Redmond RMK-M451 - Инструкция по эксплуатации - Страница 19

Мультиварки Redmond RMK-M451 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 60
Загружаем инструкцию
background image

19

RMK-M451

GBR

Readiness of a cake may be checked with a toothpick. Insert a toothpick in and if it comes out dry, your cake is ready.
Disable the “Keep Warm” function when baking. Remove baked goods out of the appliance immediately after cooking is complete, 

to prevent them from getting extra-moist or soggy, or leave on “Keep Warm” for a short period of time only.

“ЖАРКА” Programme

The programme is recommended for frying vegetables, meat, fish, poultry and multicomponent fried dishes. 
Default cooking time of the programme is 15 minutes. The time can be manually adjusted between 5 minutes and 1 hour 

in 1 minute increments. The “Time Delay” function is not applicable for the programme. 

A signal will be heard when the appliance reaches the desired temperature. 
Follow the recipe directions and stir ingredients occasionally to prevent them from burning or sticking. Let the appliance 

cool down thoroughly, before restarting the “ЖАРКА” programme. Fry meals with an open lid to create crispy crust.

“ЙОГУРТ” Programme

The programme is recommended for making homemade yogurt and proofing dough. Default cooking time of the programme is 8 hours. 

The time can be manually adjusted between 30 minutes and 12 hours in 30 minute increments. Ensure that the ingredients take no 

more than a half of the useful volume of the bowl. The “Keep Warm” function is not applicable for the programme. 

 “ХЛЕБ” Programme

The programme is recommended for making different types of wheat flour bread with rye flour addition. The programme 

provides complete cooking cycle from dough proofing to baking. Default cooking time of the programme is 3 hours. The 

time can be manually adjusted between 10 minutes and 6 hours in 5 minute increments. The maximum operating time of 

the “Keep Warm” function is limited to three hours. “Time Delay” function is not recommended for this programme, as it can 

affect the quality of baking. 
Note that dough is proofed within the first hour of the programme and then starts baking. It is recommended to bolt the 

flour before use for oxygenation and removal of impurities. Use instant bread-mixes to save the time and facilitate cooking. 

Ensure that the ingredients take no more than half of the useful volume of the bowl. 
If time is set to less than 1 hour the baking process will begin after pressing “Старт” button. 
To bake bread evenly flip it over after the signal is heard. 
ATTENTION! Use kitchen gloves to remove the bread from the appliance. 

Do not open the lid during proofing dough! Product quality depends on it. 

“ТОМЛЕНИЕ” Programme 

The programme is recommended for cooking canned meat, fore shank and baked milk. Default cooking time of the programme 

is 3 hours. The time can be manually adjusted between 5 minutes and 12 hours in 10 minute increments.

 “ЭКСПРЕСС” Programme

The programme is recommended for cooking rice, fluffy water porridge. The programme is automatically disabled after complete 

boiling. Manual adjustment, the “Time Delay” and “Keep Warm” functions are not applicable for this programme. Press the “Старт” 

button to start cooking in the standby mode. Cooking mode indicators and the “Старт” button will light up solid. 

If you have failed to achieve the desired result using standard automatic programmes, refer to the “Cooking tips”, where you 

can find the answers to the frequently asked questions and get recommendations. 

I I I.    A D D I T I O N A L F E AT U R E S 

•  

Pr o o f i n g   d o u g h 

•  

M a k i n g   f o n d u e 

•  

D e e p   f r y i n g 

• 

M a k i n g   c h e e s e ,  co t t a g e  

cheese

• 

Making baby food 

• 

Sterilizing tableware

•  

P a s t e u r i z a t i o n   o f   l i q u i d 

f o o d s

I V.    C L E A N I N G A N D M A I N T E N A N C E

General Guidelines

• 

Prior to the first use or in order to remove the odour after cooking steam half a lemon for 15 minutes using the “НА ПАРУ” 

programme.

