Zelmer 13Z014 - Инструкция по эксплуатации - Страница 41

Кофемашина Zelmer 13Z014 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 76
Загружаем инструкцию
background image

41

CAFFÈ LATTE

Espresso amestecat cu spumă de lapte obţinută prin abur; de obicei băutura este servită în vas de sticlă. Stratul de spumă 

de lapte de la suprafaţă trebuie să aibă 10 cm, pentru a izola cafeaua.

Pregătiţi în vas de sticlă de 220 ml sau în ceaşcă.

 

Turnaţi un espresso simplu sau dublu.

 

Adăugaţi spumă de lapte.

 

CAPPUCCINO

Această extraordinară băutură este espresso cu adaos de spumă de lapte, cu spumă şi cacao presărată. Băutura se pre

-

pară astfel: două treimi cafea cu lapte şi o treime spumă.

Se pregăteşte în ceşti de 190-240 ml.

 

Turnaţi un espresso simplu sau dublu.

 

Păstraţi proporţia două treimi cafea cu lapte, o treime spumă.

 

Presăraţi cacao.

 

CAFFE MOCHA

Pregătită în acelaşi mod ca şi capucino, dar cu un adaos de ciocolată de băut. E de ajuns să adăugaţi ciocolată la espresso 

şi să amestecaţi înainte de a adăuga lpuma de lapte la abur şi spuma.

Preparaţi în ceşti de 190–240 ml.

 

Turnaţi un espresso simplu sau dublu.

 

Adăugaţi două linguriţe de ciocolată de băut.

 

Adăugaţi spumă de lapte obţinută la abur.

 

Păstraţi proporţia două treimi cafea cu lapte, o treime spumă.

 

CON PANNA

O modiicare a originalei cafele vieneze, această extraordinară băutură este espresso cu adaos de frişcă. Se poate presă

-

ra, de asemenea, scorţişoară sau ciocolată.

Preparaţi în ceaşcă de 190 ml.

 

Turnaţi un espresso simplu sau dublu.

 

Adăugaţi frişcă.

 

Presăraţi scorţişoară sau ciocolată.

 

PĂSTRAREA ŞI CURĂŢAREA

Importantă  este  curăţarea  periodică  a  aparatului  espresso  pentru  cafea. 

Acest  lucru  permite  păstrarea  calităţii  superioare  a  cafelei  preparate.  Re

-

comandăm  curăţarea  sistematică,  după  iecare  preparare  a  cafelei.  Şi  în 

special:

Clătirea cu apă a ansamblului capului pentru prepararea cafelei.

 

Curăţarea cu abur a vaporizatorului 

 

(C)

.

Ştergerea  vaporizatorului 

 

(C)

  cu  ajutorul  unei  cârpe  umede,  imediat 

după utilizarea aparatului espresso pentru cafea.

Scoaterea  sitei 

 

(H) 

din  manetă 

(E) 

şi  spălarea  ei,  curăţarea  ochiurilor 

sitei 

(H).

Golirea şi spălarea tăviţei de scurgere 

 

(I).

Important: 

Nu spălaţi niciodată părţi ale aparatului espresso pentru cafea 

şi accesoriile sale în maşina de spălat.

Curăţarea tăviţei de scurgere (I) şi a grătarului (J)

Scoateţi grătarul (

I) 

şi tăviţa de scurgere 

(I). 

Spălaţi-le cu apă şi cu un deli

-

cat detergent lichid pentru vase, clătiţi şi uscaţi.

Atenţie: 

Asiguraţi-vă că, după scoaterea şi repunerea tăviţei 

(I)

 de scurge

-

re şi a grătarului 

(J)

, capacul este bine ixat la locul său.

Curăţarea  ansamblului  capului  pentru  prepararea  cafelei,  a  manetei 

pentru (E) şi a sitei (H)

Clătiţi cu apă caldă sita 

(H)

 şi maneta pentru sită 

(E)

 după iecare utilizare 

şi lăsaţi-le să se usuce.
Pentru  a  curăţa  ansamblul  capului  pentru  prepararea  cafelei  de  zaţul  de 

cafea, clătiţi-l cu apă, ştergeţi capul şi interiorul colierului cu o cârpă uşor 

umezită. În cazul în care ochiurile sitei pentru cafea sunt înfundate cu ca

-

fea, folosiţi o periuţă moale.

