Gorenje BM1210BK - Инструкция по эксплуатации - Страница 21

Хлебопечки Gorenje BM1210BK - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 103
Загружаем инструкцию
background image

 

21 

 

2. 

Nakon što se odlučite kada želite da Vaš hleb bude pečen, pritisnite dugme 

„TIME+“

 ili

 

„TIME–“

Uzmite u obzir da je vreme pečenja uključeno u vremensku odgodu. Recimo da je sada 20:30 
časova, a vi želite da hleb bude pripremljen u 7.00 sati sledećeg jutra. Znači, vreme odgode iznosi 
10 časova i 30 minuta. Nekoliko puta pritisnite dugme 

„TIME+“ i

li

 

„TIME–“

 dok se na ekranu ne 

pojavi 10:30. Prilikom svakog pritiska na dugme 

„TIME+“ 

ili

 

„TIME–“ 

podešeno

 

odgođeno vreme 

produži se ili skrati za 10 minuta. Ako pritisnite dugme 

„TIME+“ 

ili

 

„TIME–“ 

i držite ga 2 sekunda, 

podešena odgoda produžiće se ili skratiti brže. Maksimalan period odgode je 13 časova. 

3. 

Pritisnite dugme „

START/STOP“

 

da aktivirate pečenje sa vremenskom odgodom. Na ekranu će 

se prikazati trepereća tačka i odbrojavanje preostalog vremena. 

 
NAPOMENA:  Funkciju  Vremenska  odgoda  ne  upotrebljavajte  kada  kuvate  sa  pokvarljivim  sastojcima 
kao što su jaja, mleko, pavlaka ili sir. 

ODRŽAVANJE TOPLOTE 

Hleb će ostati topao otprilike jedan čas posle završetka pečenja. Ukoliko hleb tokom održavanja toplote 
želite izvaditi iz aparata, pre toga isključite program pritiskom na dugme START/STOP. 

 

NAPOMENA: Programi Testo (Dough) i Marmelada (Jam) nemaju funkciju održavanja toplote. 

MEMORIJA 

Ako  je  u toku  pečenja  hleba  došlo  do kraćeg  nestanka  električne  energije,  odabrani  program  pečenja 
nastavlja se posle 10 minuta čak i bez pritiskanja na dugme 

„START/STOP“

. Ako je prekid električne 

energije  duži  od  10  minuta,  memorija  na  žalost  neće  zadržati  spremljene  postavke.  Tada  morate  da 
izvadite i bacite pripremljene sastojke iz posude za hleb i 

da u nju stavite nove, sveže sastojke. Posle 

toga  ponovo  uključite  aparat.  Ako  je  do  prekida  struje  došlo  dok  testo  još  nije  prešlo  u  fazu  dizanja, 
možete jednostavno ponovo pritisnuti dugme 

„START/STOP“

 

i odvijanje programa opet će se nastaviti 

ispočetka. 

SOBNA TEMPERATURA 

Aparat za pečenje hleba može dobro funkcionisati u širokom rasponu temperature, a takođe se može 
desiti da je veličina vekne v vrlo toploj ili vrlo hladnoj prostoriji različita. Preporučujemo da sobna 
temperatura na kojoj aparat radi bu

de u rasponu između 15° C i 34° C. 

 

UPOZORENJE NA EKRANU: 

1. 

Ako na ekranu posle pritiska na dugme 

„START/STOP“

 

opazite upozorenje „

H HH

“,

 

temperatura 

u sobi je previsoka pa ćete čuti 5 zvučnih signala.

 

Program u tom slučaju morate zaustaviti. 

Otvorite poklopac i ostavite aparat da se hladi 10 do 20 minuta. 

2. 

Ukoliko  na  ekranu  posle  pritiska  na  dugme 

„START/STOP“ 

primetite  upozorenje  „

L  L

“, 

temperatura u posudi za pečenje hleba je previsoka, a čućete 5 zvučnih signala. Aparat za pečenje 
hleba postavite u okolinu sa višom temperaturom. 

3.   Ukoliko na ekranu posle pritiska na dugme 

„START/STOP“

 opazite upozorenje 

„E E0“ 

ili 

„E 

E1“, 

to znači

 

da je došlo do nepravilnosti u radu senzora za temperaturu. U tom slučaju Vas 

molimo da senzor za temperaturu pregl

eda ovlašćeni serviser. 

POSTUPAK PEČENJA HLEBA 

1.  

Posudu za hleb stavite na njeno mesto i zaokrenite je tako da se začuje klik kad sedne u pravilan 
položaj.  Na  osovinu  namestite  lopaticu  za mešanje.  Preporučujemo da  lopaticu  pre stavljanja  na 
osovinu malo 

namažete margarinom otpornim na toplotu kako se testo ne bi lepilo na nju, a lopaticu 

ćete lakše izvaditi iz pečenog hleba. 

2.  

Sastojke uspite u posudu za hleb. Pažljivo sledite redosled uputstava u receptu. Obično se najpre 
sipa voda odnosno tečnost, zatim se dodaju šećer, so i brašno. Kao poslednji sastojak u posudu 
idu kvasac ili prašak za pecivo. 

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Gorenje BM1210BK?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"