Hansa FS 201.3 - Инструкция по эксплуатации - Страница 61

Морозильные камеры Hansa FS 201.3 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 192
Загружаем инструкцию
background image

- 61 -

•  Опаковката  трябва  да  бъде  херметична,  плътно  прилягаща  към 

замразения продукт. Не бива да се прилагат стъклени опаковки.

•  Пресни и топли хранителни стоки (със стайна температура), сло-

жени да се замразяват, не бива да се докосват с вече замразената 

храна. 

•  Препоръчва  се  във  фризера  еднократно  в  период  за  едно  дено-

нощие  да  не  се  слагат  повече  свежи  продукти  от  количеството, 

подадено в табелката с техническата характеристика на уреда. 

•  Със  цел  запазване  добро  качество  на  замразяваните  продукти, 

препоръчва  се  прегрупиране  на  намиращите  се  по  средата  на 

фризера  замразени  храни  така,  да  не  се  докосват  с  още  пресни 

храни.

•  Препоръчва  се,  замразените  порции  да  се  отместят  на  едната 

страна на шкафа, докато пресните порции за замразяване до се 

поставят от противоположната страна – максимално към задната 

и страничната стена.

•  За  замразяване  на  продуктите  използвайте  означените  сфери 

!

.

•  Да не забравяме, че в/у температурата във фризера влияние имат 

между другото: околната температура, степента на запълване със 

хранителни  продукти,  честота  на  отваране  на  вратите,  степента 

на заледяване на фризера, нагласената стойност на термостата.

•  Ако след затваряне шкафа на фризера вратата му не може ведна-

га пак да се отвори, по-добре е да почакаме 1 до 2 минути, докато 

възникналото там понижено налягане се компенсира.

Време  на  съхраняване  на  замразените  продукти  зависи  от  тяхното 

качество  в  пресно  състояние  преди  замразяване,  както  и  от  темпе-

ратурата на съхранение. При запазване на температурата -18°Cили 

по-ниска препоръчват се следните времена на съхранение:

Продукти

Месеци

Говеждо месо

6-8

Телешко месо

3-6

Дреболии

1-2

Свинско месо

3-6

Птици

6-8

Яйца

3-6

Риби

3-6

Зеленчуци

10-12

Плодове

10-12

Камерата за бързо охлаждане не е предназначена за съхраняване на 

замразени хранителни продукти. В тази камера могат да се направят 

и съхраняват кубчета лед.

* Отнася се за уреди, в които камерата на фризера се намира в долната част

** Отнася се за уреди, оборудвани с фризерна камера, означена 

!

*** Не се отнася за уреди, оборудвани с фризерни камери, означени 

!

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Hansa FS 201.3?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"