottom of the top steam bowl

5

 Middle  steam  bowl  (marked  by  the  number  “2”  on  the 

carrying handles)

6

 Detachable bottom of the middle steam bowl

7

 Bottom  steam  bowl  (marked  by  the  number  “1”  on  the 

carrying handles)

8

 Dripping tray

9

 Space for herbs and spices

10

 Steam diffuser

11

 Water inlet with Min-Max indicator

12

 Timer dial (60 minutes) with power indicator

13

 Water container

Preparing the food steamer for operation

Take  the  appliance  and  all  accessories  out  of  the 

 

packaging.

Remove all self-adhesive labels.

 

Wash  all  parts  (apart  from  the  water  tank  with  heating 

 

unit) in warm water with wash-up liquid. 

Rinse the a/m parts of steam cooker thoroughly and dry 

 

them.

Wipe the inner of the water tank with damp cloth.

 

 

  Do not immerse the water tank in water.

Operating the Steam Cooker 

(Fig. B)

1

 Place  the  device  on  a  stable,  even  ground,  away  from 

any items which could be damaged by hot steam, e.g. walls 

or hanging cupboards.

2

 Pour water directly into the water container 

(13)

 to a level 

indicated  by  the  MIN-MAX  indicator  (without  exceeding  the 

maximum level of 1.1 l). In order to replenish the amount of 

water during cooking, pour it through the water inlet.

3

 Place  the  dripping  tray 

(8)

  on  the  water  container 

(13)

and make sure it is secured (lays lat).
The  dripping  tray 

(8)

  has  a  space  for  herbs  and  spices 

(9)

where you may put fresh or dried spices to make your food 

healthier and tastier. Thyme, coriander, basil, dill, curry, and 

tarragon, as well as garlic, caraway or horseradish are only 

a few examples of spices enhancing the aroma of a dish so 

much, the addition of salt is unnecessary.
The  dripping  tray 

(8)

  may  also  be  used  without  placing  any 

spices on it.

4

 Place products into the bowls. We recommend you to put 

the  largest  pieces  requiring  the  longest  time  to  prepare  on 

the bottom steam bowl 

(7)

.

Volume of containers:

Top steam bowl – 3.4 l

 

Middle steam bowl – 2.6 l

 

Bottom steam bowl – 2.5 l

 

 

 

The  products  for  steam  cooking  should  be 

cleaned, and placed freely in the sieves of steam 

bowls,  in  such  a  way  that  they  do  not  clog  up 

the airlow in the sieves of steam bowls.

 

 

Do not add any salt, pepper, spices, herbs, wine 

or broth into the water container apart from tap 

water.

5

 Place the bowl(s) on the water container 

(13)

.

The steam cooker may use 1, 2 or 3 steam bowls depending 

on the number of products used for steam cooking.
The steam bowls 

(3)

(5)

(7)

 may be attached as shown on 

the  igure  in  the  Device  Construction  chapter  (while  using 

two  bowls  remove  the  top  steam  bowl 

(3)

;  while  using  one 

bowl  remove  the  top  steam  bowl 

(3)

  and  the  middle  steam 

bowl 

(5)

).

The steam cooker may be used for cooking rice. Put the rice 

into the rice bowl, and pour the water into it according to the 

ratios  given  in  the  Cooking  Time  Table,  then  place  the  rice 

bowl into the steam bowl.
The steam cooker may also be used for boiling eggs. Place 

the  eggs  in  the  appropriate  spaces  available  in  the  bottom 

steam bowl.

6

 Cover the cooker with the lid.

7

 Plug the power cord into the socket.

8

 Set  the  desired  time  by  means  of  the  timer  dial,  and 

according to the Cooking Time Table. Maximum time setting 

is  60  minutes. As  soon  as  the  device  is  turned  on,  the  blue 

ring around the dial is lit. The steam starts escaping from the 

device ca. 50 seconds after turning the cooker on (when the 

container is illed with water to the MAX level).

  

  If  the  needed  cooking  time  is  less  than 

3  minutes,  irst  turn  the  timer  dial  to  above 

5 minutes, and only then back up to the needed 

time value.

 

  Do  not  touch  the  steam  bowls,  nor  the  lid  or 

the  products  inside  the  bowls  while  using  the 

steam cooker, or burns may result.

9

 While it is working the cooker indicates its water level on 

the indicator. You may add some water, if necessary.

 

  If the water falls below the MIN level, add water 

by means of the water inlet.

10

 When  the  set  time  ends,  you  will  hear  a  singular  sound 

going  off,  and  after  that,  the  cooker  turns  off.  The  power 

indicator goes off to indicate this.

11

 In  order  to  end  the  cooking  earlier,  set  the  timer  dial  to 

the OFF position.

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Zelmer SC1002?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"