Garnitura de cauciuc a capului pentru prepararea cafelei

Garnitura capului pentru prepararea cafelei se ală sub ansamblul capului 

dozator şi etanşeizează maneta pentru sită 

(E) 

în timpul curgerii cafelei.

Atenţie: 

În  timpul  perioadelor  lungi  de  nefolosire  a  aparatului  espresso 

pentru  cafea,  se  recomandă  ca  maneta  pentru  sită 

(E) 

să  nu  rămână  în 

ansamblul capului pentru prepararea cafelei, pentru că acest lucru micşo

-

rează durata de folosinţă a garniturii.
Este normal ca, după un anumit timp, garnitura să-şi piardă elasticitatea şi 

să trebuiască schimbată. Semnul uzării garniturii este lipsa de etanşeitate 

între maneta pentru sită 

(E) 

şi capul pentru prepararea cafelei (se pot ob

-

serva aburi în jurul ansamblului capului pentru prepararea cafelei în timpul 

turnării cafelei espresso).

Atenţie:  Contactaţi  cel  mai  apropiat  punct  de  servis  autorizat  dacă 

observaţi  că  ar  trebui  schimbată  garnitura  de  la  ansamblul  capului 

pentru prepararea cafelei.

Elemente exterioare

Ştergeţi aparatul numai cu o cârpă uşor umezită şi uscaţi. Nu folosiţi perii 

şi substanţe abrazive de curăţare, pentru că acestea pot zgâria suprafeţe

-

le exterioare.

Curăţarea vaporizatorului (C)

Păstrarea vaporizatorului 

(C) 

curat este absolut necesară pentru a asigura 

maxima  eicienţă  a  funcţiei  abur. Acoperirea  vaporizatorului 

(C) 

cu  depu

-

neri,  de  pildă  cu  lapte  uscat,  îi  reduce  capacitatea  de  a  produce  abur  şi 

spumă  de  lapte. 

Important: 

Ştergeţi  cu  o  cârpă  umedă  vaporizatorul 

(C) 

imediat după iecare folosire şi curăţaţi-l cu o cantitate mică de abur.
În cazul în care laptele s-a uscat pe vaporizator 

(C)

, înfăşuraţi-l într-o câr

-

pă curată, umezită, întoarceţi-l deasupra tăviţei de scurgere şi porniţi abu

-

rul  pentru  10  secunde.  Pe  urmă  lăsaţi  cârpa  pe  vaporizator  aproximativ 

5 minute, până se îmbibă cu apă.

 

Repetaţi procedura dacă depunerile de 

impurităţi sunt persistente

.

Important:

  Nu  curăţaţi  niciodată  vaporizatorul 

(C) 

cu  ajutorul  unui  spă

-

lător  abraziv,  deoarece  acest  lucru  ar  putea  să  provoace  distrugerea 

vaporizatorului.

ÎNDEPĂRTAREA DEPUNERILOR DE CALCAR

Depunerile  de  calcar  reprezintă  depuneri  de  minerale  care,  în  mod  natu

-

ral,  apar  în  toate  aparatele  care  au  legătură  cu  încălzirea  apei.  De  ace

-

ea  aparatul  espresso  pentru  cafea  va  necesita  îndepărtări  periodice  ale 

depunerilor  de  calcar.  Se  recomandă  ca  depunerile  de  calcar  formate  în 

aparatul espresso pentru cafea să ie îndepărtate o dată la iecare 4-6 luni; 

în funcţie şi de cât de frecventă este utilizarea aparatului.

Soluţii pentru îndepărtarea depunerilor de calcar

În  mod  tradiţional,  pentru  îndepărtarea  depunerilor  de  piatră  din  aparatul 

espresso pentru cafea se folosesc următoarele mijloace:

Tablete pentru îndepărtarea depunerilor de calcar din aparatul espres

-

 

so pentru cafea.

Lichide speciale pentru îndepărtarea depunerilor de calcar.

 

Soluţia de oţet.

 

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Zelmer 13Z014?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"