VITEK VT-3600 BW - Инструкция по эксплуатации - Страница 22

Мясорубки VITEK VT-3600 BW - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 40
Загружаем инструкцию
background image

22

romÂnĂ/ 

Moldovenească

 

 

Remarcă:

– 

Pentru  eficientizarea  procesului  de  prelucrare  tăiaţi 

carnea  în  fâşii  sau  cuburi.  Carnea  congelată  trebuie 

decongelată complet .

– 

În timpul lucrului utilizaţi doar împingătorul care este 

furnizat împreună cu aparatul; este interzis să utilizaţi 

pentru împingerea cărnii alte obiecte, nici într-un caz 

nu împingeţi carnea cu mâinile.

9. 

De îndată ce aţi terminat lucrul opriţi maşina de tocat 

carne apăsând pe butonul (11) «

»,  deconectaţi-o 

de  la  priza  electrică  şi  doar  apoi  începeţi  dezasam-

blarea acesteia.

10. 

Pentru a scoate capul maşinii de tocat carne apăsaţi 

pe butonul fixatorului (5), rotiţi capul maşinii de tocat 

carne (3) în sensul acelor de ceasornic şi scoateţi-l.

11. 

Pentru dezasamblarea capului maşinii de tocat carne 

deşurubaţi  piuliţa  (16)  şi  extrageţi  din  carcasa  capu-

lui maşinii de tocat carne grilajul instalat (14 sau 15), 

cuţitul (13) şi şnecul (12).

FUNCŢIE OPRIRE AUTOMATĂ

Maşina de tocat carne este dotată cu funcţie oprire auto-

mată în caz de supraîncălzire a motorului electric.

•  În  caz  de  supraîncălzire  a  motorului  electric  va  acţi-

ona  siguranţa  termică  automată  şi  maşina  de  tocat 

carne se va opri.

•  În acest caz scoateţi imediat fişa cablului de alimen-

tare din priza electrică.

•  Permiteţi maşinii de tocat carne să se răcească apro-

ximativ 50-60 de minute înainte de a o porni din nou.

•  Conectaţi  maşina  de  tocat  carne  la  priza  electrică  şi 

porniţi-o,  dacă  maşina  de  tocat  carne  nu  porneşte, 

acest  lucru  poate  indica  că  aceasta  are  alte  defecţi-

uni serioase. În acest caz este necesar să apelaţi la 

un  centru  service  autorizat  pentru  reparaţia  maşinii 

de tocat carne.

UMPLEREA CÂRNAŢILOR

1. 

Preparaţi tocătura. 

2. 

Instalaţi capul maşinii de tocat carne (3) în locaşul de 

instalare  (4)  şi  rotiţi-l  în  sens  contrar  acelor  de  cea-

sornic până la fixare.

3. 

Instalaţi şnecul (12) în carcasa capului maşinii de to-

cat carne (3), instalaţi cuţitul cruciform (13), luaţi gră-

tarul  (15)  (pentru  tocare  fină)  şi  instalaţi-l  de  asupra 

cuţitului aliniind ieşiturile de pe grătar cu canelurile din 

carcasa  capului  maşinii  de  tocat  carne  (3),  instalaţi 

accesoriul  pentru  umplerea  cârnaţilor  (17)  şi  înşuru-

baţi piuliţa (16) (fig. 7).

4. 

Aşezaţi tava pentru alimente (2).

5. 

Aşezaţi  tocătura  preparată  pe  tava  pentru  alimente 

(2).

6. 

Pentru  prepararea  cârnaţilor  utilizaţi    intestine  natu-

rale,    lăsaţi-le  în  prealabil  într-un  vas  cu  apă  caldă 

pentru 10 minute (fig. 8).

7. 

Trageţi  intestinul  înmuiat  peste  accesoriul  (17)  şi  le-

gaţi la capăt cu un nod.

8. 

Introduceţi  fişa  cablului  de  alimentare  în  priza  elec-

trică, se va aprinde iluminarea butonului (11) «

».

