VITEK VT-3600 BW - Инструкция по эксплуатации - Страница 21

Мясорубки VITEK VT-3600 BW - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 40
Загружаем инструкцию
background image

21

romÂnĂ/ 

Moldovenească

 

 

Tehnologia  «Disc  Cleaner»

  –  dispozitiv  special  pentru 

curăţarea discurilor.

ATENŢIE!

•  Înainte  de  a  conecta  maşina  de  tocat  carne  la  priza 

electrică asiguraţi-vă că aparatul este oprit.

•  Înainte  de  a  începe  tocarea  cărnii  obligatoriu  asigu-

raţi-vă că au fost îndepărtate toate oasele şi excesul 

de grăsime.

•  Pentru încărcarea alimentelor este interzisă utilizarea 

obiectelor  străine,    este  interzisă  încărcarea  alimen-

telor cu degetele mâinilor, utilizaţi numai împingătorul 

(1), care este furnizat împreună cu aparatul.

•  Nici  într-un  caz  nu  scufundaţi  carcasa  maşinii  de  to-

cat  carne,  cablul  de  alimentare  sau  fişa  cablului  de 

alimentare în apă sau alte lichide.

•  Nu  instalaţi  în  timpul  utilizării  accesoriilor  «kebbe» 

(18, 19) grătarele (14, 15) şi cuţitul (13).

•  Nu  încercaţi  să  procesaţi  în  maşina  de  tocat  carne 

produse alimentare cu fibre dure (de exemplu, ghim-

berul sau hreanul).

•  Pentru a preveni formarea dopurilor nu forţaţi împin-

gătorul (1) atunci când împingeţi carnea.

•  Dacă o bucată rigidă blocată a dus la oprirea rotaţiei 

şnecului  şi  a  cuţitului,  opriţi  imediat  maşina  de  tocat 

carne  şi  înainte  de  a  continua  lucrul,  utilizaţi  funcţia 

pornire rotaţie inversă a şnecului «REV» (revers).

PREGĂTIREA MAŞINII DE TOCAT CARNE PENTRU 

EXPLOATARE

După  transportarea  sau  păstrarea  aparatului  la  tem-

peraturi  joase  acesta  trebuie  ţinut  la  temperatura 

camerei minim două ore.

•  Scoateţi  maşina  de  tocat  carne  şi  îndepărtaţi  toate 

materialele de ambalare, ştergeţi carcasa cu un ma-

terial uşor umezit, apoi ştergeţi până la uscare.

•  Spălaţi  piesele  detaşabile  în  apă  caldă  cu  un  agent 

de  curăţare  neutru,  clătiţi  şi  uscaţi-le  bine  înainte  de 

asamblare.

•  Înainte de prima conectare asiguraţi-vă că tensiunea 

sursei de alimentare corespunde cu tensiunea de lu-

cru a aparatului.

UTILIZAREA MAŞINII DE TOCAT CARNE  

•  Maşina  de  tocat  carne  este  destinată  pentru  prelu-

crarea alimentelor şi gătirea semipreparatelor numai 

în condiţii casnice.

•  Asamblaţi  aparatul  şi  plasaţi-l  pe  o  suprafaţă  plană 

şi uscată.

•  Asiguraţi-vă  că  orificiile  de  ventilare  de  pe  carcasă 

nu sunt blocate.

•  Introduceţi fişa de alimentare în priza electrică, se va 

aprinde iluminarea butonului (11) «

».

•  Aşezaţi  sub  capul  maşinii  de  tocat  carne  (3)  un  vas 

potrivit.

•  Înainte  de  procesarea  cărnii  asigurai-vă  că  aceasta 

este  complet  decongelată,  îndepărtaţi  excesul  de 

grăsime  şi  oasele,  tăiaţi  carnea  cuburi  sau  felii  de 

aşa  mărime  încât  acestea  să  treacă  liber  în  deschi-

zătura tăvii (2).