• 

Do not leave the cooking bowl with meals or liquids inside a closed multikitchen for over 24 hours. Store cooked 

meals in a refrigerator and reheat them when required, using the “Reheat” function.

• 

If not in use for long time, unplug the appliance. The cooking chamber, heating disc, cooking bowl, inner lid, steam 

valve, safety valve, and condensation collector must be dry and clean.

• 

Before you start cleaning the appliance, make sure that it is unplugged and has completely cooled down. Use soft 

cloth and mild soap to clean.

DO  NOT  use  a  sponge  or  tissue with  hard  or  abrasive  surface  or  abrasive  pastes.  Do  not  use  any  chemically  aggressive 

substances or any other agents that are not recommended for cleaning items that contact food. 
DO NOT immerse the appliance in water or wash under running water! 

• 

Be careful when cleaning silicone parts of the appliance, because damaged or deformed parts may lead to malfunction 

of the unit.

• 

Clean the housing when necessary. The cooking bowl, inner lid, removable steam valve, and safety valve need to be 

cleaned  after  each  use.  Condensate,  accumulating  during  cooking,  needs  to  be  removed  after  each  use.  Clean  the 

interior of the cooking chamber when necessary.

To Clean the Housing

Use soft damp cloth or sponge to clean the housing. If necessary, use a mild soap solution and wipe the surface dry to 

remove soap residue and water spots. 

To Clean the Bowl

• 

Wash  the  bowl  by  hand,  using  soft  sponge  and  mild  soap,  or  in  a  dishwasher  (following  its  manufacturer’s 

recommendations).

• 

If necessary fill the bowl with warm water, let soak, and clean.

• 

Wipe the outer surface of the bowl dry before positioning it back inside the appliance. 

When the appliance is used on a regular basis, inner non-stick coating of the bowl may partially or completely change color, 

which does not indicate a defect.

To Clean the Inner Lid

1.  Open the main lid. Press 2 plastic holders located in the lower part of its inner side.

2.  Remove inner lid and pull the sealing ring out of the rim. 

3.  Wipe the surfaces of both lids with a damp cloth or sponge. If necessary, wash inner lid and sealing ring with mild soap 

and rinse under running water. It is not recommended to use dishwashing machine. Wipe both lids dry.

4.  Place sealing ring back into its original position. Ensure that the ring is securely in place.

5.  Loose or incorrectly positioned sealing ring may cause appliance malfunction or damage.

6.  Position inner lid into lower slots, align with the main lid, and slightly press until it clicks into place. 

To Clean the Removable Steam Valve

Steam valve is located on the main lid of the appliance and consists of inner and outer casings.

1.  Carefully pull the outer casing holding it by the ledge, to remove. 

2.  Press plastic holder on the inner casing to separate the two casings from each other. 

3.  Remove the silicone sealing insert, if necessary. Rinse all parts of the steam valve.

4.  Reassemble the valve in reverse order of disassembly. Place sealing insert back into its original position, align ledges 

of the inner casing with corresponding slots on the outer casing, and press until they click into place. Screw the cap 

back onto the steam valve, cover with the outer casing, and press until it clicks into place. 

CAUTION! Do not twist or stretch sealing insert to avoid its deformation.

To Remove Condensate

Condensate accumulates in the special cavity on the housing around the bowl. Wipe off any condensate remaining around 

the bowl with a dry cloth or tissue after each use. 

To Clean the Cooking Chamber

Compliance with the user manual guidelines minimizes the risk of food particles or liquids accumulating inside the cooking 

chamber. However, if the inside of the chamber gets dirty, clean it to prevent improper operation or malfunction of the unit. 

Before cleaning cooking chamber ensure, that the appliance is unplugged and has completely cooled down!

Walls of the cooking chamber, surface of the heating disc, and the casing of central thermal sensor (located in the middle 

of the heating disc) can be cleaned with a damp (not wet!) sponge or cloth. Remove any traces of soap or detergent if using 

any to prevent unwanted odours during cooking. 

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Redmond RMK-M451?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"