Philips HD9150 - Инструкция по эксплуатации - Страница 150

Пароварки Philips HD9150 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 176
Загружаем инструкцию
background image

Hrana za kuhanje v 

pari

Količina

Čas kuhanja v pari 

(min)

Priporočljiva zelišča/začimbe za 

vložek za aromo

Grah (zamrznjen)

400 g

20-25

Rožmarin, kumina, peteršilj

Krompir

400 g

25-30

Peteršilj, drobnjak, česen

Kozice

200 g

5

Curr y v prahu, žafran, limona

Puding

4 sklede

20

Cimet, klinčki, vanilija

Riž

150 g + 300 ml 

vode

35 

Riž pandan, peteršilj, kumina

250 g + 500 ml 

vode

35

Riž pandan, peteršilj, kumina

Losos

450 g

12-15 min.

Koper, peteršilj, bazilika

Bela riba

450 g

10-15

Suha gorčica, pimet, majaron

Namigi za kuhanje hrane v pari
Vložek za aromo

 - Rožmarin, timijan, koriander, bazilika, koper, curr y in pehtran so zanimive začimbe in zelišča, ki jih 

lahko dodate v vložek za aromo. Kombinirate jih lahko s česnom, kumino ali hrenom in tako 

jedem izboljšate okus brez dodajanja soli. Priporočamo vam, da dodate od 1/2 do 3 žličke suhih 

zelišč ali začimb. Če uporabite sveža zelišča ali začimbe, jih dodajte več. 

 - Več informacij o zeliščih, začimbah in tekočinah, ki jih lahko uporabite za vložek za aromo, si 

oglejte v zgornji preglednici s hrano za kuhanje v pari.

 - Dodatek olja hrani izboljša učinek vložka za aromo in daje hrani polnejši okus.

 - Zelišča na drobno nasekljajte in jih enakomerno porazdelite po vložku za aromo. 

 - Da bo imela hrana čim boljši okus, jo pojejte takoj, ko je pripravljena. 

 - V vložek za aromo ne vlivajte tekočin. 

Zelenjava in sadje

 - Odrežite debela stebla cvetače, brokolija in zelja.

 - Listnato zeleno zelenjavo dušite čim krajši čas, ker hitro izgubi bar vo.

 - Zamrznjene zelenjave pred kuhanjem v pari ne odtajate.

Meso, perutnina, morski sadeži in jajca

 - Za kuhanje v pari so najprimernejši mehki kosi z malo maščobe.

 - Meso dobro operite in ga otrite tako, da z njega kaplja čim manj soka.

 - Meso, perutnino, ribe ali jajca vedno postavite pod ostale vrste hrane, da preprečite kapljanje soka.

 - Preden jajca postavite v soparnik, jih preluknjajte.

 - V pari nikoli ne kuhajte zamrznjenega mesa, perutnine ali morskih sadežev. Ta živila pred 

začetkom kuhanja v pari popolnoma odtalite.

Sladice

 - Če sladice želite osladkati, jim namesto sladkorja dodajte cimet.

Splošni nasveti

 - Samo določeni modeli: če želite pripraviti riž, v posodo za juho vlijte še vodo. Količine si oglejte v 

zgornji preglednici s hrano za kuhanje v pari.

 - Ko skuhate riž, izklopite aparat, premešajte riž in ga pustite v pokriti posodi 5 minut. Rezultat 

kuhanja je tako še boljši. 

 - Posodo za juho (samo določeni modeli) lahko uporabljate za pripravo juhe, pudinga, riža, dušene 

ribe, zelenjave v omaki in za kuhanje marinirane hrane. Za pripravo teh sestavin lahko uporabite 

SLOVENŠČINA

150

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Philips HD9150?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"