Духовые шкафы Electrolux EOF5C50BZ - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.
Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.
"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.

10. DODATNE FUNKCIJE
10.1 Ventilator za hlajenje
Ko naprava deluje, se samodejno vklopi
ventilator za hlajenje, da ostanejo površine
naprave hladne. Če napravo izklopite, lahko
ventilator za hlajenje deluje, dokler se
naprava ne ohladi.
10.2 Varnostni termostat
Nepravilno delovanje pečice ali okvarjeni deli
lahko povzročijo nevarno pregrevanje. Za
preprečitev tega ima pečica varnostni
termostat, ki prekine dovod napajalne
napetosti. Ko se temperatura zniža, se pečica
ponovno samodejno vklopi.
11. NAMIGI IN NASVETI
Oglejte si poglavja o varnosti.
11.1 Priporočila za pečenje
Pečica ima štiri položaje rešetk.
Položaje rešetk štejte od spodaj navzgor.
Pečenje ali praženje v vaši pečici je lahko
drugačno od načina v vaši prejšnji pečici.
Peka peciva
Vrat pečice ne odpirajte pred iztekom 3/4
nastavljenega časa za pečenje.
Če uporabljate dva pekača hkrati, naj bo med
njima en prazen nivo.
Funkcija gretja zgoraj/spodaj pri privzeti
temperaturi je popolna za peko kruha.
Priprava mesa in rib
Za zelo mastna živila uporabite globok pekač,
da preprečite nastanek madežev v pečici, ki
so lahko trajni.
Meso pred rezanjem pustite približno 15
minut, da sok ne izteče.
Če želite med pečenjem mesa preprečiti
nastanek prevelike količine dima, v globok
pekač nalijte nekaj vode. Za preprečevanje
kondenzacije dima dolijte vodo vsakokrat, ko
izpari.
Čas priprave
Čas priprave je odvisen od vrste jedi, njene
konsistence in količine.
Sprva nadzorujte delovanje med pripravo
jedi. Izberite najboljše nastavitve (nastavitev
gretja, čas kuhanja itd.) za vašo posodo,
recepte in količine, ko uporabljate to napravo.
11.2 Vlažno pečenje - priporočeni pripomočki
Uporabite temne in neodbojne pekače in posode. Bolje vsrkavajo toploto od svetlih barvnih in
odbojnih posod.
Posoda za pico
Pekač za peko
Majhne posodice
za pečenje in ser‐
viranje
Model za testo za kolač
Temen, neodbojen
premer 28 cm
Temen, neodbojen
premer 26 cm
Keramika
premer 8 cm, viši‐
na 5 cm
Temen, neodbojen
premer 28 cm
316 SLOVENŠČINA
Содержание
- 261 Общая безопасность
- 262 УКАЗАНИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТИ
- 263 Подключение к электросети
- 264 Внутреннее освещение
- 267 для гриля; Утапливаемые ручки; ПЕРЕД ПЕРВЫМ ИСПОЛЬЗОВАНИЕМ; Перед первым использованием
- 268 ЕЖЕДНЕВНОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ; Способ настройки Режим
- 269 Влажная конвекция
- 271 ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ДОПОЛНИТЕЛЬНЫХ; ПРИНАДЛЕЖНОСТЕЙ; Установка принадлежностей; ДОПОЛНИТЕЛЬНЫЕ ФУНКЦИИ; Вентилятор охлаждения
- 272 СОВЕТЫ И РЕКОМЕНДАЦИИ; приготовлению; Приготовление мяса и рыбы; Влажная конвекция — рекомендуемые аксессуары
- 273 Влажная конвекция
- 274 Информация для испытательных организаций
- 275 Примечание по очистке
- 276 противней/каталитические
- 277 ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ
- 279 Замена лампы освещения; Задняя лампа; УСТРАНЕНИЕ НЕИСПРАВНОСТЕЙ; Данные о техническом обслуживании
- 280 ТЕХНИЧЕСКИЕ ДАННЫЕ; Технические данные; ЭНЕРГЕТИЧЕСКАЯ ЭФФЕКТИВНОСТЬ; Информация об изделии и технические характеристики изделия
- 281 Экономия электроэнергии; вентилятора; ОХРАНА ОКРУЖАЮЩЕЙ СРЕДЫ
Характеристики
Остались вопросы?Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)