9. 

Porniţi aparatul apăsând pe butonul (11) «

».

10. 

Pentru  încărcarea  tocăturii  gătite  utilizaţi  împingăto-

rul  (1),  pe  măsura  umplerii  intestinului  mişcaţi-l  de 

pe  accesoriul  (17),  dacă  intestinele  se  usucă  udaţi-

le cu apă. 

11. 

După  utilizare  opriţi  maşina  de  tocat  carne  apăsând 

pe  butonul  (11)  «

»,  deconectaţi-o  de  la  reţeaua 

electrică  şi  numai  după  aceasta  puteţi  începe  deza-

samblarea acesteia.

12. 

Pentru  a  scoate  capul  maşinii  de  tocat  carne  apă-

saţi butonul fixatorului (5), rotiţi capul maşinii de tocat 

carne (3) în sensul acelor de ceasornic şi scoateţi-l.

13. 

Deşurubaţi  piuliţa  (16)  şi  desfaceţi  capul  maşinii  de 

tocat carne.

UTILIZAREA ACCESORIULUI «KEBBE»

Kebbe  este  o  mâncare  tradiţională  în  Orientul  Apropiat 

preparată din carne de miel, făină de grâu şi condimente 

care sunt tocate împreună pentru a se obţine baza pentru 

prepararea  tubuşoarelor.  Tubuşoarele    sunt  umplute  cu 

umplutură şi se prăjesc în friteuză.

Preparând diverse umpluturi pentru tubuşoare puteţi găti 

bucate din cele mai delicioase.

1. 

Preparaţi  baza pentru înveliş.

2. 

Instalaţi capul maşinii de tocat carne (3) în locaşul de 

instalare  (4)  şi  rotiţi-l  în  sens  contrar  acelor  de  cea-

sornic până la fixare.

3. 

Instalaţi  şnecul  (12)  în  carcasa  capului  maşinii  de 

tocat  carne  (3),  instalaţi  pe  şnec  (12)  accesoriile 

«kebbe» (18, 19); urmăriţi ca ieşiturile de pe acceso-

riu (19) să coincidă cu canelurile din carcasa maşinii 

de tocat carne (3) şi înşurubaţi piuliţa (16) (fig. 9, 10).

4. 

Instalaţi tava pentru alimente (2).

5. 

Aşezaţi  baza  preparată  pentru  înveliş  pe  tava  pen-

tru alimente (2).

6. 

Introduceţi  fişa  cablului  de  alimentare  în  priza  elec-

trică, se va aprinde iluminarea butonului  (11) «

».

7. 

Porniţi aparatul apăsând pe butonul (11) «

».

8. 

Pentru  încărcarea  bazei  pentru  înveliş  utilizaţi  îm-

pingătorul (1).

9. 

Tăiaţi tubuşoarele preparate la lungimea necesară.

10. 

După  utilizare  opriţi  maşina  de  tocat  carne  apăsând 

pe  butonul  (11)  «

»,  deconectaţi-o  de  la  reţeaua 

electrică  şi  numai  după  aceasta  puteţi  începe  deza-

samblarea acesteia.

11. 

Pentru a scoate capul maşinii de tocat carne apăsaţi 

pe butonul fixatorului (5), rotiţi capul (3) în sensul ace-

lor de ceasornic şi scoateţi-l.

12. 

Deşurubaţi  piuliţa  (16)  şi  dezasamblaţi  capul  maşinii 

de tocat carne.

REŢETĂ

(Umplutura)

Carne de ovine 

100 g

Ulei de măsline

1, 1/2 lingură de masă

Ceapă (tocată mărunt)

1, 1/2 lingură de masă

Condimente 

după gust

Sare 

1/4 linguriţă

Făină

1, 1/2 lingură de masă

VT-3600_IM.indd   22

15.07.2013   10:44:16

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к VITEK VT-3600 BW?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"