Saturn ST-FP1095 - Инструкция по эксплуатации - Страница 5

Мясорубки Saturn ST-FP1095 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 26
Загружаем инструкцию
background image

8

to steam them before adding them to the 

meet. Place a dry towel beside the mincer 

to dry off overrunning liquids.

1. Cut the meat into small pieces that will 

fit  in  the  feed  tube  and  remove  hard 

parts like bones, shells or stems.

2.  Assemble  the  appliance  as  described 

and  place  a  plate  or  dish  in  front  of  the 

worm housing.

WARNING:

Always  make  sure  that  the 

mincer  is  turned  off  before  plugging  in 

the power supply.

3.  Plug  the  power  supply  cable  into  a 

mains socket and switch on the mincer.

WARNING:  Never

hold  your  face  or 

other body parts over the feed tube when 

the  motor  is  running  because  little  pieces 

of  food  could  be  thrown  out  of  the  feed 

tube.  Never  push  the  food  into  the  feed 

tube with your fingers or put foreign  sub-

stances  (hair,  towels,  cutlery)  into  the 

feed  tube.  Always  use  the  feedstick  for 

this purpose!

4.  Slowly  feed  the  meat  pieces  into  the 

feed  tube  and  push  down  with  the  feed-

stick  (see  fig.  6).  Do  not  apply  excessive 

force  when  pushing  down  the  feedstick. 

Use  only  the  feedstick  to  press  down  the 

meat. Never use the fingers!

5.  Switch  off  the  mincer  after  use  and 

disconnect  the  power  supply  cable  from 

the mains socket.

The  mincer  will  easily  continuously  mince 

up  to  30  kg  of  meat  (raw,  cooked,  differ-

ent  kinds  of  meat).  5  kg  of  raw  meat  are 

minced in 15 minutes max.

IMPORTANT:

Operate in a slow and con-

stant pace. 

Do not

try to rush the proce-

dure  by  pushing  down  the  meat  with 

force.  This  way  the  worm  might  get 

blocked  and  stops  operating.  Only  use 

the  feedstick  to  slowly  push  down  food 

through the feed tube. If no meet is com-

ing  out  the  worm  housing  even  though 

there  is  still  meat  in  the  feed  tube  turn 

the  mincer  off  and  work  according  to  the 

instructions “Troubleshooting”.

6.  As  soon  as  the  last  bit  is  minced  turn 

the appliance off and pull the plug.

7.  Clean  and  disassemble  the  appliance 

right  after  use  and  make  sure  that  no 

leftover  food  desiccate  on  the  appliance. 

Work  according  to  the  instructions  “Care 

and cleaning”.

Sausage filler - Chopper attachments

Ingredients for the filling:

100  g  mutton,  once  or  twice  minced  with 

the mincer 

1 ½ tablespoon olive oil 

1 ½ tablespoon fine chopped onions 

1 1/3 teaspoon grounded pimento 

½ teaspoon salt 

1 ½ tablespoon flour

Ingredients for the wrapping:

at least 450 g fatless meet of mutton, calf 

or beef the most 150-200 g flour* 

1 teaspoon grounded pimento 

1 teaspoon grounded nutmeg 

1 pinch of chillipowder 

1 pinch of pepper

*The  consistency  of  the  wrap  is  better  if 

you use less flour and more meet.

1.  Prepare  the  filling:  Steam  the  onions. 

Mince  the  meet  once  or  twice  with  the 

mincer and then mix the ingredients.

2.  Prepare  the  wrapping:  Mince  the  meet 

for  the  wrapping  3  times  in  total.  For  the 

first 

mincing procedure use the grinding disc – 

7  mm  then  use  the  grinding  disc  – 5mm. 

After  mixing  all  the  ingredients  for  the 

wrapping mince it one more time with the 

5 mm grinding disc.

3.  Unscrew  the  closing  ring  and  take  out 

the  mincer  plate  and  crossed-blade  knife. 

Operate  according  to  the  instructions 

“Disassembling the appliance”. 

WARNING: Do  not

cut  yourself  remov-

ing the crossed-blade knife.

4.  Assemble  the  appliance  this  time  with 

the chopper attachments.

IMPORTANT:

Never  assemble  the  appli-

ance  with  the  chopper  attachment  and 

the  crossed-blade  knife  with  the  grinding 

disc.

a.  Assemble  the  worm  housing  in  the 

opening  of  the  drive  shaft.  Place  the 

worm  inside  the  worm  housing  (operate 

according  to  the  instructions  “Assembling 

the appliance”; see fig. 1 and 2).

b. Place the chopper attachment A on the 

axis of the worm.

The  slim  end  has  to  face  the  front  (see 

fig.  7).  Turn  the  chopper  attachment  a 

little  bit  while  pushing  it  into  the  worm 

housing.

9

c.  Place  the  chopper  attachment  B  on  top 

of  the  chopper  attachment  A.  The  wide 

opening  of  the  chopper  attachment  B 

should  be  facing  the  chopper  attachment 

A.  The  chopper  attachment  B  has  a  gap 

on  the  outside  edge  which  should  slide 

over  the  guiding  pin  on  the  inside  of  the 

worm housing (see fig. 8).

d.  Attach  the  closing  ring  to  the  worm 

housing  and  screw  it  on  tight  with  your 

hands.

5.  Process  the  wrapping  mixture  in  the 

mincer  with  the  attached  chopper  at-

tachments  (see  fig.  9).  The  finished 

product  will  be  one  long  wrapping.  Cut 

the wrapping into convenient seize.

6. Freeze the wrapping shortly.

7.  Fill  the  wrapping  with  the  filling  mix-

ture.

8.  Fry  the  wraps  with  some  olive  oil  until 

it has the favored browning.

Care and cleaning 

WARNING: Never 

hold  your  face  or 

other body parts over the feed tube when 

the  motor  is  running  because  little  pieces 

of  food  could  be  thrown  out  of  the  feed 

tube. 

Never 

put  foreign  substance  or 

hard objects into the feed tube.

Before  the  mincer  is  used  for  the  first 

time, all parts – with the exception  of the 

motor  block  – must  be  thoroughly 

cleaned in warm soapy water.

Disassembling the appliance 

WARNING:  To  avoid  injury  and  dam-

ages  of  the  appliance  turn  the  appli-

ance  off  and  then  wait  for  approx.  6 

seconds  to  be  certain  that  the  motor 

is  no  longer  running.  Always  pull  the 

plug  before  you  start  disassembling 

or cleaning the appliance.

1.  Switch  off  the  mincer  and  disconnect 

the  power  supply  cable  from  the  mains. 

Check  that  the  motor  has  completely 

stopped.

2.  Detach  the  worm  housing  from  the 

motor block.

3.  Unscrew  the  closing  ring  turning  it 

counterclockwise.

TIP:

If  the  closing  ring  is  screwed  on  to 

tight  you  can  use  a  screwdriver  as  shown 

in the fig. 10.

4. Remove the grinding disc.  If necessary 

insert  a  knife  or  screwdriver  between  the 

grinding  disc  and  the  worm  housing  to 

pry out the grinding disc.

5.  Remove  the  crossed-blade  knife  and 

pull  out  the  worm  or  if  you  used  the 

chopper attachments 

remove them.

TIP:

If  the  tools  are  stucked  knock  the 

mincer  carefully  on  a  stable  cutting 

board. The grinding 

disc should be facing up.

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Saturn ST-FP1095?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"