Redmond RMK-M451 - Инструкция по эксплуатации - Страница 20

Мультиварки Redmond RMK-M451 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 60
Загружаем инструкцию
background image

20

If there is a foreign object in the cavity around central thermal sensor, carefully remove it using tweezers, trying to avoid 

pressing on the casing of the sensor. Clean heating disc with a damp medium-hard sponge or synthetic brush, if necessary.

When the appliance is used on a regular basis, heating disc may partially or completely change color, which does not indicate 

a defect and does not affect proper operation of the unit.

Before repeated operation or storage completely dry all parts of the appliance. Store the assembled appliance in a dry, 

ventilated place away from heating appliances and direct sunlight.
During transportation and storage, do not expose the device to mechanical stress, that may lead to damage of the device 

and/or violation of the package integrity.
Keep the device package away from water and other liquids.

V.    CO O K I N G T I P S

Common Cooking Mistakes and Ways of Solving Them

This table familiarizes you with the practical tips and solutions to some common problems you may experience when using 

the appliance. 

THE DISH IS UNDERCOOKED

Possible causes

Solutions

The lid of the device was open or was not closed properly, 

so the cooking temperature was not high enough

Try to avoid opening the lid while cooking 

Close the lid until it clicks into place. Make sure that the rubber 

sealing ring located on the inner side of the lid is not deformed 

or damaged in any way

Cooking temperature was not observed because the bowl 

and the heating element did not fit tightly 

There should not be any foreign objects between the lid and the 

housing of the device, remove if any.

Always make sure that the heating element is clean and fits tightly 

with the bowl before cooking 

Wrong ingredients or settings were chosen. 

General proportions were not observed, the foods were 

cut into pieces that are a bit too big. 

Wrong time settings. Chosen recipe is not appropriate 

for the appliance

We recommend that you use recipes adapted for the device. Choose 

proven recipes only

Set the time and cooking program, choose ingredients, proportions, 

and the size of pieces according to the recipe 

Steaming: the amount of water in the bowl is not enough 

to provide enough steam density

Use the amount of water recommended. If in doubt, check the 

water level while steaming

Frying

Too  much  vegetable  oil  was 

added

For regular frying add an amount of vegetable oil just enough 

to cover the bottom of the bowl

Follow recommendations given in the recipe while deep frying

Too  much  liquid  inside  the 

bowl

Do not close the lid of the device while frying unless specified 

in the recipe. Defrost and let drain the ingredients before frying

Boilng: the broth boiled away while cooking acidic foods Certain foods need to be washed or sautéed before cooking. Follow 

recommendations given in the recipe

Baking (dough failed to 

bake through):

While proofing the dough has 

reached  the  inner  lid  and 

covered the steam valve

Use a smaller amount of dough

Too much dough in the bowl

Take the product out of the bowl, turn it over and place back. Bake 

until ready 

Next time use smaller amount of dough

THE DISH IS OVERCOOKED

Wrong ingredients or time settings, the foods were cut 

into pieces that are a bit too small

We recommend that you use the recipes adapted for your model

Set the time and cooking program, choose ingredients, proportions 

and the size of the pieces according to the recipe

The dish was in the bowl in the “Keep Warm” mode for 

too long after being cooked

We recommend you to use the “Keep Warm” mode moderately. 

If your device enables you to switch “Keep Warm” off in advance, 

use it to avoid the problem

LIQUID BOILS AWAY WHILE COOKING

Milk boils away

Depending on both quality and properties of the milk used, it may boil away. To avoid this, we 

recommend that you use only ultra-pasteurized skimmed milk. Mix the milk with some water if 

needed

Foods were not properly 

processed  (were  not 

rinsed well, etc.)

Wrong  general  propor

-

tions or ingredients 

We recommend that you use the recipes adapted for the device. Try choosing proven recipes only. 

Set the time and cooking program, choose ingredients, proportions, and the size of the pieces 

according to the recipe

Whole grains, meat, fish, and seafood need to be thoroughly rinsed before cooking

The product froths

We recommend you to rinse the product thoroughly, to remove the steam valve, or to cook with 

the lid open

THE DISH GETS BURNT

The bowl was not properly washed before cooking. Non-

stick coating is damaged

Before cooking ensure that the bowl is clean and has no coating 

defects

General  amount  of  ingredients  is  smaller  than 

recommended

Use proven recipes adapted for the device

Cooking time was too long

Reduce the cooking time or follow recommendations given in the 

recipe adapted for your model

Frying: oil was not added; the ingredients have not been 

stirred or turned over

For regular frying add an amount of vegetable oil just enough to 

cover the bottom of the bowl

For proper frying stir or turn the ingredients occasionally in the 

bowl while cooking

Stewing: not enough liquid

Add more liquid. Avoid opening the lid while cooking

Boiling: not enough liquid in the bowl (proportions were 

not observed)

Follow recommended amounts of liquids and solids while cooking

Baking: the bowl was not greased before baking

Grease the bottom and sides of the bowl with butter or vegetable 

oil before baking (do not pour oil inside)

INGREDIENTS LOSE THEIR SHAPE WHEN COOKED

The ingredients have been 

stirred a bit too often

While frying foods, it is enough to stir the ingredients every 5-7 minutes

Cooking time was too long Reduce cooking time or follow recommendations given in the recipe adapted for the 

device

PASTRY IS DAMP

Improper  ingredients  were  used  (juicy  fruit  or 

vegetables, frozen berries, sour cream, etc.) 

Use ingredients according to the recipe. Avoid using ingredients 

that  contain  excess  moisture  or  use  them  in  smaller  

amounts

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Redmond RMK-M451?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"