Gorenje BM1210BK - Инструкция по эксплуатации - Страница 22

Хлебопечки Gorenje BM1210BK - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 103
Загружаем инструкцию
background image

 

22 

 

水 或 液体

干 的 配 料

酵 母 或 苏 打

Ye a st  o r so d a  

Dr y in g re d ie n t s

Wa t e r  o r liq u id  

 

 

Napomena:

 

Maksimalna količina brašna ili kvasca napisana je u receptu. 

3.  

Na vrhu brašna prstom napravite manju rupicu, u nju stavite kvasac i pazite da ne dođe u dodir s 
tečnošću ili sa soli. 

4.  

Lagano spustite poklopac i priključni kabel umetnite u utičnicu. 

5.   Pritisnite na dugme 

„MENU“

 

i odaberite željeni program pečenja. 

6.   Pritisnite dugme 

„COLOR“ 

i odaberite željenu boju korice. 

7.   Pritisnite dugme 

„LOAF“ 

(vekna) i odaberite željenu veličinu vekne. 

8.   Pritisnite  dugme 

„TIME+“

  ili

 

„TIME–“

 

da  podesite  vremensku  odgodu.  Ukoliko  želite  da  aparat 

odmah započne sa radom, taj korak preskočite. 

9.  

Pritisnite dugme „

START

/STOP“

 

da aparat odmah započne sa radom. 

10.  

Posle  završetka  pečenja  čućete  10  zvučnih  signala.  Tada  pritisnite  dugme 

„START/STOP“ 

(3 

sekunde) da zaustavite program i iz aparata izvadite pečeni hleb. Otvorite poklopac i sa kuhinjskim 
rukavicama okrenite posudu za hleb u suprotnom pravcu od kazaljke na satu. Izvadite posudu za 
hleb iz aparata. 

Upozorenje: posuda za hleb može da bude vrlo vruća! Postupajte pažljivo i zaštitite se od 
opekotina.

 

11.  

Ostavite  posudu  za  hleb  da  se  hladi  pre  nego  što  izvadite  hleb.  Sa  lopaticama  pažljivo  odvojite 
veknu od ivica posude. 

12.  

Obrnite posudu za hleb nadole i postavite je na metalni žičani podmetač ili očistite radnu površinu 
i lagano potresite posudu da hleb sam ispadne napolje. 

13.  

Pre nego što započnete da sečete hleb, ostavite ga da se hladi oko 20 minuta. Za sečenje hleba 
preporučujemo  električni  nož  ili  nazubljeni  nož  za  hleb.  Korišćenjem  noža  za  voće  ili  kuhinjskog 
noža možda ćete naseći neravnomerne i natrgane komade. 

14.  

Ukoliko  Vas  slučajno  nema  u  blizini  ili  ako  niste  pritisnuli  dugme 

„START/STOP“

 

da  isključite 

aparat,  hleb  će  automatski  ostati  topao  još  otprilike  jedan  sat.  Kada  se  funkcija  održavanja 
temperature završi, čućete 10 zvučnih signala. 

15.  

Posle završetka upotrebe odnosno kada aparat za pečenje hleba više ne koristite, isključite ga iz 
električne instalacije. 

 

Napomena:

 

Pre  nego  što  isečete  veknu,  upotrebite  kuku  kojom  ćete  odstraniti  lopaticu  za  mešanje 

sakrivenu  na  dnu  vekne.  Vekna  je  vruća,  zato  lopaticu  ne  odstranjujte  golom  rukom  nego  upotrebite 
kuhinjske rukavice ili negu drugu zaštitu za ruke. 
 

Savet: 

Ukoliko  hleb  niste  pojeli  do  kraja,  stavite  ostatak  u  nepropusnu  plastičnu  kesicu  ili  posudu  za 

čuvanje hleba. Hleb možete na sobnoj temperaturi čuvati još tri dana. Ukoliko  za čuvanje treb ate više 
od tri dana, spremite ga u zatvorenu plastičnu kesicu ili posudu pa postavite u frižider. Tamo se može 
čuvati najviše do 10 dana. Budući da kod kuće pečen hleb ne sadrži konzervanse, ne može ostati svež 
duže od hleba kupljenog u radnji.

 

Čišćenje i održavanje: 

Pre čišćenja aparat za pečenje hleba isključite iz električne mreže i pustite da se ohladi. 
1. 

Posuda  za  pečenje  hleba:  odstranite  posudu  iz  aparata  povlačenjem  za  ručicu.  Unutrašnji  i 
spoljašnji  deo  posude  očistite  vlažnom krpom.  Ne  upotrebljavajte  gruba  ili  agresivna sredstva  za 
čišćenje. Pre ponovne upotrebe posudu za hleb u potpunosti osušite. 

 
Napomena:

 

Stavite posudu za pečenje hleba i pritisnite je nadole kada se nalazi u pravom položaju. 

Ako posudu ne možete staviti u aparat, pažljivo je ispravite u pravi položaj i potom pritisnite nadole. 
 

 
kvasac ili prašak za pecivo 
 
suvi sastojci 
 
voda ili tečnost 

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Gorenje BM1210BK?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"