Gorenje BM1210BK - Инструкция по эксплуатации - Страница 8

Хлебопечки Gorenje BM1210BK - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 103
Загружаем инструкцию
background image

 

 

 

Obvestilo:

 

največja dovoljena količina moke ali kvasa je zapisana v receptu.   

3.   Na  vrhu  moke  s  prstom  naredite  majhno  luknjico,  vanjo  dajte  kvas  in  pazite,  da  ne  pride  v  stik s 

tekočino ali soljo.  

4.  

Previdno zaprite pokrov aparata in vstavite vtič v vtičnico.  

5.   Pritisnite na gumb 

“MENU”

 

in izberite želeni program peke.  

6.   Pritisnite gumb 

“COLOR” 

in izberite želeno barvo skorje.  

7.   Pritisnite gumb 

“LOAF” 

(štruca) in izberite želeno velikost štruce. 

8.   Pritisnite  na  gumb 

“TIME+”

  ali

 

“TIME–”

 

za  nastavitev  časovnega  zamika.  Če  želite,  da  se  kruh 

začne peči takoj, izpustite ta korak.  

9.   Pritisnite gumb 

“START/STOP”

da aparat začne delovati. 

10.  

Po končani peki boste zaslišali 10 piskov. Takrat lahko pritisnete gumb 

“START/STOP” 

(

pridržite 

ga 3 sekunde), da zaustavite peko in iz aparata vzemi

te pečen kruh. Odprite pokrov, s kuhinjskimi 

rokavicami  posodo  za  kruh  zasukajte  v  nasprotni  smeri  urinega  kazalca  in  vzemite  posodo  iz 
aparata.  

Opozoril

o:  posoda  za  kruh  je  lahko  zelo  vroča!  Bodite  pazljivi  in  se  zaščitite  pred 

opeklinami.  

11.  

Preden vzamete kruh iz posode za kruh, naj se posoda ohladi. Z lopaticami nežno odmaknite kruh 
od robov posode.  

12.  

Posodo  za  kruh  obrnite  navzdol  na  kovinski  žičnati  podstavek  ali  pa  očistite  kuhalno  površino  in 
nežno pretresite posodo, da kruh sam pade ven.  

13.  

Preden  kruh  narežete,  naj  se  ohlaja  približno  20  minut.  Priporočamo  vam,  da  kruh  narežete  z 
električnim  rezalnikom  ali  nazobčanim  ročnim  nožem  za  kruh,  ne  pa  z  nožem  za  sadje  ali 
kuhinjskim nožem, saj lahko narežemo neenakomerne in natrgane kose.  

14.  

Če vas po končani peki ni blizu aparata, da bi ga izključili s pritiskom na gumb 

“START/STOP”

bo aparat avtomatsko hranil kruh na toplem še približno eno uro. Ko se čas ohranjanja na toplem 
konča, boste zaslišali piske. 

15.  

Po končani peki oziroma ko aparat za peko kruha ni v uporabi, ga izključite iz električne napeljave.  

 

Obvestilo:

 

Preden štruco narežete, uporabite kavelj, s katerim odstranite lopatko za mešanje, skrito na 

dnu  štruce.  Štruca  je  vroča,  zato  lopatke  ne  odstranjujte  s  prosto  roko,  pač  pa  uporabite  kuhinjske 
rokavice ali kakšno drugo zaščito za roke. 
 

Nasvet:

 

Če  kruha  ne  pojeste  do  konca,  vam  svetujemo  hrambo  preostalega  kruha  v  nepropustni 

plastični  vrečki  ali  posodi  za  hrambo  kruha.  Kruh  lahko  hranite  še  tri  dni  na  sobni  temperaturi.  Če  za 
hrambo potrebujete več kot 3 dni, ga dajte v zaprto plastično vrečko ali posodo in postavite v hladilnik. 
Tam se bo ohranil največ 10 dni. Ker doma narejen kruh ne vsebuje konzervansov, ne more ostati svež 
dlje kot tisti v trgovini.  

Čiščenje in vzdrževanje: 

Pred čiščenjem aparat za peko izklopite iz električnega omrežja in ga pustite, da se ohladi. 
1. 

Posoda  za  peko  kruha:  odstranite  posodo  iz  apraata 

s  potegom  za  ročaj.  Notranji  in  zunanji  del 

posode očistite z vlažno krpo. Ne uporabljajte grobih ali agresivnih čistil. Preden posodo ponovno 
uporabite, 

jo popolnoma osušite.  

 
Obvestilo

: Vstavite posodo za peko kruha in potisnite navzdol, ko je v pravem 

položaju. Če posode ni  

mogoče vstaviti, jo rahlo poravnajte v pravi položaj in nato potisnite navzdol.   
 
2. 

Nastavek  za  gnetenje:  Če  je  nastavek  za  gnetenje  težko  odstraniti iz  osi,  posodo  za  peko kruha 
prej napolnite z vodo. 

3. 

Ohišje: Nežno obrišite zunanjo površino vašega aparata z vlažno krpo. Ne uporabljajte grobih ali 
agresivnih čistil. Nikoli ne čistite aparata tako, da ga potopite v vodo. 

 

Nasvet

: Ne razstavite pokrova, ko čistite vaš aparat. 

  

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Gorenje BM1210BK?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"