Bertazzoni PRO90 6 MFE S ROT - Инструкция по эксплуатации - Страница 20

Плита Bertazzoni PRO90 6 MFE S ROT - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 44
Загружаем инструкцию
background image

20 

 

 
 

OVENS 

 

Using the gas oven        

Gas oven

All the gas oven cookers are equipped with a thermostat and safety device to adjust 

the  cooking  temperature.  The  oven  temperature  is  set  by  turning  the  knob 

counterclockwise  to  match  the  indicator  with  the  temperature  selected.  The  gas 

oven can be combined with a gas grill or an electric grill. See the specific pages for 

use information. 

Fan gas oven: 

Operating  the  fan  of  the  oven  by  means  of  the  appropriate  switch  situated  on  the 

control panel, the circulation of warm air guarantees a uniform heat distribution. The 

preheating of the oven can be avoided. However for delicate baking, it is preferable 

to warm the oven before introducing the baking-pan. The baking system with the fan 

convection  changes  in  part  the  various  traditional  baking  notions.  When  roasting 

meat it is not necessary to turn the meat anymore and for a roast on the spit, it is not 

indispensable to use the spit-roaster, but is sufficient to put the meat directly on the 

grate. 

With  the  use  of  the  fan  gas  oven,  the  baking  temperatures  are  slightly  lower  by 

about  10-15°C  compared  to  those  in  use  with  the  traditional  gas  oven.  The  fan 

operation  of  the  oven  prevents  the  operation  of  the  electric  grill,  which  therefore 

cannot be used with the fan in action. 

The oven can also be used in a traditional  way, (by not activating the fan) for foods 

requiring heat from the bottom, e.g. pizza. 

WARNING:  If  the  burner  flames  are  extinguished  accidentally,  turn  off  the  control 

knob and do not try to relight the oven until after at least 1 minute. 

 

The oven burner can be ignited in different ways: 

- Manual lighting 

(it is always possible even when the power is cut off):

  

To light the oven, open the oven  door  and turn  the knob so the  260°C  on the scale 

matches the indicator (Fig.21A-21B for HYB oven and Fig.22A-22B for GEV model). 

At  the  same  time  put  a  lit  match  next  to  the  ignition  tube  that  is  visible  on  the  oven 

level. Then press the thermostat knob (this makes the  gas start to flow) and keep it 

pressed, after the burner has been completely lit, for 10 seconds. Release the knob 

and make sure that the burner remains on, otherwise repeat the operation. 

- Electric ignition

 (only for the models equipped with this device): 

In  this  case,  first  open t he  oven  door,  then  turn  the  knob  to  the  maximum 

temperature  setting  (260°C).  Then  press  the  thermostat  knob  (model  with  single-

handed  knob ignition ). Wait about 10 seconds after the burner has been completely 

lit  and  then  release  the  knob.  Make  sure  that  the  burner  remains  on,  otherwise 

repeat  the  operation.  As  for  cookers  without  ignition  one  hand  knob,  press  the 

thermostat knob and the key with the spark symbol, wait about 10 seconds after the 

burner has been completely lit and then release the knob. Make sure that the burner 

remains on, otherwise repeat the operation. 

The ignition device should not be used for more than 15 seconds. If after that period 

the burner still has not been lit, do not use the device and open the door of the room 

or wait at least 60 seconds before trying to light the oven again. 

 

WARNING:  when  trying  to  light  the  oven,  the  door  must  always  be  open.  When 

using the oven, leave the cooker cover open to prevent it from overheating. 

 

NOTICE:  when  using  the  oven  for  the  first  time  it  should  be  operated  for  15-30 

minutes at a temperature of  about 250°  without cooking anything inside in order to 

eliminate any moisture and odours from the internal insulation. 

 

During  normal  oven  use,  after  lighting  the  burner  and  setting  the  desired 

temperature, wait about 15 minutes before putting in any food to preheat the oven. 

The  oven  is  equipped  with  4  guides  at  different  heights  level  which  can  be  used  to 

insert shelves or the tray. To keep the oven as clean as possible it is recommended 

to  cook meat  on  the  tray  or  on  the  shelf  that  has  been  inserted  inside  the  tray.  The 

table  below  lists  the  general  cooking  times  and  the  position  of  the  tray  for  different 

types  of  foods.  Personal  experience  will  help  to  determine  any  variations  in  the 

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Bertazzoni PRO90 6 MFE S ROT?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"