Candy FXE629X - Инструкция по эксплуатации - Страница 10

Духовые шкафы Candy FXE629X - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 90
Загружаем инструкцию
background image

10 GB

It is better not to salt meats until after cooking as salt encourages the 
meat to spatter fat. This will dirty the oven and make a lot of smoke.

Joints of white meat, pork, veal, lamb and fish can be put into the oven 
cold. The cooking time is longer than in a preheated oven, but it cooks 
through to the centre better as the heat has more time to penetrate the 
joint.
Correct preheating is the basis of successful red meat cookery.

GRILLS
• Before loading the grill:

Remove the meat from the refrigerator a few hours before grilling. Lay 
it on several layers of kitchen paper.  This improves seizing, making it 
tastier and avoids it staying cold at the centre.
Add pepper  and  spices  to the meat before  grilling,  but add  any salt 
after cooking. This way it will seize better and stay juicy. Baste all the 
food  to  be  cooked  with  a  little  oil. This  is  best  done  with  a  wide  flat 
basting  brush.Then  sprinkle  with  more  pepper  and  herbs  (thyme, 
etc.).

• During cooking:

Never pierce the food during cooking even when you turn it. This lets 
the juice out and it becomes dry.

BAKING

Avoid using shiny tins, they reflect the heat and can spoil your cakes. If 
your cakes brown too quickly, cover them with greaseproof paper or 
aluminium foil. 
Caution: The correct way to use foil is with the shiny side in towards 
the cake. If not the heat is reflected by the shiny surface and does not 
penetrate the food. 

Avoid  opening  the  door  during  the  first  20  to  25  minutes  of 
cooking:

 

Soufflés, brioches, sponge cakes, etc. will tend to fall.You can check if 
cakes  are  done  by  pricking  the  centre  with  a  knife  blade  or  metal 
knitting needle. If the blade comes out nice and dry, your cake is ready 
and you can stop cooking. If the blade comes out moist or with bits of 
cake  attached,  continue  baking  but  slightly  lower  the  thermostat  so 
that it is finished off without burning.

4.6 COOKING TIPS

4.5 HOW TO USE THE OVEN

• COOKING MODE

All cooking should be carried out with the door closed.

BOTTOM  +  FAN  -  The  combination  of  the  bottom  heating 

element and fan is ideal for fruit flans, tarts, quiches and pastries. It 

prevents food from becoming too dry and encourages bread dough to 

rise. Place the shelf in the bottom position in the oven.

BOTTOM  -  Using  the  lower  element.  Ideal  for  cooking  all 

pastry based dishes. Use this for flans, quiches, tarts, pâté and any 

cooking that needs more heat  from below.

BOTTOM + TOP   -   Both top and bottom heating elements 

are  in  use.  This  method  is  ideal  for  all  traditional  roasting  and 
baking.When cooking red meat, roast beef, leg of lamb, game, bread 
or foil wrapped foods.

BOTTOM  +  TOP  +  FAN  - Both  top  and  bottom  heating 

elements are used in conjunction with the fan, which circulates hot air 
throughout the oven.We recommend this method for poultry, pastries, 
fish and vegetables. By using this method better heat penetration is 
achieved and cooking and preheating times are also reduced. The fan 
cooking option allows you to cook different foods together at different 
positions  in  the  oven  all  at  the  same  time,  providing  even  heat 
distribution but without the risk of mingling tastes and smells. When 
cooking different foods at the same time allow a further 10 minutes.

CIRCULAR  HEATING  ELEMENT  +  FAN  -  Air  that  has  been 

heated  is  blown  by  the  fan  onto  the  different  levels.  It  is  ideal  for 
cooking different types of food at the same time (e.g. Meet and fish) 
without mixing tastes and smell. It cooks very gently and is ideal for 
sponge cakes, pastries, etc. 

