Микроволновые печи Electrolux EMS26004OW - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.
Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.
"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.

144
www.electrolux.com
5.3
Kuvanje u mikrotalasnoj
Saveti o kuvanju u mikrotalasnoj pećnici
Sastav
Hrana bogata masnoćom ili šećerom (npr. božićni puding, pite od jabuka)
zahteva kraće vreme zagrevanja. Mora se voditi računa, jer pregrevanje
može izazvati požar.
Veličina
radi ravnomernog kuvanja napravite sve jednake komade.
Temperatura
hrane
Početna temperatura hrane utiče na količinu vremena potrebnog za
kuvanje. Zaseći hranu sa nadevima, (npr. krofne sa džemom), da biste
oslobodili toplotu ili paru.
rasporedite Stavite najdeblje delove hrane prema spoljašnjem delu posude, (npr.
pileće batake).
Poklopac
Koristite prijanjajuću foliju sa otvorima za mikrotalasnu ili odgovarajući
poklopac.
Probodite
Hrana sa ljuskom, korom ili opnom mora se probosti na nekoliko mesta pre
kuvanja ili zagrevanja zbog nagomilavanja pare, što može izazvati
eksploziju hrane, (npr. krompira, ribe, piletine, kobasice).
VAŽNO!
jaja se ne smeju zagrevati pomoću mikrotalasne energije, jer mogu
eksplodirati, čak i nakon što se kuvanje završi, (npr. poširana, tvrdo
kuvana).
Promešajte,
okrenite,
rasporedite
radi ravnomernog kuvanja neophodno je promešati, okrenuti i rasporediti
hranu tokom pripreme. Uvek promešajte i rasporedite od spoljašnje strane
prema centru.
Stajanje
Nakon kuvanja neophodno je vreme stajanja koje omogućava da se
toplota ravnomerno rasporedi kroz hranu.
Zaštitite
Topli delovi mogu se zaštititi malim komadima folije, koja odbija
mikrotalase, (npr. pileće noge i krila).
5.2
Saveti o kuvanju u mikrotalasnoj pećnici
Vaša pećnica ima 6 nivoa snage.
Podešavanje
snage
Preporučena upotreba
900 W/jaKo Koristi se za brzo kuvanje ili zagrevanje, (npr. supe, dinstanih jela,
konzervirane hrane, toplih napitaka, povrća, ribe itd).
630 W
Koristi se za duže kuvanje guste hrane, kao što su pečeni but, vekna od
mesa i glazirani obroci, takođe z osetljiva jela, kao što su sos od sira i
vrlo meki kolači. Na ovom nivou snage sos se neće prekuvati i hrana će
se ravnomerno kuvati bez prekuvavanja sa strane.
450 W
Za gustu hranu za koju je potrebno dugo vreme pripreme kada se kuva
na tradicionalan način, (npr. jela od govedine), savetuje se korišćenje
ovog podešavanja da biste osigurali da meso bude mekano.
270 W/odMr-
ZaVaNjE
Za odmrzavanje odaberite ovaj nivo snage da biste osigurali da se jela
ravnomerno odmrznu. ova vradnost snage je idealna za lagano
ključanje pirinča, testenina, knedli i kuvanje pudinga od jaja.
90 W
Za blago odmrzavanje, (npr. kremastih kolača ili peciva).
0 W
Za stajanje/kuhinjski tajmer.
W = VaT
6_Electrolux_Serbian_MS_AJ26_Layout 1 23/07/2015 12:02 Page 144
Содержание
- 3 ИНС ТРУКцИИ ПО БЕЗОПАСНОС ТИ
- 5 Предупреждение ожогов
- 6 Другие предупреждения
- 7 СхЕМА УС ТРОЙС ТВА; СВЧ-ПЕЧь И АКСЕССУАРы
- 8 ЭКОНОМИЧНыЙ РЕЖИМ
- 10 ИСПОЛьЗОВАНИЕ СВЧ-ПЕЧИ; ПРИгОТОВЛЕНИЕ ПИщИ В МИКРОВОЛНОВОЙ ПЕЧИ; Характеристики пищи
- 11 Посуда
- 12 Рекомендуемое использование; РУЧНАя РАЗМОРОЗКА
- 13 КУхОННыЙ ТАЙМЕР; ПРИБАВьТЕ 30 СЕКУНД; Прямой запуск; ПЛюС И МИНУС
- 14 Автоматического Приготовления; Пища
- 16 ТАБЛИцы ПРОгРАММ
- 18 РЕцЕПТы ДЛя АВТОМАТИЧЕСКОгО ПРИгОТОВЛЕНИя; Рыбное филе с соусом карри; ПОНИЖЕННыЙ УРОВЕНь МОщНОС ТИ; Рыбное филе с пикантным соусом
- 19 Разморозка; КУЛИНАРНыЕ ТАБЛИцы; Разогревание пищи и напитков; метод
- 21 УхОД И ОЧИС ТКА; Панель управления
- 22 Дверца; Не
- 23 ТЕхНИЧЕСКИЕ хАРАК ТЕРИС ТИКИ; Проблема
- 24 УС ТАНОВКА; микроволновую печь можно установить в положение; Положение Размер ниши; УС ТАНОВКА ОБОРУДОВАНИя
- 25 Розетку не нужно размещать за шкафом.; ЭЛЕК ТРИЧЕСКИЕ СОЕДИНЕНИя
- 26 УПАКОВОЧНыЕ МАТЕРИА Лы; У ТИЛИЗАцИя С ТАРОЙ ТЕхНИКИ; ЭКОЛОгИЧЕСКАя ИНфОРМАцИя
Характеристики
Остались вопросы?Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)