Marta MT-4309 - Инструкция по эксплуатации - Страница 44

Мультиварки Marta MT-4309 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 85
Загружаем инструкцию
background image

 

44 

COOKING TIPS 

 
COMMON COOKING MISTAKES (IN MULTICOOKER MODE) AND WAY OF SOLUTION 
 

Possible cause of problem 

Solution 

Dish is uncooked 

The lid is not closed or closed wrong way, so the cooking temperature is not high enough. 

Do not open the lid while cooking unless necessary. 
Close the lid until click sound. Make sure that the lid is tightly closed, there are no strange objects 
between lid and housing, seal ring is not deformed. 

Inner pot and the heating element had poor contact, so the cooking temperature was not high 
enough. 

The inner pot should be set evenly into the appliance, pot bottom should contact the heating 
element tightly. Make sure there are no strange objects. Always keep heating element clean. 

Wrong ingredients selection. Ingredients did not match the way of cooking or cooking program. 
The ingredients were cut into too large pieces, improper ingredients proportion.   
Wrong cooking time. 
The recipe didn’t match this multicooker model. 

Use proved recipe that is adapted for this multicooker model. 
The ingredients, way of cutting, proportions, time of cooking and cooking program should match 
the recipe. 

Steam: there was no enough water in the pot to provide proper vapor density. 

Pour recommended amount of water for steaming. 

Fry 

Too much oil in the pot.  

For frying pour oil into the pot so it covers inner pot bottom with a thin layer. For deep fry pour 
recommended in recipe amount of oil. 

Excess moisture in the pot. 

Do not close the lid while frying (excluding recipes which recommend to close the lid). 

Defrost frozen products before cooking and drain the water. 

Boil: broth boiled away (when using peracidity ingredients). 

Some products need special  preparation before cooking: washing, frying etc. Follow recipe 
instruction. 

Cake: the dough was not well cooked. 

Dough stuck to the lid while proving and shut 
the steam relief valve. 

Put smaller amount of dough into the pot. 

Too much dough. 

Take the pastry out of the pot, turn upside down and keep cooking till the end of the program. Next 
time use smaller amount of dough. 

Dish is overcooked 

Wrong cooking time or ingredients selection.  
Ingredients are cut into too small pieces. 

Use proved recipe that is adapted for this multicooker model. Ingredients, way of cutting, 
proportions, time of cooking and cooking program must match the recipe. 

Long time of 

“Keep warm”

 function using after cooking process finish. 

It is not recommended to use “

Keep warm

” function for a long time. 

Products are boiling away 

Porridge: milk is boiling away. 

Quality and properties of milk may vary because of location and conditions. Use ultra-pasteurized 
milk with a fat content up to 2.5%. If necessary, dilute milk with water. 

The ingredients have not been prepared before cooking or prepared incorrectly (not washed, ect.). 
Ingredients proportion or type of product was wrong.  

Use proved recipe that is adapted for this multicooker model. Ingredients, way of cutting, 

proportions, time of cooking and cooking program must match the recipe. 
Whole grain cereals, meat, fish and seafood must be thoroughly rinsed until clear water before 
cooking. 

Dish burns 

The inner pot was not washed well. 
Inner pot coating was damaged. 

Make sure that inner pot is clean and coating is not damaged before cooking. 

Total amount of ingredients was less than recommended.  

Use proved recipe that is adapted for this multicooker model. 

Too long cooking. 

Set less cooking time or use proved recipe that is adapted for this multicooker model. 

Fry: there was no oil in the pot, ingredients were not stirred properly. 

For frying pour oil so it covers inner pot bottom with a thin layer. Mind to stir the dish from time to 

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Marta MT-4309?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"