Moulinex Quickchef CE430832 - Инструкция по эксплуатации - Страница 14

Мультиварки Moulinex Quickchef CE430832 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 116
Загружаем инструкцию
background image

14

GENERAL INFORMATION FOR COOKING UNDER PRESSURE

• An EPC (electrical pressure cooker) is an electric pan with an hermetic lid and a special valve, 

that allows to cook the food under pressure, which saves cooking time and makes the stiff 
foods soft. 

• The following programs cook automatically under pressure: Rice/Cereals, Porridge, Pilaf, Beans, 

Pasta (1st step) / Boiling (1st step) (depending on the model), Holodetz, Soup, Steam, Stew, 
Reheat. For DIY function you will enter a cooking pressure state if you select at least 100°C, 
with the lid closed and locked. 

• Once you have selected your program, the time to reach the pressure will depend on the 

amount of food and liquids in the cooking pot. The lid must be closed and locked to reach 
a pressure state: as the appliance is hermetically closed, when the temperature increases, 
the liquid inside forms steam which raises the pressure in the pot (thus when preparing with 
pressure there should be always liquid inside the bowl). 

• Once pressure has built up in the appliance, the lock mechanism system is activated and then 

the lid will not be able to be opened during cooking (so all ingredients must be added at 
the beginning of cooking). Never attempt to open the lid during pressure cooking. When the 
pressure for cooking is reached, the appliance switches automatically to cooking phase, and 
the time previously set starts counting down (except for DIY mode). 

• When the food is cooked under pressure, after the cooking process the appliance will switch 

to keep warm state (depending on the mode : referred to the time table). The digital screen 
will indicate ‘’b’’. 

• When using the pressure cooker for the first few times, you may notice slight steam leakage 

from the lid. This is normal and will occur when pressure builds up. Some leakage from the 
pressure limit valve may also occur during cooking.

• It is normal for a small amount of steam to escape during cooking (as the valve is a safety 

valve). 

Opening the lid after pressure cooking

• After cooking under pressure, steam will be released (by pressing on the Steam release button), 

it will take from a few seconds to few minutes depending on the quantity of liquid inside. 

• To open the lid, take hold of the handle, turn it anticlockwise - 

fig. 19-20

. Unplug the power 

cord - 

fig. 21

.

Note: Be careful of the hot steam coming out from the lid. Keep your face and hands away 

from the steam flow.

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Moulinex Quickchef CE430832?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"