Zelmer 13Z015 - Инструкция по эксплуатации - Страница 95

Кофемашина Zelmer 13Z015 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 100
Загружаем инструкцию
background image

 

Turn off the steam function immediately, when milk is warmed up to the temperature of 60–65°C by 
setting the steam release knob 

(12)

 to the 

 

position, that is turn it clockwise in such a way that the 

 

symbol coincides with the mark on the casing of the espresso machine. 

erature is attained 

ilk. 

motion until the milk becomes shiny and there is no bubbles in it. It will help to achieve 

10.7.

ady to serve.  

ATT

 

Hint

: If you do not possess the thermometer, you can find that the appropriate temp

when you could not hold the hand on the jug longer than 3 seconds. 

 

Important

: Do not boil the m

 

Remove the jug. Wipe the steam wand 

(10)

 and its tip immediately with the use of clean, wet cloth and 

then rinse the steam wand with the small amount of steam acting just like before the process of milk 
foaming. 

 

Knock the jug on a table holding it in hand in order to release the air bubbles. Then move the jug in 
a circular 
homogeneous consistency of milk and foam.  

 Pour foamed milk to prepared previously espresso. Cappuccino is re

ENTION! If there is too small amount of water in the tank (1), the steam won’t come out of the steam wand 

(10). The   (N) indicator on the control panel will start flashing and the repeating signal informing about the 
necessity to refill the tank with water will sound. Set the steam release knob (12) to the 

 position, that is 

turn it clockwise in such a way that 

 symbol coincides with the mark on the machine casing. Open the 

cover of the water tank (1) and pour water. Just after refilling tank the sound signal will stop. In order to start the 

steam process again, set the steam release knob (12) to the 

 position, that is turn it counterclockwise in such 

a way that the 

 symbol coincides with the mark on the machine casing. 

ATTENTION! Shifting of the steam/boiling water wand (10) has to be conducted with the use of special tip (Fig. 9). 
The steam/boiling water wand (10) is very hot.  

ATTENTION! If you set steam release knob (12) to the 

 position when the espresso machine is not ready for 

foaming process (see point 10.3), the device will generate alarm signal, that is quickly repeating sound signals. 

 

Fig. 8 

Fig. 9 

1

The de

ur. In order to switch on the 

mac

1. Automatic switch off function 

vice will switch off automatically if it is not used for an ho

hine again, press the Power On/Off 

 

(A)

 button. The signal will sound.  

12.

Whe
rises
pou

13. Des

Lime is th

eposit of minerals, which appears naturally in every device connected with warming up water. That is 

w

amount d

 Emptying of the drip tray 

 

Fig. 10 

n the drip tray 

(8)

 are filled with water, red indicator of the water level in the drip tray (9) 

 above drip tray grid 

(7)

. Pull out the drip tray complex 

(8) 

with the drip tray grid 

(7)

 and 

r out water 

(Fig. 10)

. Put back the complex in the espresso machine.

 

caling

 

e surface d

hy the machine need periodical removal of the lime. After using some determined amount of water by the machine (this 

epends strictly on the water hardness degree set in the espresso machine) descaling indicator 

 will start 

ated on the control panel. Its appearance on the control panel indicates that a user should conduct the 

scaling with the use of the 

citric acid

being illumin
process of de

Important

: In order to remove calcareous deposits there is necessary to prepare a 

descaling solution

. Dilute two 

s of the citric acid (approx. 30 grams) in 

ONE

spoonful

 liter of water.  

13.1. Turn the machine off at the power outlet and unplug the power cord. 
13.2. Make sure that the espresso machine cools off.  

  95

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Zelmer 13Z015?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"