VITEK VT-5053 - Инструкция по эксплуатации - Страница 4

Сушилки для овощей и фруктов VITEK VT-5053 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 28
Загружаем инструкцию
background image

4

 ENGLISH

life  expiration;  apply  to  a  specialized  center  for 
further recycling. 

 

To avoid damages, transport the unit in the origi-
nal package only.

 

Keep the unit out of reach of children.

THE UNIT IS INTENDED FOR HOUSEHOLD USAGE 
ONLY

Before the first use

After unit transportation or storage at low tem-
perature  keep  it  for  at  least  3  hours  at  room 
temperature before switching on.

– 

Remove  all  stickers  and  packaging  elements 
that can prevent unit operation.

– 

Make  sure  that  unit  operating  voltage  corre-
sponds to voltage of your mains.

– 

Wash the trays for dehydration (5) and the lid (6) 
with  warm  water  and  a  neutral  detergent,  dry 
them thoroughly. 

– 

Wipe  the  unit  body  (1)  with  a  damp  cloth  and 
then wipe dry.

Attention!  Never  immerse  the  unit  body  into 
water or other liquids. Provide that water does 
not get into the ventilation openings of the unit 
body.

USING THE UNIT

Note: 

During the first operation some foreign smell 

from the heating element is possible, this is normal.

– 

Before  dehydration  wash  the  foodstuffs,  dry 
them and cut into small pieces.

– 

Put  the  foodstuffs  on  the  trays  for  dehydra-
tion  (5)  providing  space  for  hot  air  circulation 
between  the  pieces.  Remember  that  hot  air 
should circulate freely in the trays (5). 

– 

Install the trays (5) on one another. Install all the 
5 trays even if some of them are empty.

Note:

 

– 

If you use very thin slices of products, install the 
trays (5) on one another;

– 

When  dehydrating  thicker  slices  rotate  the 
upper  tray  (5)  to  180°  relative  to  the  bottom 
tray (5);

– 

If you need to dehydrate an even thicker prod-
uct,  you  can  remove  one  or  more  detachable 
grids inside the trays (5). 

– 

Cover the trays (5) with the lid (6).

– 

Insert the power plug into the mains socket.

– 

Set the required heating temperature using the 
knob (4). Set low temperature if the pieces are 
thin  and  small  or  if  some  trays  (5)  are  empty. 
Set  high  temperature  for  thick  and  big  pieces 

(see  chapter  «Temperature  and  duration  of 
dehydration»).

– 

Switch the unit on by pressing the power switch 
button (2), the light indicator (3) will light up.

Note: 

This  dehydrator  works  on  the  principle  of 

natural  air  convection,  so  the  ingredients  located 
on  the  lower  trays  are  exposed  to  hotter  and  drier 
air and so they are dried faster. For the best results 
of  dehydration  we  recommend  placing  moister 
food  on  the  lower  trays  and  interchange  the  lower 
and  upper  trays  periodically.  Before  interchanging 
the  trays  switch  the  unit  off  by  pressing  the  power 
switch button (2).

– 

After you finish dehydrating the products, switch 
the unit off by pressing the power switch button 
(2) and unplug the unit.

Notes: 

– 

Check  food  readiness  every  hour.

 

If  products 

are dried unevenly, you can turn them or inter-
change the trays (5) for more even dehydration.

– 

Time  of  drying  for  every  type  of  product  is  set 
individually and depends on the quality and size 
of the used food products, temperature and rel-
ative humidity of the room.

 

For further informa-

tion  see  chapter  «Temperature  and  duration  of 
dehydration».

– 

Let the unit and dried foodstuffs cool down. 

– 

Pack  the  ready  products  into  packages  or  jars, 
put  away  for  storage  (see  chapter  «Storage  of 
food»).

RECOMMENDATIONS 

To  avoid  food  intoxication  and  intestinal  diseases 
strictly follow the recommendations below.

– 

Wash  your  hands  carefully  before  preparing 
products for dehydration.

– 

Keep  operating  surfaces  clean.  Wash  the  trays 
(5)  and  the  lid  (6)  with  warm  water  and  neu-
tral detergent after every use. Do not touch the 
products with bare hands if you have cuts, ulcers 
on your hands or if you have any skin diseases.

– 

Checking  the  food  readiness,  do  not  touch  the 
products with your hands; use a fork, a spatula 
or other kitchen tools.

– 

Do  not  allow  pets  to  enter  the  kitchen  during 
food dehydration.

Choosing vegetables and fruit for drying

– 

Use only fresh fruit or vegetables.

– 

Use  only  ripe  fruit  for  drying,  green  fruit  may 
acquire a foreign flavor. 

– 

Overripe  fruit  may  change  their  color  after  dry-
ing. 

IM VT-5053.indd   4

27.12.2016   12:43:14

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к VITEK VT-5053?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"