•  Porniţi aparatul apăsând pe butonul (11) «

».

•  Fără  a  vă  grăbi,  împingeţi  carnea  în  deschizătura 

capului  maşinii  de  tocat  carne  (3)  cu  ajutorul  împin-

gătorului  (1).

•  În timpul lucrului utilizaţi doar împingătorul (1) furnizat 

împreună cu aparatul.

•  Este  interzis  să  utilizaţi  pentru  încărcarea  cărnii  alte 

obiecte,  nici  într-un  caz  nu  împingeţi  carnea  cu  mâi-

nile.

•  Nu faceţi eforturi excesive atunci când împingeţi car-

nea sau alte alimente.

•  În timpul tocării cărnii şi altor produse se poate forma 

un  blocaj;  pentru  îndepărtarea  blocajului  format  tre-

buie  să  utilizaţi  funcţia  de  rotaţie  în  sens  invers  a 

şnecului  «REV»  (revers).  Pentru  a  porni  regimul  de 

rotaţie  inversă  a  şnecului  «REV»  (revers)  opriţi  ma-

şina  de  tocat  carne  apăsând  pe  butonul  (11)  «

», 

apoi apăsaţi pe butonul (10) « », se va aprinde ilu-

minarea  acestui  buton,  iar  apoi  porniţi  aparatul  apă-

sând pe butonul (11) «

».

•  Durata  de  funcţionare  continuă  a  aparatului  în  tim-

pul  procesării  alimentelor  nu  trebuie  să  depăşească 

5 minute.

•  După  5 minute de utilizare continuă maşina de tocat 

carne  trebuie  oprită,  permiteţi-i  să  se  răcească  timp 

de 10-15 minute, după care puteţi continua utilizarea.

•  După  utilizare  opriţi  maşina  de  tocat  carne  apăsând 

pe  butonul  (11)  «

»,  deconectaţi-o  de  la  reţeaua 

electrică  şi  doar  apoi  puteţi  începe  dezasamblarea 

acesteia.

PROCESAREA CĂRNII

1. 

Introduceţi capul maşinii de tocat carne (3) în locul de 

instalare (4) şi rotiţi-l în sens contrar acelor de ceasor-

nic până la fixare (fig. 1, 2).

2. 

Introduceţi şnecul (12) în carcasa capului maşinii de 

tocat carne (3) (fig. 3).

3. 

Instalaţi cuţitul cruciform (13) (fig. 4).

4. 

Selectaţi  unul  din  grătarele  necesare  (14  sau  15)  şi 

instalaţi-l  de  asupra  cuţitului,  aliniind  ieşiturile  de  pe 

grătar cu canelurile din carcasa capului maşinii de to-

cat carne (3), înşurubaţi piuliţa (16) (fig. 5, 6).

Atenţie!

–  Instalaţi cuţitul cu partea tăietoare în sensul grila

-

jului. Dacă cuţitul va fi instalat incorect, acesta nu 

va efectua funcţia de tăiere.

–  Grilajul cu orificii mai mari (14) se potriveşte pen

-

tru procesarea cărnii crude, a legumelor, fructelor 

uscate, caşcavalului, peştelui etc.

–  Grilajul  cu  orificii  mici  (15)  este  potrivit  pentru 

procesarea cărnii şi a peştelui crude, cât şi a ce

-

lor gătite etc.

5. 

Instalaţi  pe  deschizătura  capului  maşinii  de  tocat 

carne (3) tava pentru alimente (2).

6. 

Introduceţi  fişa  cablului  de  alimentare  în  priza  elec-

trică, se va aprinde iluminarea butonului (11) «

».

7. 

Porniţi  maşina  de  tocat  carne  apăsând  pe  butonul 

(11) «

».

8. 

Utilizaţi în timpul lucrului doar împingătorul (1).

VT-3600_IM.indd   21

15.07.2013   10:44:16

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к VITEK VT-3600 BW?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"