Холодильник Hansa BK 3167.3 (FA) - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.
Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.
"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.

15
SOVUTKICHDAN QANDAY QILIB IQTISOD QILIB OYDALANISH
Amaliy maslahatlar
● Na sovutgich na muzlatgich isituvchilar, duxovka
oldiga o’rnatilmasin va unga quyosh nurlarining
tushishini oldi olinsin.
● Ventilyatsiya tirqishlarining ochiqligiga ishonch
hosil qiling. Ularni yiliga bir yoki ikki marta
tozalash lozim.
● Mos keluvchi harorat tanlansin: harorat
6 dan
8°C gacha
sovutgichda va
-18°C
muzlargichda
yetarli.
● Sizning uzoq muddat davomida bo’lmagan
paytingizda sovtgichdagi haroratni oshirish lozim
● Sovutgich yoki muzlakgichning eshiklarini
faqatgina zarurat bo’lgan paytda ochish lozim.
Qaysi mahsulotlar sovutgichning qayerida
j o y l a s h g a n i n i b i l i s h l o z i m . I s h l a t i l m a g a n
mahsulotlarni ular isimasidan oldin tezroq
sovutgich yoki muzlargich ga qo’yish lozim.
● Doimiy ravishda sovutgichning ichki devorlarini
yumshoq detergentga namlangan latta bilan
artish lozim. Avtomatik muz eritish vazifasiga
ega bo’lmagan qurilmalarni doimy ravishda eritib
turish lozim. Qirov qatlamining 10 mmdan ortib
ketishiga yo’l qo’ymaslik lozim.
● Eshik chetlaridagi mahkamlovchini tozalikda
saqlash lozim, aks holda eshiklar mahkam
yopilmaydi. Buzilgan mahkamlovchilarni darhol
yangisiga almashtirish lozim.
Yulduzchalar nimani bildiradi?
* Quyidagidan yuqori bo’lmagan harorat:
-6°C
muzlatilgan mahsulotlarni bir haftagacha
saqlash uchun yetarli. Bir yulduzcha bilan
belgilangan quti va bo’linmalar (ko’pincha)
nisbatan arzonroq sovutgichlarda uchraydi.
** Quyidagi haroratdan pastda:
-12°C
mahsulotlarni
tam sifatini yo’qotmasdan 1-2 hafta davomida
saqlash mumkin. Mahsulotlarni muzlatish uchun
bu yetarli emas.
*** Mahsulotlarni muzlatish uchun, odatda, quyidagi
haroratdan past haroratlar foydalaniladi:
-18°C
. Vazni 1 kg gacha bo’lgan mahsulotlarni
muzlatish imkonin beradi.
**** Shunday qilib, ko’rsatilgan qurilma mahsulotlarni
quyidagi haroratdan past haroratda saqlash
imkonini beradi
-18°C
va ko’p miqdordagi
mahsulotlarni muzlatishga ham.
Sovutgichdagi harorat hududlari
● Sovutish bo’linmasidagi havoning tabiiy aylanishi
bo’linmaning turli joylarida turli harorat rejimlarini
yaratadi.
● Eng sovuq joy bevosita sabzavotlar uchun quti
ostida joylashgan. Mazkur joyda nozik va tez
buziladigan mahsulotlarni saqlash lozim:
- baliq, go’sht, qush,
- dudlanganlar, tayyor ovqatlar,
- tarkibida tuxum yoki smetan bo’lgan ovqat yoki
pishiriqlar,
- yangi xamir, xamirlar aralashmasi,
- qadoqlangan va yorliqqa ega boshqa toza
mahsulotlar 4°C gacha saqlanishi tavsiya
qilinadi.
● Eshikning yuqori qismlarida eng iliq harorat. Bu
joyda pishloqlar va sariyog’ni saqlash maqsadga
muvofiq.
Sovutgichda saqlash kerak bo’lmagan mahsu-
lotlar
● Bar mahsulotlar ham sovutgichda saqlash uchun
to’g’ri kelmaydi. Ularga quyidagilar kiradi:
- past haroratlarga ta’sirchan bo’lgan meva
va sabzavotlar, banan, avocado, papaya,
marakuya, baqlajon, shirin qalampir, pomidor
va bodring singari,
- pishmagam mevalar,
- kartoshka.
M a h s u l o t l a r n i n g s o v u t g i c h d a g i t a x m i n i y
joylashuvi (12-rasm).
UZ
Содержание
- 20 ПОЗДРАВЛЯЕМ С ВЫБОРОМ ПРОДУКЦИИ МАРКИ HANSA
- 21 РЕКОМЕНДАЦИИ ОТНОСИТЕЛЬНО БЕЗОПАСНОСТИ ИСПОЛЬЗОВАНИЯ
- 24 УСТАНОВКА И УСЛОВИЯ РАБОТЫ УСТРОЙСТВА; Установка перед первым
- 25 ОБСЛУЖИВАНИЕ И ФУНКЦИИ; Регулирование температуры
- 27 КАК ЭКОНОМИЧНО ЭКСПЛУАТИРОВАТЬ ХОЛОДИЛЬНИК?; Полезные советы
- 28 РАЗМОРАЖИВАНИЕ, ОЧИСТКА И ТЕХОБСЛУЖИВАНИЕ
- 29 ОБНАРУЖЕНИЕ НЕИСПРАВНОСТЕЙ
- 30 ОХРАНА ОКРУЖАЮЩЕЙ СРЕДЫ; ЛИКВИДАЦИЯ/УТИЛИЗАЦИЯ УСТРОЙ; КЛИМАТИЧЕСКИЙ КЛАСС; Климатический класс
- 31 ГАРАНТИЯ; Гарантия; Производитель свидетельствует
Характеристики
Остались вопросы?Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)