GRILL  -  Using  the  top  heating  element.  Success  is 

guaranteed for mixed grills, kebabs and gratin dishes. The grill should 
be  pre-heated  to  a  high  temperature  for  5  minutes.  White  meats 
should always be placed at some distance from the grill element, the 
cooking  time  is  slightly  longer  but  the  meat  will  be  more  succulent. 
Red meat and fish fillets can be placed directly onto the shelf with the 
drip tray placed beneath on lower shelf position.

GRILL  +  FAN  -  The  top  heating  element  is  used  in 

conjunction with the fan which circulates the hot air around the oven. 
Pre heating is recommended for red meats but is not necessary for 
white meats. Grilling is ideal for cooking thicker food items such as 
pork  or  poultry.  Food  to  be  grilled  should  be  placed  directly  at  the 
centre of the middle shelf.
By  sliding  the  drip  tray  underneath  the  shelf  it  will  ensure  that  any 
juices are collected. For best results always make sure that the food is 
not  too  close  to  the  grill  element  and  turn  the  food  over  half  way 
through the cooking time.

GRILL + TURNSPIT + FAN - The advantage of using the top 

oven element at the same time as the fan and rotisserie is that the food 
is evenly cooked, preventing it from becoming dry and tasteless. The 
rotisserie is programmed to continue rotating for approximately five 
minutes after cooking, making full use of the residual oven heat.No 
pre-heating is required for rotisserie cooking.

DEFROST  -  When  the  dial  is  set  to  this  position.  The  fan 

circulates  hot  air  around  the  frozen  food  so  that  it  defrosts  in  a  few 
minutes  without  the  protein  content  of  the  food  being  changed  or 
altered.
The temperature is preset in 40°C constant, no regulation is possible.

KEEP WARM - This is recommended to reheat precooked 

foodstuff,  positioning  the  shelf  on  the  second  level  from  top,  or  to 
defrost  bread  pizza  or  pastry  by  positioning  the  shelf  on  the  lower 
level.  
The temperature is preset in 60°C constant, no regulation is possible.

PIZZA  -  With  this  function  hot  air  circulated  in  the  oven  to 

ensure perfect result for dishes such as pizza or cake.

SOFT COOK - Soft cook is the function for the confectionery 

and  the  bread.  Thanks  to  its  reduced  fan  speed,  this  function 
increases oven internal damp. The increased damp creates the ideal 
conditions of cooking for those foods that need to maintain an elastic 
consistence  while  they  are  cooking  (ex.  cakes,  bread,  biscuits) 
avoiding surface breakages.

 

5. SERVICE CENTRE

Before calling the Service Centre.

If the oven is not working, we recommend that:

•Check that, if the oven is properly plugged into the power supply.

If the cause of the fault cannot be detected:

•Disconnect the oven from the mains, do not touch the oven and call 
the after sales service.
Before  calling  the  Service  Centre  remember  to  make  a  note  of  the 
serial number on the serial number specifications plate.
The oven is supplied with a guarantee certificate that ensures that it 
will  be  repaired  free  of  charge  by  the  Service  Centre  whilst  under 
guarantee.

This appliance is marked according to the European 
directive  2012/19/EU  on  Waste  Electrical  and 
Electronic Equipment (WEEE). WEEE contains both 
polluting  substances  (which  can  cause  negative 
consequences  for  the  environment)  and  basic 
components (which can be re-used). It is important to 
have WEEE subjected to specific treatments, in order 
to  remove  and  dispose  properly  all  pollutants,  and 
recover and recycle all materials.
Individuals can play an important role in ensuring that 

WEEE  does  not  become  an  environmental  issue;  it  is  essential  to 
follow some basic rules:
• WEEE shall not be treated as household waste.
•  WEEE  shall  be  handed  over  to  the  relevant  collection  points 
managed  by  the  municipality  or  by  registered  companies.  In  many 
countries, for large WEEE, home collection could be present.
• When you buy a new appliance, the old one may be returned to the 
retailer who has to collect it free of charge on a one-to-one basis, as 
long  as  the  equipment  is  of  equivalent  type  and  has  the  same 
functions as the supplied equipment.

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Candy FXE629X?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"